Logó

Szalézi Szent Ferenc Gimnázium

3700 Kazincbarcika, Jószerencsét út 2.

a Szalézi Szent Ferenc Gimnázium diákjai maguk főznek a Menő menzán

A Szalézi Szent Ferenc Gimnázium Alapítványa támogatásban részesült a „Menő menzák az iskolában – egészséges étkezést és életstílust népszerűsítő programok” című pályázaton. A projekt során különböző tevékenységek, rendezvények, előadások által népszerűsítik az egészségformáló életmódot a tanulók számára. A programban dietetikus szakember méri fel a tanulók egészségi állapotát, egyénre szabott táplálkozási ajánlással látja el őket. Bővítik a tanulók egészséges táplálkozással kapcsolatos ismereteit, fejlesztik egészségkultúrájukat. Tankonyhát hoznak létre, amelyben egyszerre egy- egy osztály vesz részt az ismeretterjesztő foglalkozásokon. Az alábbiakban három főzőcsapat egy-egy tagja arról mesél, hogy mit és hogyan főztek a Menő menza programban.

„Osztályfőnökünk már korábban jelezte nekünk, hogy a Menő menza programon belül főzhetünk magunknak. Az én csoportom ízletes zöldséglevest főzött. Első feladatunk a zöldségek tisztítása és felaprítása volt. Felosztottuk egymás között, hogy ki vágja fel a karalábét, a hagymát és a sárgarépát. Felváltva daráltuk le a zöldségeket. Sóval, borssal, Delikáttal fűszereztük a levest; majd – amikor megfőtt – tányérokban tésztával tálaltuk.”

„A mi csapatunknak kellett megcsinálni az almás- répás salátát. Heten voltunk és mindenki kapott feladatot: először elkezdtük meghámozni az almát és a répát, majd ledaráltuk egy géppel. Mikor ezzel végeztünk, beleöntöttük egy tálba, összekevertük és mézzel és citromlével ízesítettük. Megkóstoltuk: nagyon finom lett!”

A másik csapatot csak fiúk alkották: palacsintát készítettek tej, liszt, tojás segítségével. Sütéskor – nagyon leleményesen – dobálva forgatták meg a palacsintákat. A palacsintába való almás- fahéjas töltelék is nagyon finom lett. Miután készen lettünk, mindent megkóstoltuk – szerintem a palacsinta lett a legfinomabb! Mindenkinek nagyon tetszett ez a program, és reméljük, hogy lesz még ilyen!”

 

