Logó

Szalézi Szent Ferenc Gimnázium

3700 Kazincbarcika, Jószerencsét út 2.

Kovács László középiskolai tanár 1991-ben, az Eszterházy Károly Főiskola testnevelés-orosz szakának elvégzését követően helyezkedett el iskolánkban. 28 éves ambiciózus fiatalemberként 1995-ben kapott megbízást a szervezési igazgatóhelyettes embert próbáló feladatkörének ellátására, amelyet 2017-ig, azaz 22 éven át lelkiismeretesen látott el. Gimnáziumunkban töltött, iskolánkat alapvetően formáló 26 év után úgy döntött, hogy elhagyja a tanári pályát, és a Polgármesteri Hivatal sport-tanácsadójaként folytatja vezetői pályafutását.

Pályakezdő testnevelő tanárként iskolánkban azonnal szisztematikus szervező-fejlesztő munkába kezdett, és a gimnázium addig pangó sportélete – feléledve Csipkerózsika-álmából – azonnal fejlődésnek indult. Néhány év elteltével az addig takarékon teljesítő sportolók és csapatok neve megjelent a Megyei Diáksport Tanács éves eredményösszesítőiben, majd – az utóbbi 20 évben minden alkalommal az összesített megyei verseny 1-3. helyén teljesít gimnáziumunk sportköre.

1998-ban – főiskolai végzettségét kiegészítve – megszerezte az egyetemi szintű középiskolai tanári oklevelet, majd 2005-ben mérés-értékelés szakon szakvizsgázott. Igazgatóhelyettesként a városban – de a megyében és országos szinten is – kiemelkedő kapcsolatrendszert épített ki; ennek igénybe vételével szervezte az iskola egyre szerteágazóbb rendezvényeit. 2012-ben teljes felelősségi körrel koordinálta a gimnázium épületének energetikai, majd gépészeti rekonstrukcióját. A zavartalan építkező munka érdekében átköltöztette az egész gimnáziumot a Jókai akkor üresen álló épületébe. 2014-ben a gimnázium udvarának térkövezési munkálatait tervezte, szervezte és irányította. 2015-ben a Don Bosco Szalézi Sportcsarnok tervezésének előkészítési munkáiban vállalt koncepcióformáló. 2017-ben az iskola digitális kamerarendszerének kiépítésével hagyta itt névjegyét.

Kovács László pedagógusként, edzőként is kiemelkedő szakmai eredményességet tudhat magáénak; 2015-ben az országos kézilabda diákolimpiai döntőben a Szalézi Gimnázium leány csapata ezüstérmet szerzett, egyik tanítványa kapta meg a torna legjobb mezőnyjátékosa címet. 2014-ben a fiú csapat ért el ugyanilyen kiemelkedő eredményt, 2013-ban pedig a fiú és a leány csapat is csapat ezüstérmet nyert. 2012-ben fiú csapata diákolimpiai bajnok volt.

Kazincbarcika Város Önkormányzata Kovács László igazgatóhelyettes kollégánkat „Kazincbarcika Város Közoktatásáért” díjjal tüntette ki. Távozásával nélkülöznünk kell derűs személyiségét, empatikus iskolavezetői egyéniségét, sokrétű szervező munkáját és edzői tevékenységét is. Reméljük, soha nem felejti el a gimnáziumban töltött 26 évet!

Kazincbarcika, 2017. szeptember 20.

 

Petróczi Gábor

igazgató

 

Forrás: www.sagim.hu Iskolai dolgozók/Volt tanáraink

admin On szeptember - 21 - 2017

Categories

Hírek

Tags

Related Posts

 • No related posts found

Comments are closed.

 • Digitális Napló (E-kréta)
 • Menzarendelés
 • LanguageCert
 • Jó reggelt!
 • Facebook
 • Youtube
 • RSS

Alkalmazások

 • Menüválasztás!!!
 • Szalézi Szent Ferenc Gimnázium -- Jó reggelt ! -- műsorai.
 • Digitális napló.
 • Angol nyelvvizsga vizsgahely
IMG_20171209_131550

Egy ugrással közel

[caption id="attachment_15171" align="alignleft" width="157" caption="Várakozás"][/caption] 2017. december 09. egy új fejezet ...

folt_hatan_2017_kiemelt

Folt Hátán - Folt

2017. december 5-én Karácsonyi dekorációk címmel nyílt kiállítás a Gimi ...

szalagavato_2017_kiemelt

Szalagavató a Szal

A Szalézi Szent Ferenc Gimnázium végzős diákjai számára 2017. december ...

Hangverseny a Szalé

  A hangversenyek minden tanévben fontos szerepet töltenek be a ...

felveteli_kiemelt

Egységes írásbeli

2018. január 20-án, szombaton kerül sor országszerte a középiskolai írásbeli ...