Logó

Szalézi Szent Ferenc Gimnázium

3700 Kazincbarcika, Jószerencsét út 2.

Petróczi Gábor, a Szalézi Szent Ferenc Gimnázium igazgatója
„Pro Urbe Kazincbarcika” kitüntetést kapott városunk önkormányzatától

 Petróczi Gábor 1955-ben született Budapesten, munkáscsalád sarjaként. Pedagógus feleségével két gyermeket neveltek föl, akik a közelmúltban egyetemi diplomával sikeres önálló életpályájukat kezdhették meg.

Petróczi Gábor igazgató úr minden idegszálával kapcsolódik a pedagógus pályához, ezzel együtt anyaiskolájához a Ságvári Endre Gimnáziumhoz, amit kitűnő eredménnyel fejezett be 1973-ban.

1979-ben jeles diplomát szerzett a Debreceni Kossuth Lajos Tudományegyetem matematika-fizika szakán. Tanári pályafutását az edelényi Izsó Miklós Gimnáziumban kezdte, majd 1983-ban visszatért az alma materbe mint középiskolai tanár. Kiemelkedő szakmai munkájának köszönhetően 1994 óta egyedülálló módon négy alkalommal a tantestület és a mindenkori fenntartó döntése alapján a mai napig az intézmény sikeres igazgatója. Eredményes tevékenységére jellemző, hogy döntéseinek köszönhetően az iskola tanulólétszáma folyamatosan emelkedik és egy közepes kategóriájú középiskolából egy országosan elismert gimnáziumot sikerült létrehoznia. 2011-től az iskola a Szalézi rend irányítása alá tartozik és Szalézi Szent Ferenc Gimnáziumként működik; Petróczi Gábor munkáját elismerve a Tartomány továbbra is igazgatói feladatok ellátásával bízta meg személyét.

Pedagógusi és vezetői tevékenységére a megbízhatóság, pontosság, következetesség és kiszámíthatóság jellemző. Vezetőként az országban elsőként hozta létre a digitális iskolatípus mintaformáját, amelyet további újításaival együtt számos iskola hasznosít.

Hatékony vezetői módszereit és tapasztalatait nemcsak Kazincbarcika városa, hanem az egész ország középiskolai vezetői és tanárai elismerik. Ennek köszönhetően szakértőként naponta nyújt önzetlen segítséget vezető kollégáinak és tanárainak. 1995-től rendszeresen publikál a Raabe Kiadó Tanári Létkérdések illetve a Korszerű Iskolavezetés című kiadványában, melyen keresztül országos elismertséget szerzett. Közoktatási szakértőként folyamatosan bízzák meg előadásokkal a legkülönbözőbb oktatási témákban.

Több mint 10 éve tanít az egri Eszterházy Károly Főiskola pedagógus szakvizsgára felkészítő továbbképzésén. Ez irányú munkáját a főiskolai szenátus címzetes főiskolai docens címmel ismerte el 2007-ben. 2012-ben pedagógus pályán és vezetői munkakörben elért eredményei alapján Magyar Aranyérdemkereszt kitüntetést kapott.

Gratulálunk a kitüntetéshez!

Kazincbarcika, 2014. augusztus 20.                                       

 

admin On szeptember - 3 - 2014

Categories

Gimi, Hírek, Kiemelt, Mi történt?

Tags

Related Posts

 • No related posts found

Comments are closed.

 • Digitális Napló (E-kréta)
 • Menzarendelés
 • LanguageCert
 • Gimnáziumi fórum
 • Facebook
 • Youtube
 • RSS

Alkalmazások

 • Menüválasztás!!!
 • Gimnáziumi fórum
 • Digitális napló.
 • Angol nyelvvizsga vizsgahely
 • Jelentkezés fogadóórára
 • Menő menza a Szalézi Szent Ferenc Gimnáziumban:
  Kattintson a képre ! Menő menza a Szalézi Szent Ferenc Gimnáziumban

DSC_0528_01

A 11. D honismereti

2021. október 21. napja mozgalmas volt az iskolában. Sokan írtak ...

meghivo

Ismét nyitva a Gimi

A tanév első kiállítását október 18-án nyitottuk meg. Kérem, olvassák ...

DSC_0528_01

'56-ra emlékeztünk

Két év után először ünnepelt az egész iskola együtt.

DSC_0236_01

Közeleg a novemberi

Kérünk minden tanulót és dolgozót, hogy ne felejtse el 2021. október ...