Logó

Szalézi Szent Ferenc Gimnázium

3700 Kazincbarcika, Jószerencsét út 2.

2017. december 22-én, a téli szünet előtti utolsó tanítási napon a Szalézi Szent Ferenc Gimnázium diákjait sokféle színes és lélekemelő program várta.

Reggel, már az első óra után a diákok átvonultak a kazincbarcikai Szent Család római katolikus templomba, ahol ünnepi szentmisén vettek részt.

A templom szinte zsúfolásig megtelt lelkes, vidám diákokkal. Az arcokon és a tekintetekben ott csillogott a fény, a fiatalság és azon jókedv, amely a téli szünet és a karácsony beköszöntét jelzi. Az adventi díszekbe öltöztetett, igazi karácsonyi hangulatot árasztó templomban pedig méltó módon készülhettünk az előttünk álló ünnepi időszakra.

A szentmisét P. Quadros Lytton Ervanto SDB, a gimnázium nevelési igazgatóhelyettese celebrálta. A misét az iskolai kórus fiatalos, lelkes éneklése kísérte, Molnárné Marczis Erzsébet szervezési igazgatóhelyettes asszony vezetésével. A dalokat Tóth Péter szalézi szerzetes gitárjátéka kísérte.

Az igehirdetésben először arról hallhattunk, milyen könnyű eltévedni korunk felgyorsult, információktól átitatott világában, és emiatt néha pont a lényeg fölött siklik el figyelmünk. Sokszor nem vesszük észre az apró dolgokat, a kedves gesztusokat. Jól tesszük tehát, ha még jobban odafigyelünk másokra, és amennyire lehet, törekedjünk arra, hogy mi magunk is az apró figyelmességekben kiáradó szeretet útján járjunk. Ez különösen fontos a karácsonyi időszakban, amikor oly sok elvárásnak próbálunk megfelelni – és ezek miatt talán pont a legfontosabbat nem látjuk meg. Igen, a karácsonyi igazi lényegét: a Betlehemben született kisdedben a mi Megváltónk drága személyét, aki a Jóisten ajándéka a világ számára. Lytton atya mindenkit arra biztatott, hogy bátran éljük meg a karácsony csodáját. Adjunk hálát örömmel Istennek a legszebb ajándékért, Jézus Krisztusért, akin keresztül Isten kegyelméből mi is új és örök életet kaphatunk.

A szentmise végeztével Lytton atya irányítása alatt meggyújtottuk a negyedik, az örömöt szimbolizáló adventi gyertyát. Utána egy betlehemes műsort tekinthettünk meg, melyet diákjaink adtak elő, és melyet a kórus szív-melengető éneklése kísért. A műsort Harasztosi Viola és Schmiedné Rácz Tünde kolléganők tanították be fellépő fiataljainknak.

Közben a délelőtt folyamán a 8. A és a 11. A osztály tagjaiból álló kántáló csoport járta a gimnázium folyosóit. Bekopogtattak az osztályokba, ahol betlehemes dalokkal tették még emlékezetesebbé a délelőttöt. Szaloncukrokkal is megkínálták a diákokat, akik viszont egy kis édességgel, sós harapnivalóval kedveskedtek nekik.

Az advent negyedik vasárnapjára való felkészülésünket nagymértékben elősegítő szentmise és a többi adventi programnak köszönhetően mindannyian el tudtunk egy kicsit csendesedni. Sikerült lelkileg is ráhangolódtunk az előttünk álló időszakra. Isten kegyelméből lassan egy újabb naptári évet zárhatunk le. Milyen jó, hogy erre az évre visszatekintve mindannyian elmondhatjuk: „Mindeddig megsegített minket az Úr!” (1Sámuel 7:12) Emeljük fel hát szívünket továbbra is az Úrhoz, és közben emlékezzünk meg Bosco Szent János bölcs szavairól is: „Ne fáradjunk el a jóban, velünk az Isten! Biztosan jó lesz minden tettünk, ha az Úr jelenlétében tesszük.”

Kérjük azért a jó Isten áldását az előttünk álló karácsonyi időszakra, hogy mindannyian örömmel és lelkileg is feltöltődve, kipihenten és tettre készen vághassunk neki az új évnek.

A Szalézi Szent Ferenc Gimnázium vezetőségének, tanárainak, diákjainak és összes dolgozójának nevében áldott és békés karácsonyt kívánok mindenkinek!

Elleh Hajnalka, a Szalézi Szent Ferenc Gimnázium tanára

[flagallery gid=352 name=”Gallery” skin=default_old]

admin On december - 22 - 2017

Categories

Egyéb, Hírek, Kiemelt

Tags

Related Posts

  • No related posts found

Comments are closed.

  • Digitális Napló (E-kréta)
  • Menzarendelés
  • LanguageCert
  • Gimnáziumi fórum
  • Facebook
  • Youtube
  • RSS

Alkalmazások

  • Menüválasztás!!!
  • Gimnáziumi fórum
  • Digitális napló.
  • Angol nyelvvizsga vizsgahely
  • Jelentkezés fogadóórára
  • Menő menza a Szalézi Szent Ferenc Gimnáziumban:
    Kattintson a képre ! Menő menza a Szalézi Szent Ferenc Gimnáziumban

A sagim.hu oldal nyu

Kedves Látogató! A sagim.hu oldal a továbbiakban nem frissül, kérjük, látogasson ...

Menzások, figyelem!

A következő árváltozás lép életbe a tanév első napjától (09.01.): ...

Menzások, figyelem!

A szeptemberi étlap már elérhető. A mai naptól augusztus 25. ...

Javító-, osztályo

A javító-, különbözeti-, és osztályozóvizsgák (ez utóbbi csak az egyéni ...

Ságváris Öregdiá

Már csak két hét, és itt a nagy nap. Íme, ...