Logó

Szalézi Szent Ferenc Gimnázium

3700 Kazincbarcika, Jószerencsét út 2.

– akkreditációs pályázat a Szalézi Szent Ferenc Gimnáziumban

 

A 2020-as tanévtől, az egyetemi felvételi vizsga előfeltétele, hogy minden felvételiző rendelkezzen egy élő idegen nyelvből középfokú, komplex típusú nyelvvizsgával. A nyelvvizsga megléte az eddigiekben „csak” a diploma megszerzéséig volt kötelező a felsőoktatásban tanulók számára.

A Szalézi Szent Ferenc Gimnáziumban eddig is kiemelt fontosságú feladatunknak tekintettük a diákjaink nyelvvizsgára való felkészítését. Országos szinten kiemelkedő eredményeket érünk el a nyelvvizsgák számának tekintetében. Érettségiző diákjaink 67 százaléka rendelkezik legalább egy középfokú, komplex típusú nyelvvizsgával, míg az országos átlag csak kb. 40%.

Most újabb lépéseket tettünk annak érdekében, hogy a sikeres nyelvvizsgák számát tovább növeljük. A környező intézmények diákjait és a város és környékének nyelvtanulóit motiváljuk a sikeres nyelvvizsgára való felkészülésben és vizsgázásban. A napokban megkezdődött ugyanis a Szalézi Szent Ferenc Gimnázium és a LanguageCert nyelvvizsgaközpont közötti tárgyalás-sorozat, amely sikeres megállapodással zárult le. Ennek értelmében a nyelvvizsgaközpont és a gimnázium közösen pályázott az Oktatási Hivatalnál, hogy iskolánkat LangugeCert nyelvvizsga-hellyé nyilvánítsák. Bízunk az Oktatási Hivatal pozitív döntésében, és így tulajdonképpen a Szalézi Szent Ferenc Gimnáziumot akkreditált nemzetközi LanguageCert nyelvvizsgahelynek lehet majd tekinteni.

A tárgyalások során Fritz Adrienn, a vizsgaközpont vezetője és Regő Artúr, az ügyfél-kapcsolatok felelőse, értékesítési vezető biztosította a gimnáziumot arról, hogy mindent megtesznek annak érdekében, hogy az előre láthatóan decemberi vizsga időszakra a kérdező tanárok felkészültek legyenek, és az akkor vizsgát tenni kívánó diákjaink teljes körűen felkészülhessenek a vizsgára. A tantestület nyelvtanárai közül már öten részt vettek a kérdező tanári felkészítő továbbképzésen.

Várhatóan októberben és májusban próbavizsgákat szerveznek majd a vizsgával megismerkedni vágyó, vagy vizsgázni akaró érdeklődőknek. A vizsgára való jelentkezés online működik majd a LanguageCert nyelvvizsgaközpont weboldalán keresztül. A szóbeli és írásbeli vizsgákat azonban a Szalézi Gimnázium épületében fogjuk megszervezni. A sikeres nyelvvizsga bizonyítványokat is a gimnáziumban lehet majd átvenni személyesen.

Hamarosan iskolánk honlapján is megnyitunk majd egy, a nyelvvizsgával kapcsolatos menüpontot, de addig is szeretettel várjuk a vizsga iránt érdeklődők kérdéseit.

Kazincbarcika, 2017. szeptember 13.

Almásiné Fóris Judit tanár

Petróczi Gábor igazgató

admin On szeptember - 14 - 2017

Categories

Egyéb, Hírek, Kiemelt

Tags

Related Posts

 • No related posts found

Comments are closed.

 • Digitális Napló (E-kréta)
 • Menzarendelés
 • LanguageCert
 • Jó reggelt!
 • Facebook
 • Youtube
 • RSS

Alkalmazások

 • Menüválasztás!!!
 • Szalézi Szent Ferenc Gimnázium -- Jó reggelt ! -- műsorai.
 • Digitális napló.
 • Angol nyelvvizsga vizsgahely
 • Jelentkezés fogadóórára
Sinhatas_kiemelt

S-z-inhatás a Gimi

2018. szeptember 25-én Sin Gergő, a művész fia nyitotta meg ...

Tanc_drama_kiemelt

Tánc és dráma 201

Játék és vidámság 2018. szeptember 12-14. között lezajlott a tizedik évfolyamosok ...

diaknapok_kiemelt

Diáknapok 2018, kam

Kampány videók 11.A osztály:   11.B osztály:   11.C osztály:   11.D osztály:

sitabor_kiemelt

Sítábor 2019

A megjelenítéshez engedélyezni kell az adobe flash player-t siplakat_2019 Letölthető:  Sítábor plakát

utazni_jooo_kiemelt

Utazni jóóóó!

2018. szeptember 22. A Szalézi Diáksport Egyesület Turisztikai Szakosztálya hosszú évek ...