Logó

Szalézi Szent Ferenc Gimnázium

3700 Kazincbarcika, Jószerencsét út 2.

Hét évfolyamos nyelvi osztály indul a 2017/18-as tanévben

a Szalézi Szent Ferenc Gimnáziumban

 

A következő tanévben újdonsággal szolgálunk a gimnáziumi továbbtanulás iránt érdeklődő hatodik osztályos szülők és tanulók számára. Negyedik éve két-két párhuzamos hetedik osztályban folyik gimnáziumunkban a tanítás. A hat évfolyamos oktatás rendje eddig azonban viszonylag kevés lehetőséget teremtett az igazán aktív nyelvtanulásba történő bekapcsolódásra.

A jövő tanévben ezért hét évfolyamos gimnáziumi osztályt fogunk indítani. Ennek keretében a 7/Ny nyelvi előkészítő évfolyamon heti 32 órában folyik majd az oktató-nevelő munka, amelyből heti 18 óra intenzív angol nyelvoktatás, heti 5 óra testnevelés, 3 óra informatika, 3 óra anyanyelvi és matematikai elemeket tartalmazó képességfejlesztés lesz. Az előkészítő évfolyam informatikaoktatásának része a tízujjas gépírás elsajátítása is. A hét évfolyamos nyelvi osztály második évétől vezetjük be a második idegen nyelv oktatását.

A hét évfolyamos nyelvi oktatásban azt szeretnénk elérni, hogy minden érettségire készülő diákunknak legalább egy, de inkább két középfokú nyelvvizsgája legyen. Az oktatás hét éve alatt diákjaink angolból 1700 órát, a második idegen nyelvből 650 órát kapnak, amely megalapozza a két nyelvből megszerezhető középfokú nyelvvizsgájukat.

A hét évfolyamos gimnáziumi osztály mellett továbbra is indítjuk a hagyományos hat évfolyamos osztályt, amelybe szintén várjuk a szorgalmas, jól tanuló hatodik osztályosok jelentkezését. Felhívjuk a szülők figyelmét arra, hogy ha a hét évfolyamos és a hat évfolyamos osztályokba külön kell jelentkezni. Fontosnak tartjuk azt, hogy a hét évfolyamos (nyelvi előkészítős) osztályba jelentkezők mindegyike egyben a hat évfolyamos gimnáziumi osztályba is jelentkezzen, hogy a várhatóan sok jelentkező esetén mindenképpen bekerüljön a Szalézi Gimnáziumba fölvett hetedik osztályosok körébe.

A hét évfolyamos osztályba jelentkezők felvételéről 6. osztályos félévi eredményeik, valamint a számukra szervezett egységes írásbeli felvételi vizsgán anyanyelvből és matematikából elért eredményük alapján döntünk. A jelentkezési lap közvetlenül a gimnáziumban is leadható.

A hat évfolyamos oktatásról

A hét évfolyamos nyelvi előkészítős osztály mellett továbbra is indítjuk a 20 éves hagyományokkal rendelkező hat évfolyamos osztályunkat. A hat évfolyamos oktatásban résztvevők az általános gimnáziumi tantervnél magasabb óraszámban tanulják a matematikát és az és az angol nyelvet.

A hat évfolyamos oktatás kiemelkedő előnyt biztosít az abban résztvevők számára: az általános iskolák legjobbjaiból kiválogatott tanulók megfelelő alapot nyújtanak az osztály magas színvonalú képzéséhez. Nagy előnye a hat osztályos gimnáziumnak, hogy a matematika és a történelem oktatása hat évre széthúzva történik, több lehetőséget biztosítva az alapos tudás megszerzésére. A hat évfolyamos oktatásban résztvevők 11-12. osztályosként két fakultációs tárgy választásával segíthetik az emelt szintű érettségire való felkészülést és a pályaválasztást.

A hat évfolyamos osztályba benyújtott felvételi kérelmeket a 6. osztályos félévi osztályzatok alapján bíráljuk el. Egységes írásbelit nem írunk elő számukra. Javasoljuk, hogy a hat évfolyamos gimnáziumi oktatásra jelentkezők párhuzamosan feltétlenül jelentkezzenek a hét osztályos gimnáziumi képzésre is.

admin On szeptember - 27 - 2016

Categories

Egyéb, Hírek, Kiemelt

Tags

Related Posts

  • No related posts found

Comments are closed.

  • Digitális Napló (E-kréta)
  • Menzarendelés
  • LanguageCert
  • Gimnáziumi fórum
  • Facebook
  • Youtube
  • RSS

Alkalmazások

  • Menüválasztás!!!
  • Gimnáziumi fórum
  • Digitális napló.
  • Angol nyelvvizsga vizsgahely
  • Jelentkezés fogadóórára
  • Menő menza a Szalézi Szent Ferenc Gimnáziumban:
    Kattintson a képre ! Menő menza a Szalézi Szent Ferenc Gimnáziumban

A sagim.hu oldal nyu

Kedves Látogató! A sagim.hu oldal a továbbiakban nem frissül, kérjük, látogasson ...

Menzások, figyelem!

A következő árváltozás lép életbe a tanév első napjától (09.01.): ...

Menzások, figyelem!

A szeptemberi étlap már elérhető. A mai naptól augusztus 25. ...

Javító-, osztályo

A javító-, különbözeti-, és osztályozóvizsgák (ez utóbbi csak az egyéni ...

Ságváris Öregdiá

Már csak két hét, és itt a nagy nap. Íme, ...