Logó

Szalézi Szent Ferenc Gimnázium

3700 Kazincbarcika, Jószerencsét út 2.


Idén első alkalommal szerveztük meg az iskolában Szalézi Szent Ferenc és Don Bosco ünnepéhez kapcsolódóan a szalézi hetet. A két ünnep között január 24-31-ig különböző interaktív programokkal, vidám hangulattal vártuk a diákokat reggel az iskola bejáratánál. Az volt a célunk, hogy a gyerekek érezzék, hogy ezek a napok különlegesek, hogy ünnep van. A hét témája az idei Szalézi Gálától kezdve Szalézi Szent Ferenc híres mondata köré épült fel: ,,Egy csepp mézzel több legyet lehet fogni , mint egy hordó ecettel.” Ezzel a mondattal arra igyekeztünk figyelni, hogy kedvességgel és szeretetteljességgel sokkal több eredményt tudunk elérni, ahogy azt Don Bosco is tanítja nekünk.

Mindig valami újdonsággal vártuk a fiatalokat, valami feladattal, amiben kiélhették kreatívságukat, önmaguk lehettek, és nyújthattak valamit önmagukból másoknak. Ilyen volt például Szalézi Szent Ferenc fekete-fehér képe, aminek hátterét mindenki kedve szerint színezhette, vagy a feladat hogy fejezzék be kreatívan a mondatot: ,,Egy csepp mézzel…”. De például szívesen írták fel a mézcseppre a diákok azok nevét is, akik közel állnak a szívükhöz.

Jótékonysági gyűjtéssel is ünnepelni akartuk Don Boscót, a szegény fiatalok pártfogóját. Különféle tisztítószereket, tisztálkodási dolgokat, fogkrémet, szappant, tusfürdőt stb. gyűjtöttünk a rászoruló fiatalok részére, az összegyűjtött csomagot Don Bosco napján, január 31-én át is adtuk a Don Bosco Iskolának.

Szerdától szerdáig minden nap finom keksz és más ropogtatni való (nápolyi, ropi, cukorka) várta a fiatalokat. A meleg tea és a finom szörpök is nagyon népszerűek voltak, nem is beszélve a meleg kakaóról, ami Don Bosco ünnepén megkoronázta az egész heti ünneplést. El is fogyott jó hamar ;) . Jó volt látni a fiatalokon azt a mérhetetlen örömöt, amit egy egyszerű reggeli tea vagy édesség, egy mosoly vagy egy kedves szó nyújtott, amitől sokkal jobban indult a nap. Így sikerült családiasabbá varázsolni az iskolát, több vidámságot, örömet csalni a szürke hétköznapokba.  Egy pár csepp ,,mézzel” jobban meg tudtuk élni, hogy ez az iskola tényleg szalézi. Fiataljainknak fontos, hogy tudják, érezzék, hogy szeretjük őket, hogy közel állnak a szívünkhöz, hogy fontosak a számunkra. Ezért akartuk értük, nekik szervezni ezt az ünnepi hetet. Bízunk benne, hogy a héten szerzett örömök és élmények megmaradnak a továbbiakban is, és habár a szalézi7 befejeződött, az ott megtapasztalt vidámság, családiasság és öröm továbbra is megmarad az iskola hétköznapjaiban.

 

