Logó

Szalézi Szent Ferenc Gimnázium

3700 Kazincbarcika, Jószerencsét út 2.

– akkreditációs pályázat a Szalézi Szent Ferenc Gimnáziumban

 

A 2020-as tanévtől, az egyetemi felvételi vizsga előfeltétele, hogy minden felvételiző rendelkezzen egy élő idegen nyelvből középfokú, komplex típusú nyelvvizsgával. A nyelvvizsga megléte az eddigiekben „csak” a diploma megszerzéséig volt kötelező a felsőoktatásban tanulók számára.

A Szalézi Szent Ferenc Gimnáziumban eddig is kiemelt fontosságú feladatunknak tekintettük a diákjaink nyelvvizsgára való felkészítését. Országos szinten kiemelkedő eredményeket érünk el a nyelvvizsgák számának tekintetében. Érettségiző diákjaink 67 százaléka rendelkezik legalább egy középfokú, komplex típusú nyelvvizsgával, míg az országos átlag csak kb. 40%.

Most újabb lépéseket tettünk annak érdekében, hogy a sikeres nyelvvizsgák számát tovább növeljük. A környező intézmények diákjait és a város és környékének nyelvtanulóit motiváljuk a sikeres nyelvvizsgára való felkészülésben és vizsgázásban. A napokban megkezdődött ugyanis a Szalézi Szent Ferenc Gimnázium és a LanguageCert nyelvvizsgaközpont közötti tárgyalás-sorozat, amely sikeres megállapodással zárult le. Ennek értelmében a nyelvvizsgaközpont és a gimnázium közösen pályázott az Oktatási Hivatalnál, hogy iskolánkat LangugeCert nyelvvizsga-hellyé nyilvánítsák. Bízunk az Oktatási Hivatal pozitív döntésében, és így tulajdonképpen a Szalézi Szent Ferenc Gimnáziumot akkreditált nemzetközi LanguageCert nyelvvizsgahelynek lehet majd tekinteni.

A tárgyalások során Fritz Adrienn, a vizsgaközpont vezetője és Regő Artúr, az ügyfél-kapcsolatok felelőse, értékesítési vezető biztosította a gimnáziumot arról, hogy mindent megtesznek annak érdekében, hogy az előre láthatóan decemberi vizsga időszakra a kérdező tanárok felkészültek legyenek, és az akkor vizsgát tenni kívánó diákjaink teljes körűen felkészülhessenek a vizsgára. A tantestület nyelvtanárai közül már öten részt vettek a kérdező tanári felkészítő továbbképzésen.

Várhatóan októberben és májusban próbavizsgákat szerveznek majd a vizsgával megismerkedni vágyó, vagy vizsgázni akaró érdeklődőknek. A vizsgára való jelentkezés online működik majd a LanguageCert nyelvvizsgaközpont weboldalán keresztül. A szóbeli és írásbeli vizsgákat azonban a Szalézi Gimnázium épületében fogjuk megszervezni. A sikeres nyelvvizsga bizonyítványokat is a gimnáziumban lehet majd átvenni személyesen.

Hamarosan iskolánk honlapján is megnyitunk majd egy, a nyelvvizsgával kapcsolatos menüpontot, de addig is szeretettel várjuk a vizsga iránt érdeklődők kérdéseit.

Kazincbarcika, 2017. szeptember 13.

Almásiné Fóris Judit tanár

Petróczi Gábor igazgató

admin On szeptember - 14 - 2017

Categories

Egyéb, Hírek, Kiemelt

Tags

Related Posts

  • No related posts found

Comments are closed.

  • Digitális Napló (E-kréta)
  • Menzarendelés
  • LanguageCert
  • Gimnáziumi fórum
  • Facebook
  • Youtube
  • RSS

Alkalmazások

  • Menüválasztás!!!
  • Gimnáziumi fórum
  • Digitális napló.
  • Angol nyelvvizsga vizsgahely
  • Jelentkezés fogadóórára
  • Menő menza a Szalézi Szent Ferenc Gimnáziumban:
    Kattintson a képre ! Menő menza a Szalézi Szent Ferenc Gimnáziumban

A sagim.hu oldal nyu

Kedves Látogató! A sagim.hu oldal a továbbiakban nem frissül, kérjük, látogasson ...

Menzások, figyelem!

A következő árváltozás lép életbe a tanév első napjától (09.01.): ...

Menzások, figyelem!

A szeptemberi étlap már elérhető. A mai naptól augusztus 25. ...

Javító-, osztályo

A javító-, különbözeti-, és osztályozóvizsgák (ez utóbbi csak az egyéni ...

Ságváris Öregdiá

Már csak két hét, és itt a nagy nap. Íme, ...