Logó

Szalézi Szent Ferenc Gimnázium

3700 Kazincbarcika, Jószerencsét út 2.

Gyenes Emese manipulált fotói a Gimi Galériában

 2014. május 20-án Gyenes Emese manipulált fotókiállítását nyitotta meg a Gimi Galériában régi osztályfőnöke, Béresné Madai Krisztina, a Szalézi Szent Ferenc Gimnázium tanára.

Gyenes Emese a tardonai Jókai Mór Általános Iskola elvégzése után gimnáziumunkban, a Ságvári Endre Gimnáziumban tanult humán tagozaton. Fontos momentum volt számára a rajz fakultáció és 2007-ben a rajz érettségi. Érettségi után 2011-ig a Miskolci Egyetemen, a Comenius Tanítóképző Főiskolai Karon, Sárospatakon tanult, és szerzett diplomát tanító szakon, ahol vizuális nevelés volt a választott műveltségi területe. Majd 2009 és 2011 között a Miskolci Egyetem Comenius Tanítóképző Főiskolai Karon, Sárospatakon elvégezte a csecsemő- és gyermeknevelő- gondozó szakot.

 • 2013-tól dolgozik a Pollack Mihály Általános Iskolában, Kazincbarcikán, mint tanító. Jelenleg 2. osztályosak csemetéi.
 • 2008-ban a főiskolán vett fel egy digitális fotózás című szabadon választott tantárgyat Sándor Zsuzsa tanárnőnél. Fotóit már akkor is a saját gépével készítette (Fujifilm Finepix S1500). Kezdetben az órákon CorellDraw-val dolgoztak, de később már a PhotoScape-et kezdte el használni.
 • 2009-ben jelentkezett a helyi OMDK fordulóra manipulált képeivel, amelyekkel továbbjutott a pesti fordulóra, amelyre a Magyar Képzőművészeti Egyetemen került sor.
 • 2011-ben két ismerőse is felkérte fotózásra. Itt modellekkel dolgozott, de ezt is sikerült megoldania.
 • 2012-ben kezdett járni Szathmáry-Király Ádám fotóklubjára, ahol megismerkedett a fotózás technikájával. Megtanulta, mit érdemes keresni egy képben, valamint alapfokon elsajátította a PhotoShop használatát.
 • 2012-ben volt az első kiállítása Sárospatakon, a Miskolci Egyetem Comenius Tanítóképző Főiskolai Karon, amelyre egykori tanára, Sándor Zsuzsa kért fel.
 • 2013-ban volt a második kiállítása, Tardonán, a Jókai Mór emléktúrán. Jelenleg pedig visszatért régi iskolájába, s a Szalézi Szent Ferenc Gimnázium tanulói és vendégei élvezhetik munkája gyümölcsét.

Kezdetben, csak minimális manipulációkat csináltam, amelyek nem sokat változtattak a nyers képeimen. Köszönhető volt ez annak is, hogy kevés programot ismertem.” –említette Emese, aki a programok megismerésével egyre érdekesebb képeket készít.

Képei manipuláltak, soha nem erőszakos drasztikus módon nyúl a fotókhoz, mindig finom változtatást lehetett felfedezni a képeiben. Közös szinte minden képben a túlzott élesítés, kontraszt, valamint színerősítés. Fotói általában a természetről szólnak, de van egy-két tárgyfotó, valamint modellfotó is portfóliójában. Munkái érdekesek, szépek, finomak! Ajánlom mindenki figyelmébe !

