Logó

Szalézi Szent Ferenc Gimnázium

3700 Kazincbarcika, Jószerencsét út 2.

A kezdeti lépések - tájékoztató az ebédlőben (Fotó: BMK)

Lehet egy iskola – különösen egy gimnázium – csalogató a diákok számára? Ha a tanulásra gondolunk, biztosan nem. Ki az a tizenéves, aki imád a könyv fölött ülve matematika tételeket tanulni, vagy évszámokat biflázni, esetleg angol szavakat magolni? Könnyen beláthatjuk, hogy szinte senki. Akkor mégis mi lehet „csalogató” egy tanuló számára?

A válasz roppant egyszerű: minden, ami nem a tanulás: az intézmény hangulata; a tanárok és az adminisztratív dolgozók türelmes hozzáállása; az ismerős, segítő környezet; az órákon kívüli érdekes és sokszínű programok. Ha egy iskola meg tudja mutatni, hogy mindez egy helyen jelen van, szívesebben választják tinédzserek felvételi célnak. És ez az, amelyre a Szalézi Szent Ferenc Gimnázium ezen a szombat délelőttön kísérletet tett.

Erről az iskola igazgatóhelyettese, Kovács László így nyilatkozott: „Ennek a rendezvénynek nem az a célja, hogy bemutassa, hogy milyen módszerekkel és mit tanítunk, hanem sokkal inkább, hogy lehetőséget adjunk a leendő diákoknak, hogy felfedezzék az épületet, és egy akadályverseny segítségével találkozzanak jövőbeli tanáraikkal.”  Azt is hozzátette, hogy egyben a szülőknek – akik szintén meghívást kaptak – is lehetőségük van, hogy betekintést nyerjenek az iskola életébe, és egy nem hivatalos esemény során beszélgethessenek a tanár kollégákkal.

Kovács László igazgató-helyettes (Fotó: BMK)

 

A diákok csapatot formálva egy előre meghatározott pályán végighaladva versenyeztek egymással. A feladatok között szerepelt tájékozódás (hol van a 26-os, a 3-as, a 70-es terem), logikai, nyelvi ügyességi feladatok megoldása. Minden állomáson a csapatok pontokat szereztek, és az esemény végén a győztesek jutalmat is kaptak.

A rendezvényt egy közös gyermek-szülő-pedagógus ebéd zárta.

Közös ebéd az esemény végén (Fotó: BMK)

Az egyik megszólított szülő szerint ez kiváló lehetőség volt arra, hogy egy kicsit többet megtudjon az intézményről, és hozzátette, hogy „komolyan fontolóra veszi”, hogy idehozza a gyermekét.

„Minden tanulni vágyó diákot szívesen látunk, és azok, akik bekerülnek, a tantárgyak mellett sokkal fontosabb dolgokat is kapnak majd: a gazdag programokon keresztül megtapasztalhatják majd a közösséghez tartozás élményét is. Az iskolában dolgozó kollégák minden segítséget megadnak, hogy testileg, szellemileg és lelkileg is kiegyensúlyozott érettségizettként hagyják majd el az alma matert.” – nyilatkozta a gimnázium igazgató-helyettese.

 

 

A rendezvényről készült fényképek galériája:

 

 

[flagallery gid=263 name=”Gallery”]

 

A fotókat készítette: Béresné Madai Krisztina

 

 

Balla Árpád On november - 15 - 2015

Categories

Gimi, Hírek, Kiemelt

Tags

Related Posts

  • No related posts found

Comments are closed.

  • Digitális Napló (E-kréta)
  • Menzarendelés
  • LanguageCert
  • Gimnáziumi fórum
  • Facebook
  • Youtube
  • RSS

Alkalmazások

  • Menüválasztás!!!
  • Gimnáziumi fórum
  • Digitális napló.
  • Angol nyelvvizsga vizsgahely
  • Jelentkezés fogadóórára
  • Menő menza a Szalézi Szent Ferenc Gimnáziumban:
    Kattintson a képre ! Menő menza a Szalézi Szent Ferenc Gimnáziumban

A sagim.hu oldal nyu

Kedves Látogató! A sagim.hu oldal a továbbiakban nem frissül, kérjük, látogasson ...

Menzások, figyelem!

A következő árváltozás lép életbe a tanév első napjától (09.01.): ...

Menzások, figyelem!

A szeptemberi étlap már elérhető. A mai naptól augusztus 25. ...

Javító-, osztályo

A javító-, különbözeti-, és osztályozóvizsgák (ez utóbbi csak az egyéni ...

Ságváris Öregdiá

Már csak két hét, és itt a nagy nap. Íme, ...