Logó

Szalézi Szent Ferenc Gimnázium

3700 Kazincbarcika, Jószerencsét út 2.

 

Nagy öröm volt számunkra, hogy lengyel barátaink meghívására április 28 és május 3-a között ajándékként részt vehettünk a XXIX. Nemzetközi Szalézi Ifjúsági Játékokon Krakkóban. Iskolánkat, városunkat, sőt egész Magyarországot is képviseltük a versenyen egy röplabda és egy futball csapattal. Valóságos világszintű eseményről beszélünk, hiszen több mint húsz ország szalézi fiataljai képviseltették magukat a különböző kontinensekről, például Brazíliából, Szíriából, Zambiából illetve nagyon sok európai és azon kívüli országból. A több mint 1500 résztvevő négy sportágban nevezhetett: röplabda, foci, kosárlabda és asztali tenisz. 

A közösen eltöltött négy nap igazi szalézi szellemben telt el családias, vidám és ünnepi légkörben. Első nap délután, vasárnap, a közös megnyitó szentmise után hatalmas felvonulással mentünk át a megnyitó ünnepség helyszínére, ahol röviden bemutatták a résztvevő 23 nemzetet, valamint egy szép műsorral és köszöntőkkel megnyitottuk a versenyeket. Minden nap tartogatott valami újdonságot és plusz élményt a meccsek mellett. Hétfőn este például folklorisztikus koncerten vehettek rész a fiatalok, kedden egy szép közös imádságra gyűltünk össze az Isteni Irgalmasság Bazilikájában.

Szerdán este pedig egy hatalmas picnic-kel, közös ünnepléssel zártuk le az együttlétet. Itt került sor az eredményhirdetésekre, különböző koncertek, játékok voltak, sőt még a tűzijáték sem maradhatott el a végéről.

A nagy, közös programok mellett a szervezők jóvoltából arra is volt lehetőségünk, hogy különböző kulturális programokban is részt vegyünk, így nézhettük meg a várost idegenvezető elektromos kisautókkal, vagy például így juthattunk el Birkenauba és a wieliczkai sóbányába is. A szoros program mellett azért arra is volt lehetőségünk, hogy magunk fedezzük fel a belváros szépségeit közös sétákkal. Ez is nagyban hozzájárult ahhoz, hogy egymás között is jobban építsük a közösséget, nem volt hiányunk a közös vidám percekből.

Azt gondolom, hogy mindannyiunk számára egy maradandó élmény ez az együtt eltöltött pár nap, ahol megtapasztalhattuk a sport, a kultúra, a vallásosság és a közös ünneplés nagy egységét, valamint azt, hogy milyen jó egy olyan közösség tagja lenni, ami az egész világot átöleli, de mégis egy családdá formál össze minket, hiszen összeköt Don Bosco lelkisége és természetesen a sport szeretete. Köszönünk mindent a szervezőknek, azoknak, akik segítették az utunkat és lehetővé tették, hogy eljussunk erre a nagy eseményre. Bízunk benne, hogy máskor is lesz lehetőségünk hasonló alkalmakon is részt venni, ahol a sportban összemérhetjük erőnket, és közben kapcsolatokat, barátságokat építhetünk és ápolhatunk.

Tóth Péter SDB

[flagallery gid=372 name=”Gallery” skin=default_old]

admin On május - 8 - 2018

Categories

Hírek, Kiemelt, Sport

Tags

Related Posts

  • No related posts found

Comments are closed.

  • Digitális Napló (E-kréta)
  • Menzarendelés
  • LanguageCert
  • Gimnáziumi fórum
  • Facebook
  • Youtube
  • RSS

Alkalmazások

  • Menüválasztás!!!
  • Gimnáziumi fórum
  • Digitális napló.
  • Angol nyelvvizsga vizsgahely
  • Jelentkezés fogadóórára
  • Menő menza a Szalézi Szent Ferenc Gimnáziumban:
    Kattintson a képre ! Menő menza a Szalézi Szent Ferenc Gimnáziumban

A sagim.hu oldal nyu

Kedves Látogató! A sagim.hu oldal a továbbiakban nem frissül, kérjük, látogasson ...

Menzások, figyelem!

A következő árváltozás lép életbe a tanév első napjától (09.01.): ...

Menzások, figyelem!

A szeptemberi étlap már elérhető. A mai naptól augusztus 25. ...

Javító-, osztályo

A javító-, különbözeti-, és osztályozóvizsgák (ez utóbbi csak az egyéni ...

Ságváris Öregdiá

Már csak két hét, és itt a nagy nap. Íme, ...