Logó

Szalézi Szent Ferenc Gimnázium

3700 Kazincbarcika, Jószerencsét út 2.

Tanévzáró Te Deum szentmise az Egri Bazilikában

A tanév utolsó hetében Rajesh atya keresett meg és megkérdezte tőlem, nem lenne-e kedvem részt venni egy tanévzáró szentmisén és egy kitüntetés átadó ünnepségen Egerben. A válaszom az volt, hogy miért is ne!

Június 16-án reggel 8 órakor indultunk el a Szalézi Gimnázium parkolójából öt diáktársammal, Rajesh atyával és Petrócziné Marsi Irén tanárnővel a gimnázium mikrobuszával. Mi voltunk azok a szerencsések, akik részt vehettünk ezen a tanévzáró ünnepi szentmisén. Egerbe érve a bazilika mögött az utolsó parkolóhelyet sikerült elfoglalnunk. Amint kiszálltunk, találkoztunk Andrásfalvy János atyával, aki két diákját hozta magával.

 A gyönyörű bazilikába belépve az tűnt fel nekem először, hogy milyen sokan vagyunk: a 80 iskola küldöttségével megtelt a bazilika. Egy kis idő elteltével végre sikerült ülőhelyet találnunk, ahonnan teljes egészében láthattuk az oltárt.

A szentmise fantasztikus volt. Nem csak azért mondom ezt, mert egy gyönyörű székesegyházban volt, és nem is azért mert Ternyák Csaba egri érsek atya celebrálta, hanem azért, mert az egész egy olyan hangulatot és meghittséget árasztott, amelyet ezelőtt sohasem tapasztaltam. A szentmise után megkezdődött a kitüntetések átadása. Az Egri Főegyházmegye katolikus iskoláinak legkiválóbb tanulói, valamint a különböző szerzetesrendeknek az egyházmegye területén működő iskoláiban tanuló diákok vehették át az okleveleket személyesen az egri érsektől. Minden egyes kitüntetetthez fűztek néhány gondolatot, hogy ki ő és miért érdemes erre a megtiszteltetésre.

A mi iskolánk kitüntetettje Kerekes Anna lett, akire mindannyian büszkék lehetünk, mert kivételes teljesítményt nyújtott amióta az iskolánk tanulója. Anna Keresztény hitéhez hű segítőkész egyénisége, a szalézi animátori közösségben végzett építőmunkája, a plébániai közösségeket építő tevékenysége és önzetlen segítőkészsége miatt kapta az érseki dicséretet.

A rendezvény után ebédelni mentünk, azután pedig megnéztük még az érseki palotát és a látogatóközpontot. Egy nagy séta következett ezután a városban Petrócziné tanárnő vezetésével, aki jobban ismeri Eger városát, mint a saját tenyerét. Ezek után elindultunk haza. Nagyszerű napot tudhatunk magunk mögött és azt hiszem, mindnyájunk nevében mondhatom, hogy olyan élményekkel gazdagodtunk, amiket sokáig a szívünkben fogunk őrizni.

Alföldi Erik 10.A osztályos tanuló

Szalézi Szent Ferenc Gimnázium 

[flagallery gid=295 name=”Gallery”]

admin On június - 20 - 2016

Categories

Hírek, Kiemelt, Mi történt?

Tags

Related Posts

  • No related posts found

Comments are closed.

  • Digitális Napló (E-kréta)
  • Menzarendelés
  • LanguageCert
  • Gimnáziumi fórum
  • Facebook
  • Youtube
  • RSS

Alkalmazások

  • Menüválasztás!!!
  • Gimnáziumi fórum
  • Digitális napló.
  • Angol nyelvvizsga vizsgahely
  • Jelentkezés fogadóórára
  • Menő menza a Szalézi Szent Ferenc Gimnáziumban:
    Kattintson a képre ! Menő menza a Szalézi Szent Ferenc Gimnáziumban

A sagim.hu oldal nyu

Kedves Látogató! A sagim.hu oldal a továbbiakban nem frissül, kérjük, látogasson ...

Menzások, figyelem!

A következő árváltozás lép életbe a tanév első napjától (09.01.): ...

Menzások, figyelem!

A szeptemberi étlap már elérhető. A mai naptól augusztus 25. ...

Javító-, osztályo

A javító-, különbözeti-, és osztályozóvizsgák (ez utóbbi csak az egyéni ...

Ságváris Öregdiá

Már csak két hét, és itt a nagy nap. Íme, ...