Logó

Szalézi Szent Ferenc Gimnázium

3700 Kazincbarcika, Jószerencsét út 2.

 

A ballagás mindig egy fordulópont egy iskola életében, hiszen közeledik az érettségi, az év vége, és el kell búcsúznunk egy évfolyamtól. A nemrég még szorongó hetedikesek, kilencedikeseknek innentől kezdve már komoly felnőttként kell helyt állniuk az életben. Mindig elszoruló szívvel tekintek a végzősökre: örülök, mert újabb nagyszerű fiatalokat bocsátunk ki, irigylem őket, mert új, különleges élmények várnak rájuk, és sajnálom is a búcsúzókat, mert hozzánőnek a szívünkhöz.

A négy osztály: 12. E, 12. C, 12. B, 13. A

Ez idén sem volt másként nálunk, a Szalézi Szent Ferenc Gimnáziumban. Büszkén néztük a négy osztálynyi fiatalt, akik kissé szorongva, de izgalommal lépkedtek utoljára iskolájukban. 118 még nem is felnőtt, de nem is gyermek hagy itt minket, akik várakozással tekintenek a jövő felé.

Elismeréssel adózunk ilyenkor az osztályfőnököknek, akik négy, öt, illetve hat éven át segítették diákjaikat, készítették őket a rájuk váró feladatokra. Köszönjük munkáját Halász Mónikának, Harasztosi Violának,  Káposztáné Balogh Ágnesnek és Seresné Trója Évának, akik szeretettel vezették osztályukat a cél felé.

Méltán lehetünk büszkék ballagóinkra, hiszen minden osztályból számtalan diákot említettek név szerint, jutalmaztak meg a ballagáson kit kiváló tanulmányi eredményéért, kit animátori tevékenységéért, kit jó sport teljesítményéért, kit kulturális téren végzett munkájáért méltattak.

A sok díjazott közül kiemelném kimagasló tanulmányi eredményéért Szalézi-díjban részesülőket: Besenyei Boglárka 13.A, Hegedűs Edit 12.C, Harsányi Nóra 12.E, Máté Kamilla 12.E és Mezei Fruzsina 12.E osztályos diákokat.

A Pro Schola Et Labore Díjat valamely területen elért kiemelkedő teljesítményt elért diákjaink kaphatták. Így: Tóth Ádám 12.B osztályos diákunk kézilabdajátékáért, Szabados Nóra 12. C osztályos tanuló kimagasló tanulmányi eredményéért és kórusmunkájáért, Szabó Johanna 12.E osztályos tanuló kimagasló tanulmányi eredményéért és sporteredményeiért, Tóth-Péter Fanni 12. E osztályos tanuló sportban elért sikereiért, Mészáros Gergő 12.E osztályos tanuló tanulmányi és sporteredményeiért és Sajó András 12. E osztályos tanuló tanulmányi és kimagasló sportteljesítményéért.

116 ballagó, 116 szó

Kolomp. Orgona-orgia. Szín-kavalkád. Tömeg. Régen látott rokonok. „Élsz még?” „Mekkora lett!” „Ilyen kicsi voltál. Most ballagsz.”

Ballagsz. A város aszfaltján. A templomban. Az iskolában: folyosón, a tanári előtt. A tanárok között. Mosolyognak. Biccentenek. Ők tudják, mi jön. Hétfő. Magyar. Belegondolsz. Beleborzongsz. Kinézel az ablakon. Felderülsz. Meglátod Őt. Vár. Kezében virág. Elmosolyodsz. Ballagsz. Vége. Négy év, öt. vagy hat. Kicsi voltál akkor. Az iskola meg nagy. A nagyok még nagyobbak. Most Te vagy az. Az ebédlő. A sor helye. Tolongtál. Feladtad. Hazamentél. Később tolongtál. Bementél.

Udvar. Tömeg. Vörös posztós asztal. Mögötte nagykutyák. Igazgató, polgármester. És mások. Himnusz. Beszéd. Búcsúzás. Barkóca. Mottó. Emlékek. Pityergés. Nevetés. Mosolygás. Szózat. Kivonulás. Utoljára a teremben. Utolsó fotók. Elköszönés. Az osztályfőnök sír.

VÉGE.

Balla Árpád

 

Szitka Péter polgármester úr által átadott polgármesteri jutalmat idén Méhész Bianka 12.C osztályos diákunk kapta meg, méltán. Bianka nem csak kimagasló tanulmányi eredménnyel dicsekedhet, de a kézilabdacsapat tagjaként is helytállt, valamint kiváló segítője volt iskolánk animátoraként szalézi kollégáinknak.

Szívből gratulálok minden végzős diákunknak és kívánom az egész tantestület nevében, hogy ügyesen vegyék az előttük álló akadályokat, találják meg az életben fontos dolgokat és ne feledjék: a Szalézi Gimnáziumba mindig hazatérhetnek, örömmel várjuk őket.

Vassné Szokircsák Diána

 És a képek (az első képpel együtt ez is 116)

[flagallery gid=289 name=”Gallery”]

Balla Árpád On május - 2 - 2016

Categories

Gimi, Hírek, Kiemelt

Tags

Related Posts

  • No related posts found

Comments are closed.

  • Digitális Napló (E-kréta)
  • Menzarendelés
  • LanguageCert
  • Gimnáziumi fórum
  • Facebook
  • Youtube
  • RSS

Alkalmazások

  • Menüválasztás!!!
  • Gimnáziumi fórum
  • Digitális napló.
  • Angol nyelvvizsga vizsgahely
  • Jelentkezés fogadóórára
  • Menő menza a Szalézi Szent Ferenc Gimnáziumban:
    Kattintson a képre ! Menő menza a Szalézi Szent Ferenc Gimnáziumban

A sagim.hu oldal nyu

Kedves Látogató! A sagim.hu oldal a továbbiakban nem frissül, kérjük, látogasson ...

Menzások, figyelem!

A következő árváltozás lép életbe a tanév első napjától (09.01.): ...

Menzások, figyelem!

A szeptemberi étlap már elérhető. A mai naptól augusztus 25. ...

Javító-, osztályo

A javító-, különbözeti-, és osztályozóvizsgák (ez utóbbi csak az egyéni ...

Ságváris Öregdiá

Már csak két hét, és itt a nagy nap. Íme, ...