Logó

Szalézi Szent Ferenc Gimnázium

3700 Kazincbarcika, Jószerencsét út 2.

A tanári kar és a közönség várja a kezdést

December 16-án, szerdán 17 órakor kezdetét vette a már hagyományos Szalézi rendezvény, az első évfolyamos osztályok bemutatkozó műsora. A két hetedikes és kilencedikes osztály már hetek óta lázasan készülődött e jeles eseményre, s végül fáradozásaik meghozták a várva várt eredményt, hiszen a terem a meghívott szülők és tanárok tapsviharától volt hangos egész délután.

A rendezvényt a 7.b osztály nyitotta meg, akik Magyarország egyik legkedveltebb műsorát vették alapul és „Class seven’s got talent” címmel egy tehetségkutató előadásra hívták meg a vendégeket. Így lehetőség nyílt valamennyi kisdiáknak tehetségük bemutatására, többek között hallhattunk Petőfi valamint Gárdonyi verseket, karate bemutatót, táncos előadást és még egy apáca show-t is. A műsor végén az osztályfőnökkel egy közös dalt adtak elő a gyerekek.

7. B Got Talent - Apáca show

Ezután a 7.a osztály következett, akik Szent Ferenc falvára, Salagala királyságába akartak minden áron eljutni, ehhez viszont különféle erő és ügyességi próbát kellett teljesíteniük, s akiknek ez nem sikerült, ők Vitális varázslóhoz fordultak segítségért. A végén persze mindenki eljutott az áhított királyságba, sőt még a Szalézi Gimibe is.

Vitális "Óz, a nagy" varázsló segít

A műsort a 9.c osztály folytatta, akik a Szalézi TV híradójából mutattak némi ízelítőt a kedves vendégeknek. A sport híreken belül megismerhettük például az osztály futball és úszó tehetségeit, a játékos vetélkedők – tánc, elmebajnokság, főzőshow – során pedig további képességek bontakozhattak ki a szemünk láttára. A produkciót szintén az osztályfőnökkel közösen előadott dal zárta.

9. C - szinkronúszás

S végül az öt évfolyamos nyelvi osztály következett, akik – hangsúlyozva az idegen nyelvek fontosságát – különböző országokba látogattak el, hogy a gimiben éppen induló nyelvi csoportot fel tudják tölteni kellő létszámmal. Így elkalauzoltak bennünket orosz, francia és német nyelvterületekre, ahonnan sikeresen toboroztak leendő öt évfolyamos gimiseket, így szerencsére idén is indulhatott ilyen képzés J

9. A - "Menjünk, keressünk nemzetközi diákokat, hogy indulhasson az osztály."

Valamennyi produkció igen színvonalas, igényes előadás volt, köszönet és elismerés illeti ezért az osztályfőnököket – Lesóné Molnár Enikő, Kovácsné Bordás Enikő, Kistörő Adrienn és Szűcs-Gömöri Viktória, valamint Schmiedné Rácz Tünde – illetve a szereplő diákokat. A vendégek nevében elmondhatom, hogy idén is rendkívül jól mulattunk, s nagyszerű érzés volt látni a jövő reménységeit, tehetségeit!

Földvári Andrea

[flagallery gid=269 name=”Gallery”]

(Fotó: Balla Árpád)

Balla Árpád On december - 17 - 2015

Categories

Gimi, Hírek, Kiemelt

Tags

Related Posts

  • No related posts found

Comments are closed.

  • Digitális Napló (E-kréta)
  • Menzarendelés
  • LanguageCert
  • Gimnáziumi fórum
  • Facebook
  • Youtube
  • RSS

Alkalmazások

  • Menüválasztás!!!
  • Gimnáziumi fórum
  • Digitális napló.
  • Angol nyelvvizsga vizsgahely
  • Jelentkezés fogadóórára
  • Menő menza a Szalézi Szent Ferenc Gimnáziumban:
    Kattintson a képre ! Menő menza a Szalézi Szent Ferenc Gimnáziumban

A sagim.hu oldal nyu

Kedves Látogató! A sagim.hu oldal a továbbiakban nem frissül, kérjük, látogasson ...

Menzások, figyelem!

A következő árváltozás lép életbe a tanév első napjától (09.01.): ...

Menzások, figyelem!

A szeptemberi étlap már elérhető. A mai naptól augusztus 25. ...

Javító-, osztályo

A javító-, különbözeti-, és osztályozóvizsgák (ez utóbbi csak az egyéni ...

Ságváris Öregdiá

Már csak két hét, és itt a nagy nap. Íme, ...