Logó

Szalézi Szent Ferenc Gimnázium

3700 Kazincbarcika, Jószerencsét út 2.

Várakozás

2017. december 09. egy új fejezet nyílt a Szalézi Szent Ferenc Gimnázium életében. Az iskola (ideértve a Ságvári korszakot is) történetében most először léptek úgy diákok az épületbe, hogy nem tanulni, nem is érettségizni vagy szórakozni, esetleg edzésre jöttek.  Angol nyelvből akkreditált állami nyelvvizsgára érkeztek.

Az intézményben hagyományosan magas színvonalú az idegen nyelvek oktatása. Az érettségizett diákok 70-80%-a rendelkezik B2-es szintű nyelvvizsgával, és egyre többen teljesítik a felsőfokú, C1-es követelményeket is. Ez az oka annak, hogy már többször felvetődött az ötlet, hogy az épület helyet adjon valamilyen államilag elismert vizsga lebonyolításának. Amiről még néhány éve csak álmodtunk, most már valósággá vált. Egy újonnan akkreditált vizsga, a LanguageCert országos terjeszkedésbe kezdett, és a megyében harmadikként a Szalézi is felkerült az engedélyezett nyelvvizsgahelyeket jelölő térképre.

A címben jelzett ugrás persze nem azt jelenti, hogy könnyebbé vált volna az alapfokú, középfokú vagy felsőfokú nyelvvizsga. Csak annyit jelent, hogy a gimiseknek ezentúl nem kell többször is utazgatni Miskolcra, hanem a megszokott helyen, ismerős környezetben és tanárok között bizonyíthatják, hogy megfelelnek a Közös Európai Referencia Keret által meghatározott szintnek.

„Aki abban reménykedik, hogy tanulás nélkül, a két szép szeméért megkapja a bizonyítványát, sajnos csalódni fog.” Erre hívta fel minden nyelvtanár a diákok figyelmét: bár a környezet ismerős, saját tanára nem vizsgáztathatja a diákokat, és a bizottság tagjai ráadásul az értékelésben sem vesznek részt: mind az írásbeli dolgozatot, a hallás utáni szövegértést és a szóbeli vizsgáról készült hangfelvételt is a budapesti központban értékelik.

A szombati eseménnyel az iskola is vizsgázott: méghozzá jeles eredménnyel. Az intézmény dolgozói tették a dolgukat, és semmi komolyabb probléma nem zavarta meg a menetet. A jelöltek a szervezéssel elégedettek voltak, bár a feladatokat nem találták túlságosan könnyűnek. „Azért meg lehetett oldani, de nem mernék fogadni arra, hogy minden válaszom jó.” – árulta el az iskola egyik diákja.

Írásbelin

 

Az eredményeket egy hónap múlva tudja majd meg a nyolc szóbeliző és a kilenc írásbeliző.

A következő nyelvvizsga 2018. februárjában lesz, amelyre jelentkezni 2017. december 18. és 2018. január 26. között lehet.

Balla Árpád

Fotó Orbán-Vizes Krisztina

Balla Árpád On december - 11 - 2017

Categories

Gimi, Hírek, Kiemelt

Tags

Related Posts

 • No related posts found

Comments are closed.

 • Digitális Napló (E-kréta)
 • Menzarendelés
 • LanguageCert
 • Jó reggelt!
 • Facebook
 • Youtube
 • RSS

Alkalmazások

 • Menüválasztás!!!
 • Szalézi Szent Ferenc Gimnázium -- Jó reggelt ! -- műsorai.
 • Digitális napló.
 • Angol nyelvvizsga vizsgahely
 • Jelentkezés fogadóórára
Sinhatas_kiemelt

S-z-inhatás a Gimi

2018. szeptember 25-én Sin Gergő, a művész fia nyitotta meg ...

Tanc_drama_kiemelt

Tánc és dráma 201

Játék és vidámság 2018. szeptember 12-14. között lezajlott a tizedik évfolyamosok ...

diaknapok_kiemelt

Diáknapok 2018, kam

Kampány videók 11.A osztály:   11.B osztály:   11.C osztály:   11.D osztály:

sitabor_kiemelt

Sítábor 2019

A megjelenítéshez engedélyezni kell az adobe flash player-t siplakat_2019 Letölthető:  Sítábor plakát

utazni_jooo_kiemelt

Utazni jóóóó!

2018. szeptember 22. A Szalézi Diáksport Egyesület Turisztikai Szakosztálya hosszú évek ...