Logó

Szalézi Szent Ferenc Gimnázium

3700 Kazincbarcika, Jószerencsét út 2.

Klimon István alpolgármester úr nyitotta meg Galériánkban a tanév harmadik kiállítását 2017. november 8-án. Felsőbarcikai alkotók mutatkoznak most be. Székely-Czifra Anett gimnáziumunk volt tanulója már többször bemutatta itt műveit, amit a mostani diákjaink természetesen nem láthattak. Régebben fotóit láthattuk, idén viszont a reklámgrafikáit ismerhetjük meg. Kelemen László először állít ki nálunk. Ő olajfestményeket hozott a kiállításra. Dr. Czifra János könyvének illusztrátorai az alkotók. Anett a címlapot és hátlapot tervezte. A könyvben László munkáit láthatjuk.

Székely-Czifra Anett a Ságvári Endre Gimnázium egykori diákja. Érettségi után alkalmazott fotográfusként tanult tovább, majd vizuális kommunikáció szakon diplomázott Nyíregyházán, ahol a fényképészeten túl megismerkedett egyéb művészeti ágakkal is, többek között a tervezőgrafikával.

Jelenleg Budapesten él, ahol 2010 óta a reklámszakmában dolgozik, mint tervezőgrafikus, reklámgrafikus, illetve kreatív munkatárs. A grafikai tervezés és vizuális koncepciók kialakítása mellett számos alkalommal szövegíróként is alkalma van megmutatni kreativitását, amely igazán kedvére való, hiszen mindig is szívesen írt, és a szavak ereje, az általuk kiváltott hatások, évek óta foglalkoztatják nem csak a reklámok világában, de saját alkotásaiban is. Éppen ezért sok esetben használ „kép és szöveg” tartalmakat a vásznain. Mi is láthatunk itt ilyen típusú munkákat.

„Szeretek azzal játszani, miként formálja át a vizuális tartalmakat a szöveg, és fordítva, milyen hatást gyakorol a szöveges tartalmakra a hozzá rendelt vizuális információ. Mindig is érdekelt, hogy a kép és szöveg együttes alkalmazása a képet szemlélő közönségben milyen emlékeket, érzelmeket indít el, hiszen a vizuális és verbális tartalmak sok esetben egymásnak feszülnek, zavaróan nyugtalanítók.” – mondja magáról Anett.

Munkáira jellemző a vegyes technika, saját fotóit keveri hol szövegezéssel, hol egyéb technikákkal, jellemzően festékkel, vagy tussal.

„Úgy gondolom, a vegyes technika alkalmazása segíti az összetettséget és konceptualitást kifejezni, és felkelti a szemlélő kíváncsiságát, érdeklődését. Több esetben használok alrétegeket, például textúrákat, amelyekre fotóval, festékkel, szövegezéssel dolgozom rá a tartalmakat. Egy berepedezett föld, vagy egy régi papírdarab textúrája mindig izgalmas, mind vizuálisan, mind érzelmileg, hiszen mindenki elméjében emlékeket indít el látványuk.” – magyarázza Székely Czifra Anett.

Kelemen László: Felsőbarcikán élő amatőr festő, akiről még sokan nem tudják, hogy szabadidejében szívesen alkot. Városunkban él születésétől. Gyerekkorától szeret rajzolni. Éveken keresztül tanulta is ezt Szerdahelyi Sándortól az Izsó Miklós Képzőművészet körben. Részt vett a kör közös kiállításain is munkáival. Még Tanár úr javasolta neki a festést, de akkoriban még nem érzett erre késztetést. Hosszú évek után, hat évvel ezelőtt kezdett festeni. Vászonra, olajjal készíti alkotásait- főleg tájképeket, időnként csendéletet készít. Három éve a tagja a Sajómenti Népművészeti Egyesületnek, akikkel rendszeresen kiállít. Még szerényen bontogatja szárnyait. Képein a táj szépsége elevenedik meg. A tárlókban láthatjuk virágcsendéleteit és grafikáit. A fenn említett könyv illusztrációjának eredeti tervei is itt láthatók, mint a monokróm tanulmányai.

„Az erdei séta című képem érdekessége, hogy a felhőben megjelenik Szűz Mária mosolygó arca. Mikor elkészültem a festménnyel és messziről ránéztem, tűnt fel a jelenség, amit teljesen véletlenül festettem. Azóta úgy érzem, Ő segíti munkámat.”- mesélte Kelemen László.

Bukodiné Sólyom Ilona

[flagallery gid=345 name=”Gallery” skin=default_old]

admin On november - 13 - 2017

Categories

Gimigaléria, Hírek, Kiemelt

Tags

Related Posts

  • No related posts found

Comments are closed.

  • Digitális Napló (E-kréta)
  • Menzarendelés
  • LanguageCert
  • Gimnáziumi fórum
  • Facebook
  • Youtube
  • RSS

Alkalmazások

  • Menüválasztás!!!
  • Gimnáziumi fórum
  • Digitális napló.
  • Angol nyelvvizsga vizsgahely
  • Jelentkezés fogadóórára
  • Menő menza a Szalézi Szent Ferenc Gimnáziumban:
    Kattintson a képre ! Menő menza a Szalézi Szent Ferenc Gimnáziumban

A sagim.hu oldal nyu

Kedves Látogató! A sagim.hu oldal a továbbiakban nem frissül, kérjük, látogasson ...

Menzások, figyelem!

A következő árváltozás lép életbe a tanév első napjától (09.01.): ...

Menzások, figyelem!

A szeptemberi étlap már elérhető. A mai naptól augusztus 25. ...

Javító-, osztályo

A javító-, különbözeti-, és osztályozóvizsgák (ez utóbbi csak az egyéni ...

Ságváris Öregdiá

Már csak két hét, és itt a nagy nap. Íme, ...