Logó

Szalézi Szent Ferenc Gimnázium

3700 Kazincbarcika, Jószerencsét út 2.

Kit nem érdekel egy római út? Engem igen. És biztos vagyok abban, hogy téged is! Csupán annyit kellene tenned a Szalézi Szent Ferenc Gimnázium tanulójaként, hogy minden tanulmányi kötelességedet remekül teljesítsd, az iskolai akadémiai színvonalhoz, jó hírnevéhez hozzá járulsz, és íme: tied lehet egy majdnem ingyenes római utazás. Ezt a lehetőséget hirdettük meg a 2014/15-ös tanév elején minden 10. és 11. évfolyamos (és a 9. évfolyam nyelvi tagozatos) tanulóink számára, és azóta elindult az iskolánkban egy igazi törekvés a tanulók között arra, hogy bekerüljenek abba a 20-25 fős elit csapatba, akik majd megérdemelten eljuthatnak Rómába, Vitális Gábor atya vezetésével.

A tanulmányi kötelességeknek az egyik fontos része egyértelműen a hittanvizsga. Erre a hittanvizsgára április 14-én és 15-én került sor. E vizsgához tartozott egy írásbeli dolgozat és egy interneten megírandó, 27 kérdésből álló szalézi teszt megírása. Az előre megkapott tételek és a diákok számára megküldött linkek alapján lehetett felkészülni a várva várt hittanvizsgára, ki-ki a maga felekezetének megfelelően: római katolikus, görög katolikus és református. Az etikát tanulókat sem akartuk kihagyni a lehetőségből, ők egy átfogó etika vizsgán kívül részt vettek a hittan teszten is. Ha érdekel, próbáld meg te is a tesztet, mi majd küldjük a linket.

Most pedig azon dolgozunk, hogy összeálljon a csoport. Nagy izgalommal várja minden tanuló, sőt az osztályfőnökök is. Na, vajon kik lesznek a kiválasztottak?

Ha kíváncsi vagy, olvass tovább: az út időpontja: 2015. június 10-14.

Szállás: Róma, a San Callisto katakomba melletti rendházunk.

Résztvevők: 20-25 fő (a jelenlegi 10-11. osztályosok) és a kísérők

A részvételi díj: 80%-át a Szalézi Gimnázium és a Szalézi Rend biztosítja.

Várhatóan 50-70 Euro önerő szükséges.

A római utazáson részt vevő tanulókat az osztályfőnökök egész éves értékelése alapján választjuk ki. Az év elején átadott pontozási táblázat és annak leírása tartalmazza az osztályfőnöki, sport és művészeti, iskolán kívüli közösségi munka, hittan és tanulmányi értékelést. Buon viaggio!

 P. Salagala Rajesh SDB

 

És most lássuk, mit mondtak a diákok a hittanvizsgáról!

 Hilóczky Zsuzsa 10.E: Nem éreztem nagyon nehéznek a tesztet, de a történelemhez kapcsolódó kérdések (például a búcsúcédulák árusítását felismerő kép) kicsit megleptek. Nagyon aranyosak voltak az elektronikus teszt hátterén szereplő vidám baglyok, olyan szalézisek voltak!  A teszt nekem 89%-osan jelesre sikerült. Az etika tárgyból írt esszémre azonban csak négyest kaptam, talán nem eléggé készültem föl!

 Szentpéteri Áron 10.E: A teszt főleg logikára és hittani, történelmi alaptudásra épült, akár rendszeres hittan-tanulás nélkül is elég jól meg lehetett írni. Nekem a képfelismerések (Don Bosco, Szalézi Szent Ferenc, stb.) tetszettek leginkább. A tesztem csak 70%-osra sikerült, így jó osztályzatot kaptam. Az esszé számunkra az etikus viselkedés alapszabályainak ismeretét követelte meg és jelesre sikerült.

 Csorba Dorottya 9. D: Néha bizonytalan voltam a szalézi papokra és szerzetesekre vonatkozó igaz/hamis állítások megítélésében, azonban nagyon könnyen ment a Bosco Szent János vagy Szalézi Szent Ferenc életéből vett történetek befejezése, mivel ezekre jól lehetett készülni a szalézi honlapon szereplő információk alapján.

 Barta Tamás 9.D: Az esszé egyik legnehezebb feladat számomra az üdvtörténet bemutatása volt, ennél sokkal egyszerűbb volt az evangéliumokról írni. A tesztben nagyon nehéz volt Sándor István élettörténetének 10 eseményét sorba helyezni, pedig külön készültem Boldog Sándor István életrajzából. Büszke vagyok, hogy a tesztben jelest elérő nyolc diák egyike lehetek!

Viszokai Marcell 9.D: Az internetes tesztben nekem könnyen menetek nekem a képfelismerések, azonban sokszor gondot jelentettek az igaz/hamis állítások pl. a tridenti zsinat rendelkezéseivel kapcsolatban. Mindkét írásbelim négyesre sikerült, ezzel meg vagyok elégedve. 

[flagallery gid=236 name=”Gallery”]

admin On április - 17 - 2015

Categories

Gimi, Hírek, Kiemelt, Mi történt?

Tags

Related Posts

  • No related posts found

Comments are closed.

  • Digitális Napló (E-kréta)
  • Menzarendelés
  • LanguageCert
  • Gimnáziumi fórum
  • Facebook
  • Youtube
  • RSS

Alkalmazások

  • Menüválasztás!!!
  • Gimnáziumi fórum
  • Digitális napló.
  • Angol nyelvvizsga vizsgahely
  • Jelentkezés fogadóórára
  • Menő menza a Szalézi Szent Ferenc Gimnáziumban:
    Kattintson a képre ! Menő menza a Szalézi Szent Ferenc Gimnáziumban

A sagim.hu oldal nyu

Kedves Látogató! A sagim.hu oldal a továbbiakban nem frissül, kérjük, látogasson ...

Menzások, figyelem!

A következő árváltozás lép életbe a tanév első napjától (09.01.): ...

Menzások, figyelem!

A szeptemberi étlap már elérhető. A mai naptól augusztus 25. ...

Javító-, osztályo

A javító-, különbözeti-, és osztályozóvizsgák (ez utóbbi csak az egyéni ...

Ságváris Öregdiá

Már csak két hét, és itt a nagy nap. Íme, ...