Logó

Szalézi Szent Ferenc Gimnázium

3700 Kazincbarcika, Jószerencsét út 2.

Hidas Gábor kémia-fizika szakos középiskolai tanár a középfokú oktatásban eltöltött 40 éve alatt kiemelkedő eredményeket ért el az oktatásban és tanítványai személyiségének formálásában, akárcsak gimnáziumunknak a rugalmas és korszerű oktatás követelményeinek való megfeleltetésében. Kiváló pedagógusi munkájával kiemelkedő mértékben járult hozzá városunk, iskolánk és általános értelemben a középiskolai oktatás fejlesztéséhez, szellemi értékeink gyarapításához.

Hidas Gábor a debreceni Kossuth Lajos Tudományegyetem Természettudományi Karán 1967-ben szerzett kémia-fizika szakos középiskolai tanári oklevelet.  1967. december 6-án kinevezték a Ságvári Endre Gimnázium fizika-kémia szakos tanárává, ahol 40 esztendeig tanította a középiskolás diákokat kémiára és fizikára ugyanúgy, mint az életben e szaktárgyaknál is jóval fontosabb dolgokra; önmaguk kiteljesítésére, az iskolának és a világnak való megfelelésre, a közösségi lét örömeire és kötelezettségeire. Az utóbbi 20 évben kiemelkedő eredményeket ért el a megyei és országos kémia versenyeken, tanítványai számos alkalommal példásan szerepeltek e versenyek országos döntőiben. Diákjai kiváló sikereket érnek el az érettségi vizsgákon és azt követően az egyetemek és főiskolák padjaiban.

Az 1998-2003. közötti időszakban megyei kémia középiskolai szaktanácsadói feladatokat látott el. Évtizedekig aktív szervezője volt a megyei Irinyi János kémiaversenynek, majd 1985-től a Ságvári Endre Gimnáziumban évente megrendezett Nagy László fizikaversenynek. Szakmai tevékenységét szaklapokban megjelent publikációi is fémjelzik. Kiemelkedő szakmai és pedagógiai tevékenységét 1996-ban tanácsosi címmel ismerte el az intézmény vezetője, munkáját Ifjúsági Érdeméremmel, Miniszteri Dicsérettel, Kiváló Munkáért kitüntetéssel ismerték el.

Tanítványai szerették humoros egyéniségét, következetes szigorát és diákcentrikus személyiségét. Fáradhatatlan szervezőként élen járt az iskola hagyományrendszerének megteremtésében, nevéhez fűződik a két évtizedes múlttal rendelkező Ságvári Show rendezvényének megteremtése és sok éven keresztül való megrendezése. A „Ságvári Endre Gimnáziumért” Alapítvány kuratóriumának alapító tagjaként eredményesen munkálkodott az Alapítvány megteremtése és sikeres működtetése érdekében. 2004-ben a Ságvári Endre Gimnázium diákjai „Az év tanára” kitüntetéssel jutalmazták kiváló pedagógusteljesítményét. 2006-ban a Magyar Köztársaság Elnöke Hidas Gábor tanár urat a Magyar Köztársasági Ezüst Érdemkereszt kitüntetésben részesítette!

 • Digitális Napló (E-kréta)
 • Menzarendelés
 • LanguageCert
 • Gimnáziumi fórum
 • Facebook
 • Youtube
 • RSS

Alkalmazások

 • Menüválasztás!!!
 • Gimnáziumi fórum
 • Digitális napló.
 • Angol nyelvvizsga vizsgahely
 • Jelentkezés fogadóórára
 • Menő menza a Szalézi Szent Ferenc Gimnáziumban:
  Kattintson a képre ! Menő menza a Szalézi Szent Ferenc Gimnáziumban

A sagim.hu oldal nyu

Kedves Látogató! A sagim.hu oldal a továbbiakban nem frissül, kérjük, látogasson ...

Menzások, figyelem!

A következő árváltozás lép életbe a tanév első napjától (09.01.): ...

Menzások, figyelem!

A szeptemberi étlap már elérhető. A mai naptól augusztus 25. ...

Javító-, osztályo

A javító-, különbözeti-, és osztályozóvizsgák (ez utóbbi csak az egyéni ...

Ságváris Öregdiá

Már csak két hét, és itt a nagy nap. Íme, ...