Egészséges ételeket készítettek a Szalézi Gimnázium diákjai
a Menő menza programban
A Szalézi Szent Ferenc Gimnázium idén az Európai Unió és Magyarország Kormánya által támogatott Széchenyi 2020 program keretein belül pályázatot nyert a Menő menzák az iskolában – Egészséges étkezést és életstílust népszerűsítő program által.
A program elsődleges célja az egészséges táplálkozáshoz szükséges ismeretek bővítése, elsajátítása a diákok számára. Mindez számos lehetőséget nyújt iskolánk számára, többek között 2018. március 13-án diákjaink három szakköri foglalkozás keretében megismerkedhettek az egészséges étkezés elméleti alapjaival. Kunné Nagy Andrea élelmezésvezetőnk számos információval látta el a diákokat a tápanyagok megfelelő megválogatásával kapcsolatban, felhívta a figyelmet a testedzés fontosságára, mindezzel az egészségtudatos életre nevelést elősegítve náluk.
Az elméleti tudás átadása után a gyakorlatban is kipróbálhatták magukat a gyerekek. Minden csoport egy egészséges ételt készített el, így gyümölcssalátát, káposztás savanyúságot és almás-zelleres salátát. Nagy izgalommal láttak neki a feladatuknak, bár alighanem volt egy-két olyan, aki még nem sokszor használta a kést hámozásra. De ezt is megoldotta a konyhai személyzet, hiszen a vadonatúj aprító és daraboló gépek segítségével pillanatok alatt készen voltak a finom és legfőképpen egészséges ételek; sőt néhány pillanat alatt el is fogytak, természetesen.
Bízunk benne, hogy a pályázat még számos érdekes programot nyújt majd számunkra azzal, hogy egyre több osztály élheti meg az egészséges ételek készítésének izgalmait!
Vassné Szokircsák Diána
tanár, Szalézi Szent Ferenc Gimnázium
[flagallery gid=363 name=”Gallery” skin=default_old]