Logó

Szalézi Szent Ferenc Gimnázium

3700 Kazincbarcika, Jószerencsét út 2.

2015. február 25-én Petróczi Gábor, a Szalézi Szent Ferenc Gimnázium igazgatója nyitotta meg volt tanítványunk, Bónizs László „Feketén- fehéren” című kiállítását Gimi Galériánkban.

Bónizs László 2012-ben végzett a gimnáziumban, választott érettségi tantárgya a rajz és vizuális kultúra volt, mert mindig is közel állt hozzá a művészet több formája is, beleértve a fotózást, ami akkor még csak egyszerűbb képek készítésében nyilvánult meg többnyire kamerás telefonokkal.

Érettségi után úgy döntött, hogy még nem tanul tovább, hanem kihasználva egy külföldi lehetőséget Londonba költözött. Itt került közelebbi kapcsolatba a fotózással, amikor beszerezte első komolyabb kameráját, egy Nikon gépet. Azóta is ezt használja a fotózáshoz.

Autodidakta módon képezte magát. Könyvek, internet, saját kísérletezés, tapasztalat, ami folyamatosan kíséri útját. Képeken is látható a fejlődés, szemléletváltozás, de képei mindegyikében ugyanaz a hangulat tükröződik.

Jellemzően sötétebb hangulatvétel, formák, minták kihangsúlyozása, illetve az átvitt tartalmak, melyek néhol a szürrealitásba nyúlnak át. Igyekszik olyan fotókat készíteni, amelyek valamilyen módon gondolkodóba ejtik a szemlélőt, vagy legalább odavonzzák a tekintetet. Nagy hangsúlyt fektet továbbá a kontrasztokra, hol egyértelműen vizuálisan azonnal felfoghatóakra, hol pedig a mondanivalóbeli ellentétekre, hol mindkettőre egyszerre.

„Fotóimmal szeretnék rávilágítani arra, hogy járjon az ember nyitott szemmel, tekintsen el a mindennapi gondolatoktól, még ha csak pár pillanatra is, és igyekezzen észrevenni a körülötte lévő világot. Találja meg a szépséget, érdekességet az elfelejtett dolgokban is, legyen az egy elhagyatott épület, ahol az emlékek ezrei pihennek, vagy akár valamilyen forma, minta, amely egyszerűen csak szép.”- vallja Bónizs László.

Bónizs László jelenleg tanul, fotóz, zenél. Keresi még a kiteljesedést. Sok mindennel foglalkozik, sok mindenben tehetséges. Nyitott szemmel jár. Észreveszi az élet apró szépségeit, mely mellett az emberek többsége figyelmetlenül elsiet rohanó világunkban. Nem fél a feladatoktól, a munkától, érdeklődő személyiség. Mivel még nagyon fiatal, még nagyon sok előtte a lehetőség. Mivel a szív és az ész együtt mindenre kész, még biztosan hallani fogunk felőle, találkozunk még műveivel!

Az első kiállítás után következzen a többi! Sok sikert, kitartást a megkezdett úton!!!

[flagallery gid=227 name=”Gallery”]

 

Bukodiné Sólyom Ilona

Balla Árpád On február - 27 - 2015

Categories

Gimi, Gimigaléria, Hírek, Kiemelt

Tags

Related Posts

  • No related posts found

Comments are closed.

  • Digitális Napló (E-kréta)
  • Menzarendelés
  • LanguageCert
  • Gimnáziumi fórum
  • Facebook
  • Youtube
  • RSS

Alkalmazások

  • Menüválasztás!!!
  • Gimnáziumi fórum
  • Digitális napló.
  • Angol nyelvvizsga vizsgahely
  • Jelentkezés fogadóórára
  • Menő menza a Szalézi Szent Ferenc Gimnáziumban:
    Kattintson a képre ! Menő menza a Szalézi Szent Ferenc Gimnáziumban

A sagim.hu oldal nyu

Kedves Látogató! A sagim.hu oldal a továbbiakban nem frissül, kérjük, látogasson ...

Menzások, figyelem!

A következő árváltozás lép életbe a tanév első napjától (09.01.): ...

Menzások, figyelem!

A szeptemberi étlap már elérhető. A mai naptól augusztus 25. ...

Javító-, osztályo

A javító-, különbözeti-, és osztályozóvizsgák (ez utóbbi csak az egyéni ...

Ságváris Öregdiá

Már csak két hét, és itt a nagy nap. Íme, ...