Logó

Szalézi Szent Ferenc Gimnázium

3700 Kazincbarcika, Jószerencsét út 2.

Balogh Edina tanárnő kiállítása

Petróczi Gábor, iskolánk nyugalmazott igazgatója nyitotta meg Balogh Edina, iskolánk tanárának kiállítását 2020. március 11-én a Gimi Galériában.

Balla Árpád, iskolánk igazgatója köszöntötte a megjelenteket. A gimnázium kamarakórusa meglepetés műsorral készült, melyet Fábián Luca ukulelén kísért. A diákokat felkészülésükben Molnárné Marczis Erzsébet segítette.

Kolléganőm csodálatos horgolt alkotásaiból látunk kiállítást. Terítők, ernyők, ruhák, ajándéktárgyak, fenyőfadíszek és állatfigurák sokasága látható a tárlaton. A diákokat meglepte, hogy magyar nyelv – és irodalom valamint francia nyelv szakos tanáruk szabadidejében ilyen csodákat tud létrehozni. A legnagyobb sikert a horgolt figurák aratták. Nem gondolták, hogy az általa viselt horgolt ruhadarabok saját készítésűek.

„Mindig is kreatív embernek tartottam magam, gyerekként is szerettem rajzolgatni, színezni. Kötni már gimnazista koromban is kötöttem, és sálakat, pulóvereket kötöttem magamnak és a család tagjainak, ez a hobbi éveken át megmaradt. A későbbiekben az éppen népszerű kreatív hobbikat szívesen kipróbáltam, így belekóstoltam a découpage technikába, a gyöngyfűzésbe, a papírvirág hajtogatásba… Az elmúlt években ehhez jött hozzá a felnőtt színezők világa, ahol kissé újra élhettem második gyermekkorom, hiszen mindig is szerettem színezni, játszani a színekkel, árnyalatokkal nagy kedvenceim Johanna Basford könyvei ezen a téren. Horgolni már felnőttként tanultam meg egy kedves kolléganőmtől sok-sok évvel ezelőtt. Eleinte praktikus, hordható, egyedi ruhadarabokat, női felsőket, sálakat készítettem. A későbbiekben az internetnek, a közösségi oldalaknak köszönhetően fedeztem fel, hogy mi mindent lehet egy horgolótűvel és némi (sok) fonallal készíteni. Így készültek horgolt csipketerítők és ernyők, karácsonyi és húsvéti díszek, egyéb dekorációs kellékek. Így hasznosult újra a régi CD lemez kis dobozka formáját öltve. Az utóbbi évek nagy szenvedélye pedig a kiállítás gerincét is képező bájos amigurumi figurák horgolása. Ez egy japán horgolás technika, maga a szó horgolt (vagy ritkábban kötött) kitömött figurát jelent. Nagy örömmel készítem őket ajándékba, vagy csak a magam örömére, illetve most ennek a kiállításnak a kedvéért is. Jó alkalom ez arra is, hogy kollégák, tanítványok, barátok megismerjék egy másik oldalamat, amire a tanórai, munkahelyi keretek nem adnak alkalmat. Mindig jóleső érzés látni az örömet a barátaim arcán, amikor ilyen, saját készítésű, személyre szóló ajándékkal lepem meg őket, nagyon értékelik ezt a kedves gesztust.”- vallja magáról Balogh Edina.

Kívánunk sok ihletet, energiát a kreatív alkotások készítéséhez, amivel örömöt szerez magának és másoknak is!

Bukodiné Sólyom Ilona

[flagallery gid=422 name=”Gallery”]

admin On március - 12 - 2020

Categories

Gimigaléria, Hírek, Kiemelt

Tags

Related Posts

  • No related posts found

Comments are closed.

  • Digitális Napló (E-kréta)
  • Menzarendelés
  • LanguageCert
  • Gimnáziumi fórum
  • Facebook
  • Youtube
  • RSS

Alkalmazások

  • Menüválasztás!!!
  • Gimnáziumi fórum
  • Digitális napló.
  • Angol nyelvvizsga vizsgahely
  • Jelentkezés fogadóórára
  • Menő menza a Szalézi Szent Ferenc Gimnáziumban:
    Kattintson a képre ! Menő menza a Szalézi Szent Ferenc Gimnáziumban

A sagim.hu oldal nyu

Kedves Látogató! A sagim.hu oldal a továbbiakban nem frissül, kérjük, látogasson ...

Menzások, figyelem!

A következő árváltozás lép életbe a tanév első napjától (09.01.): ...

Menzások, figyelem!

A szeptemberi étlap már elérhető. A mai naptól augusztus 25. ...

Javító-, osztályo

A javító-, különbözeti-, és osztályozóvizsgák (ez utóbbi csak az egyéni ...

Ságváris Öregdiá

Már csak két hét, és itt a nagy nap. Íme, ...