Logó

Szalézi Szent Ferenc Gimnázium

3700 Kazincbarcika, Jószerencsét út 2.

2017. szeptember 26-án Majercsik János és Majercsikné Bierbaum Anna kiállítását nyitotta meg Göndör Judit a Borsod – Média – Ügynökség vezetője Galériánkban, mint kedves ismerős, akit újra és újra összehoz a sors a kedves festő házaspárral.

Göndör Judit kiemelte, a kamarakórus műsora után, hogy Ő nem művészettörténész, hogy szakmailag elemezze a kiállított képeket. Ő átéli azokat. Ha ránéz egy-egy festményre, megelevenedik a természet, előjöhetnek a megélt kedves emlékek.

Majercsik János és felesége visszatérő vendégei galériánknak. Mindketten állítottak már ki egyénileg nálunk, de közös kiállítóként is találkoztunk már velük, mi pedagógusok. Hiszen diákjaink cserélődnek, nekik új csodálatos élményt jelent mindig a kiállítás, melyen néha a paraszti élet, portrék, gyakran a természet elevenedik meg.

A jelenlegi kiállításon mindkét alkotónak a gyönyörű olajképei a természet tükörképei. János linómetszetet, alaktanulmányt, portrét is mutat a munkásságából.

Majercsik János 1935-ben született Sajószentpéteren. A Budapesti Képzőművészeti Szabadiskolában Horváth Géza, és Bence László volt a mestere. Majd 1955-ben letelepedett Kazincbarcikán, a fiatal városban. A BVK-nál (a BorsodChem elődje) dolgozott 36 éven át dekoratőrként. 1955-től már önálló és csoportos kiállításokon szerepelt itthon és külföldön egyaránt, művei múzeumokban és közintézményekben és magánygyűjteményekben is megtalálhatók. Témái között mindenekelőtt a természet nagyszerűsége jelenik meg, hiszen a megkapó pillanat hangulatának rögzítésénél nem lehet szebb feladat egy festő számára. Témaválasztása is változatos, emberábrázoló képeket készít és természeti képeket egyaránt. A természet mindig is közel állt a szívéhez és több itthoni és külföldi tájat is megfestett már. Járt már Lengyelországban, Ausztriában, Franciaországban, Szlovákiában, Svájcban és még lehetne folytatni a felsorolást. 

Majercsikné Bierbaum Anna, aki 1975-től hű társa Majercsik Jánosnak, Budapesten született 1943-ban, a budai hegyekben nevelkedett. Közgazdasági végzettsége van, de még édesapjától tanulta a természet iránti szeretetet. Uralkodó témái a természeti táj, a hegyek, vízpartok, templomok. Legszívesebben ő is olajjal festi képeit. Nagyon sokáig észrevétlen szunnyadt benne a tehetség. Férje számára rendszeresen készítette észrevétlenül az asztalra a lefesthető virágcsendéleteket és más témákat, majd férje biztatására maga is vászonra rögzítette a lelkében már megalkotott képet. Már hosszú évek óta közösen szerepelnek a hazai és nemzetközi kiállításokon. Jellemzően apró alkotásaiban benne van a női lélek minden finomsága, kiváló színharmónia jellemzi azokat. Ő inkább kisebb képeket fest, nála is a természet, a nyugodt környezet ábrázolása a jellemző.

Nagyon jó egészséget, még sok alkotást kívánunk a kedves alkotó párnak!

Bukodiné Sólyom Ilona

[flagallery gid=340 name=”Gallery”]

admin On szeptember - 27 - 2017

Categories

Gimigaléria, Hírek, Kiemelt

Tags

Related Posts

  • No related posts found

Comments are closed.

  • Digitális Napló (E-kréta)
  • Menzarendelés
  • LanguageCert
  • Gimnáziumi fórum
  • Facebook
  • Youtube
  • RSS

Alkalmazások

  • Menüválasztás!!!
  • Gimnáziumi fórum
  • Digitális napló.
  • Angol nyelvvizsga vizsgahely
  • Jelentkezés fogadóórára
  • Menő menza a Szalézi Szent Ferenc Gimnáziumban:
    Kattintson a képre ! Menő menza a Szalézi Szent Ferenc Gimnáziumban

A sagim.hu oldal nyu

Kedves Látogató! A sagim.hu oldal a továbbiakban nem frissül, kérjük, látogasson ...

Menzások, figyelem!

A következő árváltozás lép életbe a tanév első napjától (09.01.): ...

Menzások, figyelem!

A szeptemberi étlap már elérhető. A mai naptól augusztus 25. ...

Javító-, osztályo

A javító-, különbözeti-, és osztályozóvizsgák (ez utóbbi csak az egyéni ...

Ságváris Öregdiá

Már csak két hét, és itt a nagy nap. Íme, ...