Logó

Szalézi Szent Ferenc Gimnázium

3700 Kazincbarcika, Jószerencsét út 2.

2017. november 15-én – többszöri előzetes egyeztetést követően  – az iskola vezetősége tárgyalást folytatott a BorsodChem Rt HR-szakembereivel egy a 2018/19-es tanévben a 11. évfolyamosok számára indítandó „Vegyész ismeretek” kémia fakultációról.

A BorsodChem szakmai támogatásával megvalósuló kétéves fakultációra a jelenlegi 10. osztályos tanulók jelentkezhetnek a szokásos fakultációs jelentkeztetés időpontjában. A „Vegyész ismeretek” fakultációt első évben Piaszkóné Szokircsák Ágnes tanárnő vezeti majd, de a laboratóriumi gyakorlatokat a BorsodChem szakemberei irányítják. Az új típusú fakultáció heti időtartama a szokásos fakultációs óraszámnál magasabb, heti három óra.

Az új kémia fakultáció célja egyrészt a kémia érettségi vizsgára történő felkészítés, másrészt olyan korszerű gyakorlati laborismeretek biztosítása, amelyek – akár mérnökként akár középfokú szakképzettségű szakemberként felhasználható – korszerű piacképes ismereteket és gyakorlatot nyújtanak. A képzés kiváló alapot biztosít a vegyész szakirányú OKJ-s szakképzettség érettségit követő megszerzéséhez és a mérnöki, vegyészmérnöki szakirányú továbbtanuláshoz egyaránt. A résztvevők a képzés során megismerkedhetnek a korszerű laboratóriumi eszközökkel és vizsgálati módszerekkel, gyakorlatot szerezhetnek a laborálásban. A képzés kiváló lehetőséget teremt azok számára is, akik közvetlenül az érettségi után nem kívánnak a felsőoktatásban továbbtanulni.

Az órákat általában a gimnáziumban tartjuk, havi egy alkalommal azonban azok a BorsodChem laboratóriumában vagy az Irinyi Református Szakgimnázium laborjában lesznek. A „Vegyész ismeretek” kémia fakultációt választók számára a részvétel kötelező, a foglalkozáson ők osztályzatot kapnak. Ha a jelentkezők száma ezt indokolttá teszi, a „Vegyész ismeretek” kémia fakultációt beépítjük az iskola pedagógiai programjába és helyi tanterveibe.

A „Vegyész ismeretek” kémia fakultációt választók esetében pedagógiai programunk módosításával lehetővé tennénk, hogy ők további két fakultációt is választhassanak. Ez ezért célszerű, hogy az egyetemi továbbtanulást választókat ne korlátozzuk leendő szaktárgyaik, érettségi tárgyaik emelt szintű választásában.

A 10. osztályos tanulók szüleit a 2018. február 15-i szülői értekezleten a BorsodChem képviselőivel közösen fogjuk tájékoztatni az új típusú fakultáció választási lehetőségéről. Az érintett diákok számára pedig február 22-én 10 órakor a BorsodChem főbejárata mellett lévő Radnóti Kultúrházban  a BorsodChem szakemberei tartanak tájékoztatót a közös szervezésben megvalósuló fakultáció lehetőségeiről, illetve annak előnyeiről.

A közös szervezésben induló „Vegyész ismeretek” kémia fakultáció felkészíti a résztvevőket a kémia érettségi vizsgára, továbbá bármely vegyész orientáltságú felsőfokú vagy középfokú továbbtanulásra. A döntéskor javasoljuk figyelembe venni azt is, hogy a BorsodChem hosszú távon biztos megélhetést, a szakmai karrier lehetőségét nyújtó munkahelyet és előre lépési lehetőséget tud biztosítani azok számára, akik az érettségi vagy a felsőfokú végzettség megszerzését követően a Társaságnál helyezkednek el.

Kazincbarcika, 2018. január 8.

Petróczi Gábor

igazgató

admin On január - 9 - 2018

Categories

Hírek, Kiemelt

Tags

Related Posts

  • No related posts found

Comments are closed.

  • Digitális Napló (E-kréta)
  • Menzarendelés
  • LanguageCert
  • Gimnáziumi fórum
  • Facebook
  • Youtube
  • RSS

Alkalmazások

  • Menüválasztás!!!
  • Gimnáziumi fórum
  • Digitális napló.
  • Angol nyelvvizsga vizsgahely
  • Jelentkezés fogadóórára
  • Menő menza a Szalézi Szent Ferenc Gimnáziumban:
    Kattintson a képre ! Menő menza a Szalézi Szent Ferenc Gimnáziumban

A sagim.hu oldal nyu

Kedves Látogató! A sagim.hu oldal a továbbiakban nem frissül, kérjük, látogasson ...

Menzások, figyelem!

A következő árváltozás lép életbe a tanév első napjától (09.01.): ...

Menzások, figyelem!

A szeptemberi étlap már elérhető. A mai naptól augusztus 25. ...

Javító-, osztályo

A javító-, különbözeti-, és osztályozóvizsgák (ez utóbbi csak az egyéni ...

Ságváris Öregdiá

Már csak két hét, és itt a nagy nap. Íme, ...