Nemzetközi hangulatban a Szalézi Menzán
Az elmúlt héten több újdonságot is tapasztalhattak a diákok, tanárok és a nálunk étkező vendégek a Szalézi Menzán: először készítettünk egészséges töklevest, a salátáspulttal harmonizáló, új tálalószekrényt kapott az ebédlő, ráadásként pedig szakácsaink egy nemzetközi étellel örvendeztettek meg mindenkit.
Az indiai est sikerét látva a menza kínálatába is bevezettük a Csirke Tikka Masala névre hallgató indiai ételkülönlegességet, melyet bulgur körettel (amely lényegében tört búza) fogyaszthatott el az, aki a menüsorból ezt választotta.
A Tikka Masala az indiai fűszerek gazdag íz világával újszerű élmény jelentett mind diák, mind pedig tanár számára. Egybehangzó vélemény volt, hogy az étel nagyon különleges, egzotikus, kissé csípett, de egyértelművé vált a nap végére, hogy ezt a menüt bármikor máskor is szívesen választaná mindenki.
A kóstolásból nem maradhatott ki Rajesh atya sem, aki elmondta, hogy neki is nagyon ízlett az étel, bár igazán akkor indiai, ha háromszor-négyszer ennyire csípős.
Aznap egy másik különlegességet is kóstolhatott a diákság és a tanári kar: szakácsunk ötlete alapján harcsaszelet került a tányérokra, méghozzá különleges, „sokmagvas” kéregben, amely mellé rizi-bizit és amerikai káposztasalátát kínáltunk.
Molnár Adrienn
élelmezésvezető
[flagallery gid=217 name=”Gallery”]