Logó

Szalézi Szent Ferenc Gimnázium

3700 Kazincbarcika, Jószerencsét út 2.

A Szalézi Szent Ferenc Gimnázium vezetésének javaslata alapján a 2016. december 13-án az immár 10. alkalommal megtartatott városi közoktatásnapi ünnepségen kitüntetésben és jutalomban részesült Tóth Hanna 10.D osztályos tanuló, Pintér Ádám 12. B osztályos tanulók, Bolacsek László és Kovács László kollégák.

 

Tóth Hanna Luca 10. D osztályos tanuló

Kedves mosolya, nyílt egyénisége, kedves megnyilvánulásai miatt minden közösség szívesen fogadja. A nyelvi tagozatos 10.D osztály tanulójaként  harmadik éve jár a Szalézi Gimnáziumba. Gyarló emberként azt gondolnánk, hogy nincs olyan diák, aki egyformán élen jár a tanulásban, a sportban, járatos a zenében és kiválóan szerepel a tanulmányi versenyeken is. Hanna e kivételek egyike: évközi osztályzatai csekély szórást mutatnak, kiemelkedő szorgalma és képességei miatt szinte csak jeles kerül a digitális naplóba. Eközben hat hangszeren játszik, művészeti fellépései vannak, kiállításokat nyit meg és kiváló versenyeredményeket ér el. Már középfokú angol nyelvvizsgával is rendelkezik.
Földrajzból az elmúlt tanévben az országos Less Nándor Földrajz versenyen 11. helyezést ért el, a megyei „Vaskobak” vetélkedőn 3. helyezést elért csapat tagja volt, míg a Fiatalok az épített és természeti környezetért versenyen 1. díjat kapott.
A kiemelkedő tanulmányi munka mellett Hanna aktív kézilabdázó, 2016-ban a kézilabda diákolimpián 2. helyezést elért csapatunk kulcspozíciót betöltő nélkülözhetetlen tagja. Mi lehet ebből a lányból? „Ad astra!” (Határ a csillagos ég!)

  Pintér Ádám 12.B osztályos tanuló Sajóivánka Polgármesterének díját kapta

 Pintér Ádám a Szalézi Szent Ferenc Gimnázium 12.B osztályának matematika specifikációs tanulója. Tanulmányait minden tanév végén jeles illetve kitűnő eredménnyel fejezte be, számtalan tantárgyi dicsérettel fűszerezve azokat. Az osztály tanulói közül elsőként szerzett angol nyelvből középfokú nyelvvizsgát. Kiemelkedő tanulmányi és közösségi munkájának, valamint figyelemreméltó hitéleti tevékenységének köszönhetően egyike lehetett azoknak, akik idén nyáron a szalézi rend által biztosított jutalomként ellátogattak Rómába. Közösségi munkája példaértékű, osztályának oszlopos tagja. Minden rábízott és elvállalt feladatot szívből és hatalmas lelkesedéssel végez. Ádám a sajóivánkai közösségi programok szervezésében, lebonyolításában is magas fokú aktivitást mutat.

Bolacsek László tanár úr

 Bolacsek László tanár úr a Szalézi Szent Ferenc Gimnázium történelem-földrajz szakos tanára, aki egykor jelenlegi iskolájában végezte gimnáziumi tanulmányait. Világos követelményeket meghatározó, magas szakmai elvárásokat támasztó tanáregyéniség, a gimnázium karizmatikus pedagógusa. Tanítványait rendszeresen indítja a földrajz és történelem versenyeken, és rendre kiváló országos és megyei eredményeket ér el velük. A tanulók érdekeit világosan felismerő, a célok megvalósításában eredményesen munkálkodó pedagógusként járul hozzá a Szalézi Szent Ferenc Gimnázium eredményességének növeléséhez.

Kovács László tanár, igazgatóhelyettes

Kovács László testnevelés-orosz szakos középiskolai tanár, aki 21 éve látja el a Szalézi Szent Ferenc Gimnázium igazgatóhelyettesi feladatait. Testnevelő tanárként kiemelkedően eredményes szakmai munkát végez tanítványai formálásában. Irányításával a gimnázium testnevelőinek közössége évtizedek óta a megye és az ország élvonalában szerepel a gimnázium diáksport-eredményeivel. A Szalézi Szent Ferenc Gimnázium kiváló sporteredményeinek köszönhetően az elmúlt héten vehette át a Borsod Megye második legeredményesebb diáksportkörének járó ezüst serleget a Megyeházán. Kovács László tanár úr évtizedek óta szisztematikusan fejleszti a gimnázium fiú és leány kézilabdacsapatait, és az elmúlt néhány évben hol fiú, hol lány csapatával (hol mindkettővel) az országos kézilabda diákolimpia aranyérmese vagy ezüstérmese. 2015-ben a diákolimpián elnyerte a legjobb edzőnek járó címet is. A Szalézi Gimnázium a katolikus iskolák országos sportversenyének összesítése alapján az elmúlt tanévben az ország 2. legeredményesebb sportkörének bizonyult.

Vezetői munkáját a gimnázium szervezési igazgatóhelyetteseként látja el, a gimnázium kiforrott hagyományrendszerének kialakításában és fejlesztésében kiemelkedő szerepe van. Az elmúlt években ő vezényelte le a gimnázium épületének energetikai felújítását is. Kiemelkedő szakmai és pedagógiai munkáját polgármesteri dicsérettel, majd 2015-ben a „Kazincbarcika Város Közoktatásáért” kitüntetés odaítélésével ismerte el városunk.

A kitüntetett, jutalomban részesített diákoknak és tanáraiknak gratulálunk!

  

Petróczi Gábor
igazgató

admin On december - 14 - 2016

Categories

Gimi, Hírek, Kiemelt, Kitüntetések

Tags

Related Posts

  • No related posts found

Comments are closed.

  • Digitális Napló (E-kréta)
  • Menzarendelés
  • LanguageCert
  • Gimnáziumi fórum
  • Facebook
  • Youtube
  • RSS

Alkalmazások

  • Menüválasztás!!!
  • Gimnáziumi fórum
  • Digitális napló.
  • Angol nyelvvizsga vizsgahely
  • Jelentkezés fogadóórára
  • Menő menza a Szalézi Szent Ferenc Gimnáziumban:
    Kattintson a képre ! Menő menza a Szalézi Szent Ferenc Gimnáziumban

A sagim.hu oldal nyu

Kedves Látogató! A sagim.hu oldal a továbbiakban nem frissül, kérjük, látogasson ...

Menzások, figyelem!

A következő árváltozás lép életbe a tanév első napjától (09.01.): ...

Menzások, figyelem!

A szeptemberi étlap már elérhető. A mai naptól augusztus 25. ...

Javító-, osztályo

A javító-, különbözeti-, és osztályozóvizsgák (ez utóbbi csak az egyéni ...

Ságváris Öregdiá

Már csak két hét, és itt a nagy nap. Íme, ...