Logó

Szalézi Szent Ferenc Gimnázium

3700 Kazincbarcika, Jószerencsét út 2.

Sikeresen debütált „AZ ÉV OSZTÁLYA” kampányrendezvény

Új diákhagyomány kezdete a Szaléziben

A kazincbarcikai Szalézi Szent Ferenc Gimnázium az idei tanévben szakított a korábbi diáknapok és diákigazgató választás rendezvénysorozatával, ugyanis a 2015-2016-os tanévtől kezdődően egy-egy önálló napon mutatkoznak be a 11. évfolyamos osztályok, hogy kampányprogramjukkal és a diákság szavazatainak megszerzésével elnyerhessék „az év osztálya” megtisztelő címet.

 A gimnáziumban a tanév során összesen négy előre kijelölt nap szól majd a 11. évfolyamos diákokról és osztályaikról, az általuk megszervezett és ötletesen kivitelezett az iskola tanulóinak szóló kulturális, zenei és egyéb szórakoztató programokról.

 Az első kampányrendezvényre október 2-án került sor az iskola falain belül, ahol a 11.B osztály mutatta be magát egy humoros, szórakoztató estén.

A már több hete erre az alkalomra készülő diákok számtalan izgalmas, emberpróbáló és hangulatfokozó vetélkedővel készültek. Mindemellett az est folyamán a hegymászás titkairól Viszoczky Sándor árult el titkokat, majd a Viharmadarak koncertje, a 11.B latinos táncprodukciója és a Sárváry ikrek zumba bemutatója fokozta a jókedvet. Az est során a különféle ügyességi és bátorságpróbákon legtöbb pontot szerzett tanulók között ajándékokat sorsoltak ki a kampányt szervező diákok.

A rendezvény egy égből érkező pinyáta „felbontásával” ért véget.

A nap hangulatát meghatározta a latin-amerikai stílus és a hozzá kapcsolódó gasztronómiai ízvilág, ami szintén nagy sikert aratott a rendezvény résztvevői körében. Az újfajta szórakoztató diákpartikkal új hagyományt kíván teremteni az iskola, bízva abban, hogy lesz olyan sikere, mint a korábbi diáknapok és diákigazgató választásnak.Elmondható, hogy az iskola valamennyi az eseményen részt vevő tanulója és tanára jól érezte magát a hagyományteremtő rendezvényen, hiszen mindenki találhatott kedvére való programot.

 Szalézis diákok véleménye az október 2-ai rendezvényről:

„Jó, hogy van ilyen rendezvény, amikor nem tanulni vagy órákra rohanni kell, hanem van idő leülni, beszélgetni, nevetni. Az osztályunkat – szerintem – ez is segítette összehozni. A legjobban a vetélkedők, az étterem és a pincérkiszolgálás tetszett, nagyon szép volt a tálalás is! Örömmel írtam az X-emet a tetszett kockába!”

(Szemler Sára 7.A osztályos tanuló)

„Nagyon ötletesnek találtam az este témáját. Tetszett a mexikói feeling. A feladatok véleményem szerint jók voltak, személyes kedvencem a bátorság próba volt. Nagyon tetszett a lányok és a fiúk táncos ruhája, különlegesek voltak benne. Sokan a szalézis klubot, a discot vártuk, hogy táncolhassunk, de ez kimaradt a programból. A zumba szuper hangulatot teremtett. Imádom a salsa-t, úgyhogy ez a produkció nekem kifejezetten tetszett. A Viharmadarak koncertje is jó volt!”

(Kovács Ingrid 8.B osztályos tanuló)

„Az iskola és a 11.B is sok meglepetést okozott számomra, gondolok például a biztonsági őrökre. Izgalmasnak találtam a feladatokat és mindenek között a memóriajáték volt a kedvencem. Eléggé rosszul érintett, hogy nem volt idő az összes ,,próbát” elvégezni. De mindent kárpótolt a rengeteg finom sütemény és a hangulat.”

(Garan Ákos 9.C osztályos tanuló)

„Jó volt a Viharmadarak zenekar, végighallgattam a koncertjüket. Az állomásokon izgalmas feladatok vártak ránk, a dobozpakolás volt közülük a legviccesebb. Nagyon vártuk az ajándékok sorsolását, és mivel sok felajánlást gyűjtött össze a szervező osztály, és szerencsém is volt, én is nyertem egy ajándékot.”

(Harsányi Szabolcs 10.A osztályos tanuló)

„A kreatív játékok és a pontgyűjtő rendszer nagyon tetszett. Kár, hogy a harmadikon volt az előadás, mert így nem volt szem előtt, nem értesültünk sokan róla. A Viharmadarak koncert fokozta a hangulatot, de folyamatosan lehetett volna zene, akár a programok alatt is. Jó volt, hogy az összegyűjtött pontokért értékes ajándékokhoz juthattunk hozzá. Összességében élveztem a programokat.”

(Orehovszki Brigitta 12.B osztályos tanuló)

Forrás: Kistörő Adrienn, tanárnő[flagallery gid=256 name=”Gallery”]

admin On október - 6 - 2015

Categories

Egyéb, Hírek, Kiemelt

Tags

Related Posts

  • No related posts found

Comments are closed.

  • Digitális Napló (E-kréta)
  • Menzarendelés
  • LanguageCert
  • Gimnáziumi fórum
  • Facebook
  • Youtube
  • RSS

Alkalmazások

  • Menüválasztás!!!
  • Gimnáziumi fórum
  • Digitális napló.
  • Angol nyelvvizsga vizsgahely
  • Jelentkezés fogadóórára
  • Menő menza a Szalézi Szent Ferenc Gimnáziumban:
    Kattintson a képre ! Menő menza a Szalézi Szent Ferenc Gimnáziumban

A sagim.hu oldal nyu

Kedves Látogató! A sagim.hu oldal a továbbiakban nem frissül, kérjük, látogasson ...

Menzások, figyelem!

A következő árváltozás lép életbe a tanév első napjától (09.01.): ...

Menzások, figyelem!

A szeptemberi étlap már elérhető. A mai naptól augusztus 25. ...

Javító-, osztályo

A javító-, különbözeti-, és osztályozóvizsgák (ez utóbbi csak az egyéni ...

Ságváris Öregdiá

Már csak két hét, és itt a nagy nap. Íme, ...