Logó

Szalézi Szent Ferenc Gimnázium

3700 Kazincbarcika, Jószerencsét út 2.

Az én világom címmel nyílt tárlat a Gimi Galériában.2018. március 13-án nyitotta meg P. Dányi Gabriella Szűcs Mara fotókiállítását, miután Máténé Kacsinkó Katalin igazgató helyettes asszony köszöntője után Pásztor Johanna elénekelt egy népdalt.

P. Dány Gabriella személyes hangú beszédéből megismerhettük az alkotó életútját, s művészetének fejlődését.

Bár Szűcs Marát nem kell bemutatni, hiszen városunkban mindenki ismeri. Bármilyen ünnepség, esemény van a városban, Marát mindig ott látjuk a fényképezőgép mögött mosolyogni. Mindenkivel van egy kedves szava. Nem is csodálkozhatunk, hogy a megnyitón ilyen nagyszámú látogató érkezett iskolánkba.

„Mara érdeklődéssel szemléli környezetét, halkan lépked, és szinte észrevétlen örökíti meg, azokat a különleges pillanatokat, amik sokszor olyanok, mint egy-egy líra.”- mondta Gabriella.

Alkotónk Sajószentpéteren született, pedagógusszülők gyermekeként. Ikertestvére özvegy édesanyja mindig mellette áll, segíti. Felsőnyárádi gyermekévek után került városunk Központi Iskolájába, majd Gimnáziumunkba-az akkori Ságvári Endre Gimnáziumba.

Tanulmányai befejeztével a távközlés területén dolgozott.

„A fotózás az első ajándékba kapott Smena fényképezőgéppel kezdődött és a technika változásaival később szenvedélyemmé vált. Fényképeztem családom, munkatársaim, ismerőseim esküvőjén, családi ünnepein, utazásaimon, kirándulásaimon, vállalati rendezvényeken. 2012-ben úgy döntöttem, hogy mélyebben elmerülök a fotózás titkaiba, ezért beiratkoztam Steiner Gábor fotóművész budapesti iskolájába. Elsajátítottam a modell, az épület, a mozgás, a portré, és a tárgyfotózást. Ez az iskola lehetőséget biztosít minden évben a tanítványainak kiállításon való bemutatkozásra Budapesten. – Tavaly ősszel immár már hetedik alkalommal vehettem részt, és kétszer szerepeltem sikeresen az Észak-Borsodi Fotópályázaton is. Kazincbarcikán és környékén többször volt kiállításom. 2017 Novemberében az Ózdi civilház adott otthont, az eddigi legnagyobb szabású bemutatkozásomhoz. Ha megérint egy nem hétköznapi látvány, vagy egy pillanat varázsa azt boldogság megosztanom másokkal. Országosan egyre ismertebbé váltam és 4 éve már külföldre is hívnak, nemzetközi fotós lettem.

Érdekel a portréfotózás, ahol az emberek lelki kisugárzására koncentrálok, némely tekintet olyan, mint egy titkos alagút. Szívesen örökítem meg a mozgás örömét, az élővilág ritka megnyilvánulásait.” – mondja magáról Szűcs Mara.

Rövid tagság után az Aranycsillag egyesület vezetőfotósa lett és az a megtiszteltetés érte, hogy február hónapban aranykamera díjat nyert el Ökrös Sándor portréjával, ami a Galériánkban is megtekinthető.

Köszönjük Marának ezt a rövid önvallomást. Köszönjük az Újkazinci Barátikör, és Fignár Reklám Grafika támogatását, akik elősegítették az alkotónak, hogy megmutathassa magát.

Marának erőt, energiát, kívánok, hogy minél több érdekes, szép pillanatot tudjon megörökíteni saját maga, és mások örömére.

Bukodiné Sólyom Ilona

[flagallery gid=362 name=”Gallery”]

admin On március - 19 - 2018

Categories

Gimigaléria, Hírek, Kiemelt

Tags

Related Posts

  • No related posts found

Comments are closed.

  • Digitális Napló (E-kréta)
  • Menzarendelés
  • LanguageCert
  • Gimnáziumi fórum
  • Facebook
  • Youtube
  • RSS

Alkalmazások

  • Menüválasztás!!!
  • Gimnáziumi fórum
  • Digitális napló.
  • Angol nyelvvizsga vizsgahely
  • Jelentkezés fogadóórára
  • Menő menza a Szalézi Szent Ferenc Gimnáziumban:
    Kattintson a képre ! Menő menza a Szalézi Szent Ferenc Gimnáziumban

A sagim.hu oldal nyu

Kedves Látogató! A sagim.hu oldal a továbbiakban nem frissül, kérjük, látogasson ...

Menzások, figyelem!

A következő árváltozás lép életbe a tanév első napjától (09.01.): ...

Menzások, figyelem!

A szeptemberi étlap már elérhető. A mai naptól augusztus 25. ...

Javító-, osztályo

A javító-, különbözeti-, és osztályozóvizsgák (ez utóbbi csak az egyéni ...

Ságváris Öregdiá

Már csak két hét, és itt a nagy nap. Íme, ...