Logó

Szalézi Szent Ferenc Gimnázium

3700 Kazincbarcika, Jószerencsét út 2.

Iskolánk minden évben megrendezi az iskolai a Tisza-tó körüli bicikli túrát. Ebben az évben október 5-én került sor az erőpróbára, amelynek kiinduló- és végpontja is Poroszló volt, a Tisza-tó hozzánk legközelebbi pontja. Túránk során nagyrészben a Tisza-tó gátján haladtunk végig, ahol különböző településeket érintettünk, általában az érintett falvaknál tartottunk pihenőket. A tavalyi túrától eltérően most játékos feladatokkal is készültek nekünk a tanáraink.

Az egyik játékra Kiskörén került sor, ahol a különböző feladatokat a bicikli igénybe vételével a településen kellett megoldani. Gergő barátommal úgy véltük, hogy ez tetszett a diákoknak és nekünk is. Szintén Kiskörén Petróczi Gábor igazgató úr mondott el nekünk pár érdekességet a vízierőműről, a hajók zsilipeléséről, valamint – párszáz méterrel odébb – hal-lépcső működéséről, amely az ívó halak számára nyújt segítséget a vízlépcsőn való átjutásukhoz. Tovább haladva Abádszalóknál volt egy kis pihenőnk, ahol csoportképeket készítettünk a résztvevő 40 diákról és a kísérőtanárokról.

A következő feladat Tiszafüred előtt várt ránk, ahol a kerékpáros közlekedés szabályaival kapcsolatos KRESZ-kérdéseket kellett megválaszolnunk a csapatunkkal.

Az utolsó 10 km-t Tiszafüred és Poroszló között a forgalmas főúton tettük meg, ahol óvatosan kellett haladnunk, és jobban kellett figyelnünk a forgalomra, mint a gáton. Poroszlóra érve meleg gulyáslevessel és forró teával vártak minket, ami a 70 km után nagyon jól esett. Ezután élményekkel telve tértünk haza, és készültünk erőteljesen a pénteki tanításra. :) . Mindannyian úgy gondoljuk, hogy jövőre is elmegyünk a Tisza-kerülő túrára.

 

Várady Gergely Zsolt és Gulyás Kristóf Zsolt 

11.A osztályos tanulók

Kerekpar_tura_2017

[img title="" alt="" src="http://sagim.hu/wp-content/flagallery/kerekpar_tura_2017/thumbs/thumbs_kerekpartura_2017_01.jpg"][img title="" alt="" src="http://sagim.hu/wp-content/flagallery/kerekpar_tura_2017/thumbs/thumbs_kerekpartura_2017_02.jpg"][img title="" alt="" src="http://sagim.hu/wp-content/flagallery/kerekpar_tura_2017/thumbs/thumbs_kerekpartura_2017_03.jpg"][img title="" alt="" src="http://sagim.hu/wp-content/flagallery/kerekpar_tura_2017/thumbs/thumbs_kerekpartura_2017_04.jpg"][img title="" alt="" src="http://sagim.hu/wp-content/flagallery/kerekpar_tura_2017/thumbs/thumbs_kerekpartura_2017_05.jpg"][img title="" alt="" src="http://sagim.hu/wp-content/flagallery/kerekpar_tura_2017/thumbs/thumbs_kerekpartura_2017_06.jpg"][img title="" alt="" src="http://sagim.hu/wp-content/flagallery/kerekpar_tura_2017/thumbs/thumbs_kerekpartura_2017_07.jpg"][img title="" alt="" src="http://sagim.hu/wp-content/flagallery/kerekpar_tura_2017/thumbs/thumbs_kerekpartura_2017_08.jpg"][img title="" alt="" src="http://sagim.hu/wp-content/flagallery/kerekpar_tura_2017/thumbs/thumbs_kerekpartura_2017_09.jpg"][img title="" alt="" src="http://sagim.hu/wp-content/flagallery/kerekpar_tura_2017/thumbs/thumbs_kerekpartura_2017_10.jpg"][img title="" alt="" src="http://sagim.hu/wp-content/flagallery/kerekpar_tura_2017/thumbs/thumbs_kerekpartura_2017_11.jpg"][img title="" alt="" src="http://sagim.hu/wp-content/flagallery/kerekpar_tura_2017/thumbs/thumbs_kerekpartura_2017_12.jpg"][img title="" alt="" src="http://sagim.hu/wp-content/flagallery/kerekpar_tura_2017/thumbs/thumbs_kerekpartura_2017_13.jpg"]
admin On október - 9 - 2017

Categories

Hírek, Kiemelt, Turisztika

Tags

Related Posts

 • No related posts found

Comments are closed.

 • Digitális Napló (E-kréta)
 • Menzarendelés
 • LanguageCert
 • Jó reggelt!
 • Facebook
 • Youtube
 • RSS

Alkalmazások

 • Menüválasztás!!!
 • Szalézi Szent Ferenc Gimnázium -- Jó reggelt ! -- műsorai.
 • Digitális napló.
 • Angol nyelvvizsga vizsgahely
 • Jelentkezés fogadóórára
hittanvizsga_kiemelt

Hittanvizsga 2018

Hittan tesztet írtak a Szalézi Gimnázium 10. és 11. osztályos ...

elmenypedagogia_kiemelt

Élménypedagógia -

2018. március 14. „Motiváció – élménypedagógia – tudomány – művészet ...

M_menza_kiemelt

Ételkészítés a m

Egészséges ételeket készítettek a Szalézi Gimnázium diákjai a Menő menza ...

Szucs_Mara_kiemelt

Az én világom

Az én világom címmel nyílt tárlat a Gimi Galériában.2018. március ...

honlapra

Emlékezzünk régie

Március 15. Az egyetemes történelemben ez a nap egy megfontolt ...