 Bukodiné Sólyom Ilona

Gyenes_E

[img title="" alt="" src="http://sagim.hu/wp-content/flagallery/gyenes_e/thumbs/thumbs_gye_kiall_07.jpg"][img title="" alt="" src="http://sagim.hu/wp-content/flagallery/gyenes_e/thumbs/thumbs_gye_kiall_09.jpg"][img title="" alt="" src="http://sagim.hu/wp-content/flagallery/gyenes_e/thumbs/thumbs_gye_kiall_02.jpg"][img title="" alt="" src="http://sagim.hu/wp-content/flagallery/gyenes_e/thumbs/thumbs_gye_kiall_03.jpg"][img title="" alt="" src="http://sagim.hu/wp-content/flagallery/gyenes_e/thumbs/thumbs_gye_kiall_04.jpg"][img title="" alt="" src="http://sagim.hu/wp-content/flagallery/gyenes_e/thumbs/thumbs_gye_kiall_05.jpg"][img title="" alt="" src="http://sagim.hu/wp-content/flagallery/gyenes_e/thumbs/thumbs_gye_kiall_06.jpg"][img title="" alt="" src="http://sagim.hu/wp-content/flagallery/gyenes_e/thumbs/thumbs_gye_kiall_10.jpg"][img title="" alt="" src="http://sagim.hu/wp-content/flagallery/gyenes_e/thumbs/thumbs_gye_kiall_11.jpg"][img title="" alt="" src="http://sagim.hu/wp-content/flagallery/gyenes_e/thumbs/thumbs_gye_kiall_12.jpg"][img title="" alt="" src="http://sagim.hu/wp-content/flagallery/gyenes_e/thumbs/thumbs_gye_kiall_13.jpg"][img title="" alt="" src="http://sagim.hu/wp-content/flagallery/gyenes_e/thumbs/thumbs_gye_kiall_14.jpg"][img title="" alt="" src="http://sagim.hu/wp-content/flagallery/gyenes_e/thumbs/thumbs_gye_muvei_01.jpg"][img title="" alt="" src="http://sagim.hu/wp-content/flagallery/gyenes_e/thumbs/thumbs_gye_muvei_02.jpg"][img title="" alt="" src="http://sagim.hu/wp-content/flagallery/gyenes_e/thumbs/thumbs_gye_muvei_03.jpg"][img title="" alt="" src="http://sagim.hu/wp-content/flagallery/gyenes_e/thumbs/thumbs_gye_muvei_04.jpg"][img title="" alt="" src="http://sagim.hu/wp-content/flagallery/gyenes_e/thumbs/thumbs_gye_muvei_05.jpg"][img title="" alt="" src="http://sagim.hu/wp-content/flagallery/gyenes_e/thumbs/thumbs_gye_muvei_06.jpg"][img title="" alt="" src="http://sagim.hu/wp-content/flagallery/gyenes_e/thumbs/thumbs_gye_muvei_07.jpg"][img title="" alt="" src="http://sagim.hu/wp-content/flagallery/gyenes_e/thumbs/thumbs_gye_muvei_08.jpg"][img title="" alt="" src="http://sagim.hu/wp-content/flagallery/gyenes_e/thumbs/thumbs_gye_muvei_09.jpg"][img title="" alt="" src="http://sagim.hu/wp-content/flagallery/gyenes_e/thumbs/thumbs_gye_muvei_10.jpg"]
admin On május - 22 - 2014

Categories

Hírek, Kiemelt, Mi történt?

Tags

Related Posts

 • No related posts found

Comments are closed.

 • Digitális Napló (E-kréta)
 • Menzarendelés
 • LanguageCert
 • Gimnáziumi fórum
 • Facebook
 • Youtube
 • RSS

Alkalmazások

 • Menüválasztás!!!
 • Gimnáziumi fórum
 • Digitális napló.
 • Angol nyelvvizsga vizsgahely
 • Jelentkezés fogadóórára
 • Menő menza a Szalézi Szent Ferenc Gimnáziumban:
  Kattintson a képre ! Menő menza a Szalézi Szent Ferenc Gimnáziumban

language-cert-logo

Elmarad a márciusi

Ezúton tájékoztatjuk a vizsgázóinkat, hogy a Magyar Közlöny 2021. március ...

IMG_20200317_122810

A tánc és dráma p

A digitális oktatásra váltás nem akadályozta meg a kreatív diákjainkat ...

szalezi_felirat

Gyermekfelügyelet b

A 111/2021 (III.6) Kormányrendelet felülírva a két nappal korábban megjelent ...

IMG_20200317_122810

A digitális átáll

Kérem a diákokat és a szülőket, hogy olvassák el a ...

rendkivuli

Ismét bezár a telj

A kormányinfó tájékoztatása szerint 2021. mácius 8-tól április 7-ig minden ...