Logó

Szalézi Szent Ferenc Gimnázium

3700 Kazincbarcika, Jószerencsét út 2.

Az egészségügyi rendszer egyre leterheltebb, ezért bár az Önkormányzat segítségével az iskola is szerette volna letesztelni az összes dolgozóját, ez egyelőre meghiúsult. A polgármester-helyettes úr azt ígérte, hogy mindent megtesz annak érdekében, hogy ez a terv valósággá váljon. Addig is a következő tájékoztatást teszem: 

A betegen otthon lévő tanárok közül háromnak, a diákok közül ötnek lett pozitív tesztje. Ezen kívül még két újabb tanárunknak vannak megfázásos tünetei. Vannak olyanok is, akiknek vannak tünetei, de még nem tesztelték őket, illetve olyanok is, akiket teszteltek, de még nincs eredményük. Az állapotuk javul, senki nem került kórházba. 

Kedden az iskolában lévő tanáraink és a szerzetesek önkéntes influenza oltást kaptak. Bár nem véd a COVID-tól, a szakértők ajánlják, mert az immunrendszert erősíti. 

A héten hétfőtől szerdáig egyre csökkenő létszámban voltak jelen a tanulók, szerdán már a tanulók kevesebb mint a fele jött iskolába. A nagy részük nem beteg, a hiányzás három csoportra bontható: az egyik csoportba tartoznak azok, akik az előrehozott érettségik miatt maradtak otthon (nekik jár 1-1 nap). A másik rész azért nem jött, mert vagy ők maguk és/vagy a szüleik úgy gondolták, hogy igazolnak 3 napot, mert úgysem múlik ezen sok – már csak azért sem, mert napi 4-4 óra volt csak. Véleményem szerint csak elenyésző számban voltak olyan hiányzóink, akik ténylegesen betegek voltak. 

A jó hír az, hogy a karanténban lévő diákok nagy része tünetmentes, az érettségizők már a mai napra lakhely elhagyási engedélyt is kaptak, hogy meg tudják írni az angol érettségit – nekik maszkot és kesztyűt kellett használni, és nem kerültek kapcsolatba más vizsgázókkal. Természetesen belépéskor a hőmérsékletüket is megmértük. A vizsga az előírt menetrend szerint lezajlott. Az érettségi dolgozatokat fertőtlenítjük, és csak utána adjuk oda a szaktanároknak javítani. Az előkészületek elkezdődtek a szerdai informatika vizsgára is. 

A  szünetben az iskolában ismét komoly, mindenre kiterjedő fertőtlenítést rendeltem el, amelyet kétszer megismétlünk az informatika és az ének-zene érettségi miatt. 

Amit az intézmény dolgozóitól és diákjaitól kérek: 

A szünetben mindenki pihenjen nagyot, és most ne foglalkozzon az iskolai dolgokkal!
Sok vitamint, zöldséget és gyümölcsöt fogyasszanak, hogy megerősödjön az immunrendszer!
Ha lehetőség van rá, kerüljék el a tömeget, inkább legyenek otthon, vagy ha jó idő van, kiránduljanak az erdőben vagy olyan helyen, ahol kevés ember tartózkodik! 
Figyeljék a tünetek jeleit: ha bármi gond van, konzultáljanak a házi orvossal! Ha valaki beteg lesz, értesítse az osztályfőnökét, és kérjen tesztet!
Vigyázzanak egymásra és a családra!

 

Ha minden jól megy, találkozunk – már teljes létszámban – november 2. napján. 
Balla Árpád On október - 22 - 2020

Categories

Gimi, Hírek, Kiemelt

Tags

Related Posts

  • No related posts found

Comments are closed.

  • Digitális Napló (E-kréta)
  • Menzarendelés
  • LanguageCert
  • Gimnáziumi fórum
  • Facebook
  • Youtube
  • RSS

Alkalmazások

  • Menüválasztás!!!
  • Gimnáziumi fórum
  • Digitális napló.
  • Angol nyelvvizsga vizsgahely
  • Jelentkezés fogadóórára
  • Menő menza a Szalézi Szent Ferenc Gimnáziumban:
    Kattintson a képre ! Menő menza a Szalézi Szent Ferenc Gimnáziumban

A sagim.hu oldal nyu

Kedves Látogató! A sagim.hu oldal a továbbiakban nem frissül, kérjük, látogasson ...

Menzások, figyelem!

A következő árváltozás lép életbe a tanév első napjától (09.01.): ...

Menzások, figyelem!

A szeptemberi étlap már elérhető. A mai naptól augusztus 25. ...

Javító-, osztályo

A javító-, különbözeti-, és osztályozóvizsgák (ez utóbbi csak az egyéni ...

Ságváris Öregdiá

Már csak két hét, és itt a nagy nap. Íme, ...