Logó

Szalézi Szent Ferenc Gimnázium

3700 Kazincbarcika, Jószerencsét út 2.

Andrékó Tamás, a Szalézi Szent Ferenc Gimnázium 12.A osztályos diákja,
„Az év diákja” címet kapta meg a városi közoktatásnapi ünnepségen

 Andrékó Tamás 12.A osztályos tanuló:

 Színes egyénisége révén az osztályközösség egyik legaktívabb és legnépszerűbb tagja, megnyerő személyiségének köszönhetően közkedvelt az iskola diákjai körében. Segítőkész és rendkívül aktív, az elmúlt hat év során tanulmányi téren kiemelkedő teljesítményt nyújtott. Számos regionális és országos szintű versenyen vett részt. Különösen a történelem és a földrajz érdekli, amiről bámulatra méltó lexikális tudása is tanúskodik. Dicséretes a Less Nándor Országos Földrajzversenyen elért 13. helyezése és az Időutazó országos történelem versenyen elért első helyezése. A sajószentpéteri református templomról készített pályamunkáját a Ráday Mihály elnökletével működő Város és Faluvédők Szövetsége 1. díjjal jutalmazta. Nemrégiben feldolgozta a kazincbarcikai Szent Család Templom történetét is. Szorgalmának köszönhetően sikeres „C”-típusú középfokú angol nyelvvizsgát tett.

 

Bárdos-Dorkó Ágnes, a Szalézi Szent Ferenc Gimnázium tanára,
„Az év pedagógusa” címet kapta meg a városi közoktatásnapi ünnepségen

Bárdos-Dorkó Ágnes Katalin tanárnő 33 évvel ezelőtt kezdte pedagógushivatását. Első diplomáját a Kossuth Lajos Tudományegyetem történelem-orosz szakán szerezte, ezt követően főiskolai, majd egyetemi szintű angoltanári szakképzettségért tanult, amelyeket kiegészített egy tanügyigazgatási szakértői szakvizsgával is. Négy diplomája mellett számítógépkezelői és pénzügyi számviteli OKJ-s bizonyítványokkal is rendelkezik, így az átlagos középiskolákban nagyon kevés olyan tantárgy maradt, amelyeket Bárdos tanárnő ne taníthatna.

Fiatal pedagógusként életre szóló tapasztalatokat szerzett a mezőkövesdi I. László Gimnáziumban és az egri „Sancta Maria” Leánygimnáziumban az angolkisasszonyoknál. Utóbbi helyen egy magyarul nem beszélő angol anyanyelvű apácával párban tanította az a leányokat, így aztán saját angoltudása is jelentősen fejlődött. Ennek egyik eredményeként 1995-ben részt vehetett az angolkisasszonyok egyhetes világtalálkozóján az angliai Ascot-ban.

Pedagógus pályafutásának jelentős másfél évtizedét az Irinyi János Szakközépiskola tanáraként, majd igazgatóhelyetteseként töltötte el. Ezekben az években jelentős kihívásként érte a szakmai angolnyelv-tanítás iránti igény hirtelen fokozódása, így elektrotechnikai informatikusokat és informatikai hálózattelepítőket tanított szakmai angolra. Felelős vezetőként fontos feladatának érezte, hogy a szakképzés folyton változó kihívásai között az Irinyi megtalálja és megtartsa helyét, bővítse képzési kínálatát, és korszerű iskolaként folytathassa tevékenységét.

2011-től gazdagítja mindennapi nevelőmunkájával a Szalézi Szent Ferenc Gimnázium tanári karát. A Szalézi Szent Ferenc Gimnáziumban kiemelkedő eredményeket ért el a hatosztályos gimnáziumi tanulók nyelvoktatásában, osztályfőnökként pedig nagylétszámú végzős osztálya nevelésében. Andrékó Tamást osztályfőnökeként és történelemtanáraként segítette a kiteljesedésben és a történelemversenyekre való felkészülésben. A tanulók érdekeit világosan felismerő, a célok megvalósításában eredményesen munkálkodó pedagógusként járul hozzá a Szalézi Szent Ferenc Gimnázium eredményességének növeléséhez. Néhány napja fejezte be mesterpályázatának elkészítési munkálatait.