Tóth Péter SDB

szalézi testvér

Szalezi7

[img title="" alt="" src="http://sagim.hu/wp-content/flagallery/szalezi7/thumbs/thumbs_szalezi7_001.jpg"][img title="" alt="" src="http://sagim.hu/wp-content/flagallery/szalezi7/thumbs/thumbs_szalezi7_002.jpg"][img title="" alt="" src="http://sagim.hu/wp-content/flagallery/szalezi7/thumbs/thumbs_szalezi7_003.jpg"][img title="" alt="" src="http://sagim.hu/wp-content/flagallery/szalezi7/thumbs/thumbs_szalezi7_004.jpg"][img title="" alt="" src="http://sagim.hu/wp-content/flagallery/szalezi7/thumbs/thumbs_szalezi7_005.jpg"][img title="" alt="" src="http://sagim.hu/wp-content/flagallery/szalezi7/thumbs/thumbs_szalezi7_006.jpg"][img title="" alt="" src="http://sagim.hu/wp-content/flagallery/szalezi7/thumbs/thumbs_szalezi7_007.jpg"][img title="" alt="" src="http://sagim.hu/wp-content/flagallery/szalezi7/thumbs/thumbs_szalezi7_008.jpg"][img title="" alt="" src="http://sagim.hu/wp-content/flagallery/szalezi7/thumbs/thumbs_szalezi7_009.jpg"][img title="" alt="" src="http://sagim.hu/wp-content/flagallery/szalezi7/thumbs/thumbs_szalezi7_010.jpg"][img title="" alt="" src="http://sagim.hu/wp-content/flagallery/szalezi7/thumbs/thumbs_szalezi7_011.jpg"][img title="" alt="" src="http://sagim.hu/wp-content/flagallery/szalezi7/thumbs/thumbs_szalezi7_012.jpg"][img title="" alt="" src="http://sagim.hu/wp-content/flagallery/szalezi7/thumbs/thumbs_szalezi7_013.jpg"][img title="" alt="" src="http://sagim.hu/wp-content/flagallery/szalezi7/thumbs/thumbs_szalezi7_014.jpg"][img title="" alt="" src="http://sagim.hu/wp-content/flagallery/szalezi7/thumbs/thumbs_szalezi7_015.jpg"][img title="" alt="" src="http://sagim.hu/wp-content/flagallery/szalezi7/thumbs/thumbs_szalezi7_016.jpg"][img title="" alt="" src="http://sagim.hu/wp-content/flagallery/szalezi7/thumbs/thumbs_szalezi7_017.jpg"][img title="" alt="" src="http://sagim.hu/wp-content/flagallery/szalezi7/thumbs/thumbs_szalezi7_018.jpg"][img title="" alt="" src="http://sagim.hu/wp-content/flagallery/szalezi7/thumbs/thumbs_szalezi7_019.jpg"][img title="" alt="" src="http://sagim.hu/wp-content/flagallery/szalezi7/thumbs/thumbs_szalezi7_020.jpg"][img title="" alt="" src="http://sagim.hu/wp-content/flagallery/szalezi7/thumbs/thumbs_szalezi7_021.jpg"][img title="" alt="" src="http://sagim.hu/wp-content/flagallery/szalezi7/thumbs/thumbs_szalezi7_022.jpg"][img title="" alt="" src="http://sagim.hu/wp-content/flagallery/szalezi7/thumbs/thumbs_szalezi7_023.jpg"][img title="" alt="" src="http://sagim.hu/wp-content/flagallery/szalezi7/thumbs/thumbs_szalezi7_024.jpg"]

admin On február - 5 - 2018

Categories

Hírek, Kiemelt, Szalézi

Tags

Related Posts

 • No related posts found

Comments are closed.

 • Digitális Napló (E-kréta)
 • Menzarendelés
 • LanguageCert
 • Jó reggelt!
 • Facebook
 • Youtube
 • RSS

Alkalmazások

 • Menüválasztás!!!
 • Szalézi Szent Ferenc Gimnázium -- Jó reggelt ! -- műsorai.
 • Digitális napló.
 • Angol nyelvvizsga vizsgahely
 • Jelentkezés fogadóórára
csocso_kiemelt

Iskolai csocsó bajn

Kedves szalézis Diákok! Szalézi Szent Ferenc és Don Bosco ünnepe kapcsán ...

Ertek_dij_kiemelt

Kazincbarcika Közm

 Tisztelt Diákok, Kollégák, Kedves Érdeklődők!          Örömmel értesítünk mindenkit, hogy a ...

Ideiglenes_felv_kiemelt

Ideiglenes felvétel

Az itt szereplő  pontszámok újraellenőrzés esetén változhatnak . A táblázat csak ...

Miskolc_Nemzeti_Szinhaz_iskolankban_kiemelt

A Miskolci Nemzeti S

2019. január 16-án ellátogattak iskolánkba Fandl Ferenc és Somhegyi György, ...

Sztermen_gyasz_kiemelt

Elhunyt Sztermen Gus

Gyémántdiplomás pedagógus, 1925-2019. Fájdalommal tudatjuk mindenkivel, aki ismerte és szerette, hogy ...