Fehér Daniella, Hágen Tekla, Vörös Gréta

7.A. osztályos tanulók

Szalézi Szent Ferenc Gimnázium

Meno_menza_4-7

[img title="" alt="" src="http://sagim.hu/wp-content/flagallery/meno_menza_4-7/thumbs/thumbs_meno_menza_4_01.jpg"][img title="" alt="" src="http://sagim.hu/wp-content/flagallery/meno_menza_4-7/thumbs/thumbs_meno_menza_4_02.jpg"][img title="" alt="" src="http://sagim.hu/wp-content/flagallery/meno_menza_4-7/thumbs/thumbs_meno_menza_4_03.jpg"][img title="" alt="" src="http://sagim.hu/wp-content/flagallery/meno_menza_4-7/thumbs/thumbs_meno_menza_4_04.jpg"][img title="" alt="" src="http://sagim.hu/wp-content/flagallery/meno_menza_4-7/thumbs/thumbs_meno_menza_4_05.jpg"][img title="" alt="" src="http://sagim.hu/wp-content/flagallery/meno_menza_4-7/thumbs/thumbs_meno_menza_5_01.jpg"][img title="" alt="" src="http://sagim.hu/wp-content/flagallery/meno_menza_4-7/thumbs/thumbs_meno_menza_5_02.jpg"][img title="" alt="" src="http://sagim.hu/wp-content/flagallery/meno_menza_4-7/thumbs/thumbs_meno_menza_5_03.jpg"][img title="" alt="" src="http://sagim.hu/wp-content/flagallery/meno_menza_4-7/thumbs/thumbs_meno_menza_5_04.jpg"][img title="" alt="" src="http://sagim.hu/wp-content/flagallery/meno_menza_4-7/thumbs/thumbs_meno_menza_5_05.jpg"][img title="" alt="" src="http://sagim.hu/wp-content/flagallery/meno_menza_4-7/thumbs/thumbs_meno_menza_5_06.jpg"][img title="" alt="" src="http://sagim.hu/wp-content/flagallery/meno_menza_4-7/thumbs/thumbs_meno_menza_6_01.jpg"][img title="" alt="" src="http://sagim.hu/wp-content/flagallery/meno_menza_4-7/thumbs/thumbs_meno_menza_6_02.jpg"][img title="" alt="" src="http://sagim.hu/wp-content/flagallery/meno_menza_4-7/thumbs/thumbs_meno_menza_6_03.jpg"][img title="" alt="" src="http://sagim.hu/wp-content/flagallery/meno_menza_4-7/thumbs/thumbs_meno_menza_6_04.jpg"][img title="" alt="" src="http://sagim.hu/wp-content/flagallery/meno_menza_4-7/thumbs/thumbs_meno_menza_6_05.jpg"][img title="" alt="" src="http://sagim.hu/wp-content/flagallery/meno_menza_4-7/thumbs/thumbs_meno_menza_6_06.jpg"][img title="" alt="" src="http://sagim.hu/wp-content/flagallery/meno_menza_4-7/thumbs/thumbs_meno_menza_6_07.jpg"][img title="" alt="" src="http://sagim.hu/wp-content/flagallery/meno_menza_4-7/thumbs/thumbs_meno_menza_7_01.jpg"][img title="" alt="" src="http://sagim.hu/wp-content/flagallery/meno_menza_4-7/thumbs/thumbs_meno_menza_7_02.jpg"][img title="" alt="" src="http://sagim.hu/wp-content/flagallery/meno_menza_4-7/thumbs/thumbs_meno_menza_7_03.jpg"][img title="" alt="" src="http://sagim.hu/wp-content/flagallery/meno_menza_4-7/thumbs/thumbs_meno_menza_7_04.jpg"][img title="" alt="" src="http://sagim.hu/wp-content/flagallery/meno_menza_4-7/thumbs/thumbs_meno_menza_7_05.jpg"][img title="" alt="" src="http://sagim.hu/wp-content/flagallery/meno_menza_4-7/thumbs/thumbs_meno_menza_7_06.jpg"]

admin On április - 11 - 2018

Categories

Egyéb, Hírek, Kiemelt

Tags

Related Posts

 • No related posts found

Comments are closed.

 • Digitális Napló (E-kréta)
 • Menzarendelés
 • LanguageCert
 • Jó reggelt!
 • Facebook
 • Youtube
 • RSS

Alkalmazások

 • Menüválasztás!!!
 • Szalézi Szent Ferenc Gimnázium -- Jó reggelt ! -- műsorai.
 • Digitális napló.
 • Angol nyelvvizsga vizsgahely
 • Jelentkezés fogadóórára
Sinhatas_kiemelt

S-z-inhatás a Gimi

2018. szeptember 25-én Sin Gergő, a művész fia nyitotta meg ...

Tanc_drama_kiemelt

Tánc és dráma 201

Játék és vidámság 2018. szeptember 12-14. között lezajlott a tizedik évfolyamosok ...

diaknapok_kiemelt

Diáknapok 2018, kam

Kampány videók 11.A osztály:   11.B osztály:   11.C osztály:   11.D osztály:

sitabor_kiemelt

Sítábor 2019

A megjelenítéshez engedélyezni kell az adobe flash player-t siplakat_2019 Letölthető:  Sítábor plakát

utazni_jooo_kiemelt

Utazni jóóóó!

2018. szeptember 22. A Szalézi Diáksport Egyesület Turisztikai Szakosztálya hosszú évek ...