Bárdos-Dorkó Ágnes tanárnő egész életét kitölti az iskola, amit ma a Szalézi Szent Ferenc Gimnázium jelent számára. Mindig iskolába járt vagy iskolában dolgozott, ma is ezt teszi. Meghatározó követelményként és kihívásként éli meg, hogy tanítványait alapos, nyelvvizsgával is dokumentált nyelvtudással engedje útjukra. Fontos számára, hogy hiteles magatartásával, példás életútjával olyan értékeket közvetítsen diákjai számára, amely végigvezeti majd őket egyetemi éveiken, sőt irányt mutat egész életükre.

33 éves pedagógus tevékenységében immár egész személyisége és összes tapasztalata megjelenik, nevelési és oktatási eredményei példaként szolgálhatnak minden pedagógustársunk számára.

 

A közoktatásnapi ünnepségen a Német Nemzetiségi Önkormányzat jutalomban részesítette Vincze Fédra 12.A osztályos tanulót, és felkészítő tanárát, Schmiedné Rácz Tündét.

 Vincze Fédra 12.A osztályos tanuló:

 Vincze Fédra a Szalézi Szent Ferenc Gimnázium hat évfolyamos nyelvi osztályának végzős diákja. Tanulmányi eredménye a gimnáziumi évek alatt egyenletesen jó szintet mutatott. Tanulmányai során kiemelkedő eredményeket ért el a nyelvtanulásban: angolból felsőfokú és középfokú „C”-típusú nyelvvizsgát tett, majd a német nyelv eredményes tanulását célul tűzve ki németből is középfokú „C”-típusú nyelvvizsgával igazolta tudását. Az igazán elkötelezettek számára két nyelvvizsga után azonban még nincs megállás, ezért Fédra egy évvel ezelőtt elkezdte a francia nyelv tanulását, amelyből jelenleg a nyelvvizsga letételére és az emelt szintű érettségire készül! És – talán nem teljesen mellékesen – az idén érettségizik! Érettségi után német-angol vagy német-francia szakon szeretne továbbtanulni, amelyhez sok sikert kívánunk számára.

Schmiedné Rácz Tünde tanárnő:

 Schmiedné Rácz Tünde tanárnő 2010-től tanít a Szalézi Szent Ferenc Gimnáziumban, illetve jogelődjében orosz-történelem-német szakos gimnáziumi tanárként. Pedagógus munkájának döntő többségét eredményes, tanítványaira odafigyelő német nyelvtanárként végzi. Diákjai eredményesebb felkészítése érdekében 2012-ben német mestertanári diplomát, azt megelőzően tehetségfejlesztői szakvizsgát szerzett. A gimnáziumhoz szegődését megelőző 25 évet a jelenlegi Pollack Mihály Általános Iskola tagintézményeiben töltötte. Munkája során kiemelt figyelmet fordít a Német Nemzetiségi Önkormányzattal való kapcsolattartásra, diákjaival rendszeresen látogatja a nemzetiségi önkormányzat rendezvényeit. A gimnáziumban tanítványai és a német nyelvoktatás iránt maximálisan elkötelezett tanárként, a nyelvoktatásban tehetséges diákok patronálójaként becsülik meg elkötelezett munkáját.

 

Kitüntetésükhöz szívből gratulálunk!

Petróczi Gábor
igazgató

[flagallery gid=348 name=”Gallery” skin=default_old]

admin On november - 29 - 2017

Categories

Hírek, Kiemelt, Mi történt?

Tags

Related Posts

  • No related posts found

Comments are closed.

  • Digitális Napló (E-kréta)
  • Menzarendelés
  • LanguageCert
  • Gimnáziumi fórum
  • Facebook
  • Youtube
  • RSS

Alkalmazások

  • Menüválasztás!!!
  • Gimnáziumi fórum
  • Digitális napló.
  • Angol nyelvvizsga vizsgahely
  • Jelentkezés fogadóórára
  • Menő menza a Szalézi Szent Ferenc Gimnáziumban:
    Kattintson a képre ! Menő menza a Szalézi Szent Ferenc Gimnáziumban

A sagim.hu oldal nyu

Kedves Látogató! A sagim.hu oldal a továbbiakban nem frissül, kérjük, látogasson ...

Menzások, figyelem!

A következő árváltozás lép életbe a tanév első napjától (09.01.): ...

Menzások, figyelem!

A szeptemberi étlap már elérhető. A mai naptól augusztus 25. ...

Javító-, osztályo

A javító-, különbözeti-, és osztályozóvizsgák (ez utóbbi csak az egyéni ...

Ságváris Öregdiá

Már csak két hét, és itt a nagy nap. Íme, ...