Logó

Szalézi Szent Ferenc Gimnázium

3700 Kazincbarcika, Jószerencsét út 2.

Az amatőr kézilabda diákolimpia tavalyi országos döntőjében elért második helyezése után a 2014/15-ös tanév egy új feladat elé állította a kazincbarcikai Szalézi Szent Ferenc Gimnázium kézilabda csapatát és edzőjüket. Ebben az évben először nem csak a megyei iskolák közötti diákolimpiai versenyeket kell helyt állnia a csapatnak, hanem az NB II-es városi csapat junior együttesét is – két tavaly érettségizett tehetséges diákunkkal kiegészülve – iskolánk tanulói adták.

A csapat nagyon jól kezdte menetelését a profi csapatok között. Az őszi fordulóban 11 meccsen 6 győzelemmel és 5 vereséggel a negyedik helyet foglalják el a 12 fős mezőnyben. “Nagyon megörültünk a felkérésnek, mivel úgy éreztünk, hogy kinőttük már az amatőr mezőnyt. Magabiztosan és konkrét célokkal telve indultunk neki az első profi szezonunknak. Mindenkiben tengett a bizonyítási vágy és az új célok elérése. Sajnos a rutintalanságunk megmutatkozott párszor, és így beleestünk néhány elkerülhető vereségbe. A tavaszi szezonban szeretnénk az őszi időszakhoz hasonló eredményességgel szerepelni, és felkerülni a dobogóra, amely elérhető közelségben van.” – mondta Balogh Ákos, a junior csapat egyik kulcsjátékosa és csapatkapitánya.

Jelen pillanatban mind a junior mind a felnőtt csapat Putnokon játssza hazai mérkőzéseit, de a következő szezont már remélhetőleg a kazincbarcikai Don Bosco Sportcsarnokban kezdik csapataink. “A csarnok megépülésének híre mindenkire pozitívan hatott, mivel így a diákolimpiai mérkőzéseket is itthon tudja majd játszani a csapat, és a városi együttes is hazai környezetben tud pályára lépni. Ha kész lesz a csarnok, akkor minden hazai mérkőzésen szép számmal lesznek kint családtagok, barátok, kézilabda-kedvelők.” – mondta a csapatkapitány. Bízunk abban, hogy a jövőben a felnőtt csapatba is sikerül beépülnie a gimnáziumból kikerülő tehetséges kézilabdásoknak, és sikeresen képviselik majd a város kézilabda sportját. Reméljük továbbá, hogy az eredmények és sportcsarnok hatására még több fiatal kezd el hódolni e szép és látványos sportágnak. A tavaszi szezon február 21-én kezdődik, csapataink először Nyírbátorba látogatnak. Február 28-án, és azt követően minden második héten szeretettel várunk minden érdeklődőt a putnoki sportcsarnokba. Segítsük csapatainkat és drukkoljunk azért, hogy minél eredményesebb szezont zárjanak!

 Kovács László edző,

a Szalézi Szent Ferenc Gimnázium igazgatóhelyettese

admin On december - 15 - 2014

Categories

Hírek, Kézilabda, Kiemelt, Sport

Tags

Related Posts

 • No related posts found

Comments are closed.

 • Digitális Napló (E-kréta)
 • Menzarendelés
 • LanguageCert
 • Jó reggelt!
 • Facebook
 • Youtube
 • RSS

Alkalmazások

 • Menüválasztás!!!
 • Szalézi Szent Ferenc Gimnázium -- Jó reggelt ! -- műsorai.
 • Digitális napló.
 • Angol nyelvvizsga vizsgahely
 • Jelentkezés fogadóórára
Viszoczky_S_kiemelt

Viszoczky Sándor po

2018. október 17-én a Szalézi Szent Ferenc Gimnázium Gimi Galériájában ...

szombati_tanitas_kiemelt

Szombati tanítási

2018.október 13-án iskolánk különböző helyekre látogatott el. Környékbeli híres helyeken jártunk, ...

Angel_Fernandez_Artime_kiemelt

Rendfőnöki látoga

Nagy megtiszteltetésben lesz részünk november másodikán, mert Don Bosco tizedik ...

Nyilt_nap_kiemelt

Nyílt nap 2018

A megjelenítéshez engedélyezni kell az adobe flash player-t Nyilt_nap2018_oktober   Letölthető:  A Szalézi ...

Nyugdijas_talalkozo_kiemelt

„Üzenet egykori i

Ady Endre versének címe volt a jelmondata annak a nyugdíjas ...