Logó

Szalézi Szent Ferenc Gimnázium

3700 Kazincbarcika, Jószerencsét út 2.

Várakozás

2017. december 09. egy új fejezet nyílt a Szalézi Szent Ferenc Gimnázium életében. Az iskola (ideértve a Ságvári korszakot is) történetében most először léptek úgy diákok az épületbe, hogy nem tanulni, nem is érettségizni vagy szórakozni, esetleg edzésre jöttek.  Angol nyelvből akkreditált állami nyelvvizsgára érkeztek.

Az intézményben hagyományosan magas színvonalú az idegen nyelvek oktatása. Az érettségizett diákok 70-80%-a rendelkezik B2-es szintű nyelvvizsgával, és egyre többen teljesítik a felsőfokú, C1-es követelményeket is. Ez az oka annak, hogy már többször felvetődött az ötlet, hogy az épület helyet adjon valamilyen államilag elismert vizsga lebonyolításának. Amiről még néhány éve csak álmodtunk, most már valósággá vált. Egy újonnan akkreditált vizsga, a LanguageCert országos terjeszkedésbe kezdett, és a megyében harmadikként a Szalézi is felkerült az engedélyezett nyelvvizsgahelyeket jelölő térképre.

A címben jelzett ugrás persze nem azt jelenti, hogy könnyebbé vált volna az alapfokú, középfokú vagy felsőfokú nyelvvizsga. Csak annyit jelent, hogy a gimiseknek ezentúl nem kell többször is utazgatni Miskolcra, hanem a megszokott helyen, ismerős környezetben és tanárok között bizonyíthatják, hogy megfelelnek a Közös Európai Referencia Keret által meghatározott szintnek.

„Aki abban reménykedik, hogy tanulás nélkül, a két szép szeméért megkapja a bizonyítványát, sajnos csalódni fog.” Erre hívta fel minden nyelvtanár a diákok figyelmét: bár a környezet ismerős, saját tanára nem vizsgáztathatja a diákokat, és a bizottság tagjai ráadásul az értékelésben sem vesznek részt: mind az írásbeli dolgozatot, a hallás utáni szövegértést és a szóbeli vizsgáról készült hangfelvételt is a budapesti központban értékelik.

A szombati eseménnyel az iskola is vizsgázott: méghozzá jeles eredménnyel. Az intézmény dolgozói tették a dolgukat, és semmi komolyabb probléma nem zavarta meg a menetet. A jelöltek a szervezéssel elégedettek voltak, bár a feladatokat nem találták túlságosan könnyűnek. „Azért meg lehetett oldani, de nem mernék fogadni arra, hogy minden válaszom jó.” – árulta el az iskola egyik diákja.

Írásbelin

 

Az eredményeket egy hónap múlva tudja majd meg a nyolc szóbeliző és a kilenc írásbeliző.

A következő nyelvvizsga 2018. februárjában lesz, amelyre jelentkezni 2017. december 18. és 2018. január 26. között lehet.

Balla Árpád

Fotó Orbán-Vizes Krisztina

Balla Árpád On december - 11 - 2017

Categories

Gimi, Hírek, Kiemelt

Tags

Related Posts

 • No related posts found

Comments are closed.

 • Digitális Napló (E-kréta)
 • Menzarendelés
 • LanguageCert
 • Jó reggelt!
 • Facebook
 • Youtube
 • RSS

Alkalmazások

 • Menüválasztás!!!
 • Szalézi Szent Ferenc Gimnázium -- Jó reggelt ! -- műsorai.
 • Digitális napló.
 • Angol nyelvvizsga vizsgahely
 • Jelentkezés fogadóórára
Ropi_megyei_2018_kiemelt

Megyei diákolimpia

  A 2018/19-es tanév röplabda V-VI. korcsoportos fiú diákolimpiai bajnokság ...

Kb_tuzok_2018_kiemelt

Modern és tradicion

Neszádeliné Kállai Mária, népi iparművész, a Népművészet Mestere nyitotta meg ...

Jelenkez_kiemelt

Jelentkezési határ

Azok, akik iskolánkba szeretnének jelentkezni, mindenképpen juttassák el jelentkezési lapjaikat ...

Palyazat_igazgatoi_kiemelt

Pályázati felhív

A Don Bosco Szalézi Társasága által létrehozott Szalézi Intézmény Fenntartó ...

KIDS_elismeres_kiemelt

Iskolánk testnevel

25. Jubileumi Közgyűlését tartotta meg 2018. november 24-én a Katolikus ...