Logó

Szalézi Szent Ferenc Gimnázium

3700 Kazincbarcika, Jószerencsét út 2.

Iskolánkban nagy népszerűségnek örvend az asztalitenisz. Szünetekben, testnevelés órákon és délután, a tanítás után  is nagyon sokan  asztaliteniszeznek az iskola ping-pong asztalán.  Intézményünk, katolikus iskola már 5 éve, ezért számos egyházi sportrendezvényen veszünk részt. Ez alól az asztalitenisz sem  kivétel.

 Diákjaink elszántan   és reményekkel telve készültek a megmérettetésre. 2016. február 20-án, szombaton  reggel fél hétkor a gimnázium  parkolójából elindult 5 elszánt versenyző Vácra Seresné Trója Éva tanárnő vezetésével. Az utazás nagyon hamar eltelt. Zenét hallgattunk, pihentünk, beszélgettünk és jókat  nevettünk. Körülbelül két óra utazás után megérkeztünk Vácra. A településen megkerestük a verseny helyszínét, a Piarista Gimnáziumot. Az iskoláról tudni kell, hogy 1714-ben alapították. Rengeteg hagyománnyal rendelkezik és az épület kialakításán is látszik a történelmi múlt. Az iskolában nagyon kedvesen fogadtak bennünket. Szendvicsekkel is kínáltak .

Egy hatalmas és nagyon szép tornaterem állt rendelkezésünkre. 15 versenyasztalon zajlottak a küzdelmek. Amíg a nevezések zajlottak, mi kihasználva a lehetőséget a bemelegítésre kipróbáltuk az asztalokat, amelyek nagyon professionálisak voltak. A bemelegítés után elemeztük a leendő ellenfelek játékát. A megnyitóünnepségen a versenybíró ismertette velünk a verseny szabályait és lebonyolítási rendszerét. A megnyitó része volt még egy közös ima a többi versenyzővel és az iskola  igazgató atyával. A megnyitó után  kezdetét vette a verseny. Először a csapatversenyek zajlottak le. Minden találkozó 2 egyéni és egy páros mérkőzésből állt. A csapatversenyek után került megrendezésre az egyéni verseny. Mindkét versenyszámot nagyon élveztük. Az iskolánkat képviselő diákok hatalmas küzdeni akarással és lelkesedéssel léptek asztalhoz. Azonban  túl sok sikerélményünk nem volt. Nagyon  sok profi játékossal néztünk farkasszemet. Azonban voltak olyan velünk egy szintű ellenfelek akiket sikerült legyőznünk. Nagyon  sok tapasztalatot szereztünk, főleg a profi játékosok ellen. Nagyon-nagy élmény volt velük játszani. Sajnos, a végelszámolásnál nem  lettünk dobogós helyezettek. Az első nyolc közé sikerült bekerülnie Hajde Máténak és Makkai Norbertnak. Azonban nem voltunk elkeseredve, hiszen fantasztikus ellenfeleket ismerhettünk meg. Egy csodás napot  tölthettünk el iskolatársainkkal és még egy jót is kirándultunk. Remélem  jövőre is lesz lehetőségünk részt venni ezen a versenyen.

Az iskolánkat képviselték:

                   Andrékó Tamás Dániel, Hajde Máté, Makkai Norbert, Jaidzisz Erik, Jakab Ádám

Seresné Trója Éva, akinek nagyon sokat köszönhetünk az egész napos törődésért!

Szerző: Andrékó Tamás Dániel

admin On február - 25 - 2016

Categories

Hírek, Kiemelt, Sport

Tags

Related Posts

  • No related posts found

Comments are closed.

  • Digitális Napló (E-kréta)
  • Menzarendelés
  • LanguageCert
  • Gimnáziumi fórum
  • Facebook
  • Youtube
  • RSS

Alkalmazások

  • Menüválasztás!!!
  • Gimnáziumi fórum
  • Digitális napló.
  • Angol nyelvvizsga vizsgahely
  • Jelentkezés fogadóórára
  • Menő menza a Szalézi Szent Ferenc Gimnáziumban:
    Kattintson a képre ! Menő menza a Szalézi Szent Ferenc Gimnáziumban

A sagim.hu oldal nyu

Kedves Látogató! A sagim.hu oldal a továbbiakban nem frissül, kérjük, látogasson ...

Menzások, figyelem!

A következő árváltozás lép életbe a tanév első napjától (09.01.): ...

Menzások, figyelem!

A szeptemberi étlap már elérhető. A mai naptól augusztus 25. ...

Javító-, osztályo

A javító-, különbözeti-, és osztályozóvizsgák (ez utóbbi csak az egyéni ...

Ságváris Öregdiá

Már csak két hét, és itt a nagy nap. Íme, ...