Logó

Szalézi Szent Ferenc Gimnázium

3700 Kazincbarcika, Jószerencsét út 2.

Sajó Attila, a Don Bosco Sportcsarnok megbízott igazgatója, kulturális menedzser mutatta be Andrásiné Palkó Ágnest és alkotásait 2018 első kiállítás megnyitóján, január 10-én.

Andrásiné Palkó Ágnes 30 évig élt Kazincbarcikán, 10 éve Tardonán lakik családjával, férjével és két fiával. Nagyobb gyermeke, a Szalézi Szent Ferenc Gimnázium tanulója.

 20 évig a Kazincbarcikai Izsó Miklós Képzőművészeti Kör tagja, rendszeres kiállítója. Pályája elején a Kazincbarcikai Május 1. Úti Általános Iskolában volt rajztanár.

12 éve Sajószentpéteren a Kossuth Lajos Általános Iskolában tanít. Itt a Sajószentpéteri Német Kisebbség kiállításainak rendszeres kiállítója. Hercegkúton, Rakamazon, Rátkán, Kazincbarcikán, Sajószentpéteren, Szerencsen, Szendrőben volt már velük csoportos kiállítása. 2017-ben csoportos kiállításokon szerepelt munkáival Budaörsön a Zichy Major Metszéspontok c. kiállításán, Sárospatakon a Prep’art tárlaton, a Magyarországi Németek Házában Budapesten, Miskolcon, a Megyeházán, majd újra Sárospatakon a Művelődési Házban.

Az Izsó Kör szellemiségét meghatározó Szerdahelyi Sándor festőművészt, a Gimnázium korábbi tanárát mesterének tekinti, mint pedagógiai, és mint alkotói szemléletét tekintve.

Pedagógiai munkája és családanyai feladatai mellett szorít időt az alkotásra.

Mottója:

„Vannak ezek – a pillanatok, amiket az emlékezet – később óhatatlanul
kirostál.”  (Varró Dániel)

Pillanat- Vázlatok című kiállításán többnyire akvarellek, pittkréta rajzok, és néhány olajkép tekinthető meg. A kiállítás címe a gyorsan rögzíthető, ezért ehhez alkalmazkodó technikákra utal, melyek a gyors rögzítésen túl a frissesség megőrzését is jelenti a látványban. A pillanat megragadása adódhat a témából, valamint az élmény képpé formálva nagyobb jelentőséget kap, bevésődik, félve hogy feledésbe merül, tartósítjuk a pillanatot. Témáit közvetlen környezetében, személyes élményeiben találja meg.

 Tanulmányait Szentesen, Sárospatakon, Miskolcon, Kaposváron, és legutóbb Budapesten a Moholy- Nagy Művészeti Egyetemen vizuális kommunikáció szakon végezte.

 Pedagógiai munkájában az élményszerű, technikában, anyagban változatos gyakorlat jellemzi, igyekszik a vizuális kommunikáció területén érzékeny, fogékony, alkotó gyermekek nevelésére, egy-egy vizuális probléma gyakorlatias megközelítésére, a mai gyermek számára alapvető eszközök használatával érthetőbbé, elérhetőbbé tenni a vizuális területeket minél szélesebb körben. Fontosnak tartja a valódi műalkotásokkal való találkozást, a tanulók múzeumi programokban való részvételét, az ezzel kapcsolatos pedagógiai, szervező tevékenységet, a tehetséges gyermekek fejlesztését – mondta magáról.

Sok szép, alkotó, nevelő pillanatot kívánunk még Andrásiné Palkó Ágnesnek!

Bukodiné Sólyom Ilona

[flagallery gid=353 name=”Gallery”]

admin On január - 15 - 2018

Categories

Gimigaléria, Hírek, Kiemelt

Tags

Related Posts

  • No related posts found

Comments are closed.

  • Digitális Napló (E-kréta)
  • Menzarendelés
  • LanguageCert
  • Gimnáziumi fórum
  • Facebook
  • Youtube
  • RSS

Alkalmazások

  • Menüválasztás!!!
  • Gimnáziumi fórum
  • Digitális napló.
  • Angol nyelvvizsga vizsgahely
  • Jelentkezés fogadóórára
  • Menő menza a Szalézi Szent Ferenc Gimnáziumban:
    Kattintson a képre ! Menő menza a Szalézi Szent Ferenc Gimnáziumban

A sagim.hu oldal nyu

Kedves Látogató! A sagim.hu oldal a továbbiakban nem frissül, kérjük, látogasson ...

Menzások, figyelem!

A következő árváltozás lép életbe a tanév első napjától (09.01.): ...

Menzások, figyelem!

A szeptemberi étlap már elérhető. A mai naptól augusztus 25. ...

Javító-, osztályo

A javító-, különbözeti-, és osztályozóvizsgák (ez utóbbi csak az egyéni ...

Ságváris Öregdiá

Már csak két hét, és itt a nagy nap. Íme, ...