Logó

Szalézi Szent Ferenc Gimnázium

3700 Kazincbarcika, Jószerencsét út 2.

A Szalézi Szent Ferenc Gimnázium 2017 őszén vált a LanguageCert Nyelvvizsga Központ Oktatási Hivatal által akkreditált vizsgahelyszínévé, így a gimnáziumban első alkalommal 2017 decemberében tartottak írásbeli és szóbeli állami nyelvvizsgákat. Az azóta eltelt időben négy alkalommal bonyolították le az írásbeli és szóbeli vizsgákat. A gimnáziumban rendezett nyelvvizsgákon eddig összesen 131 fő szerepelt: egyharmaduk felsőfokú, míg kétharmaduk középfokú nyelvvizsgát tett. A vizsgázók döntő többsége a gimnázium tanulói közül került ki.

Az első három időpontban lebonyolított nyelvvizsga eredményei természetesen már megérkeztek. Az eredményességgel a gimnázium vezetői és a vizsgáztató angoltanárok elégedettek lehetnek: a legjobban sikerült februári vizsgákat követően például 10-10 középfokú és felsőfokú állami nyelvvizsgabizonyítványt szereztek a jelentkezők, akiknek 62%-a szerepelt sikeresen. A legutóbbi májusi vizsgákra pedig minden eddiginél több, összesen 51 vizsgázó jelentkezett, az ő eredményeiket még nem tudjuk. A vizsgaközpont minden alkalommal egy hónapon belül közli az elért vizsgaeredményeket, és rendkívül gyorsan küldi meg a nyelvvizsga-bizonyítványokat is.

A legutóbb postázott újabb 20 nyelvvizsga-bizonyítvány egy részét május elején a sajtó jelenlétében adhattuk át a kiválóan szereplő vizsgázóknak.

A gimnázium életében nagyon fontos szerepet játszik az a tény, hogy immár akkreditált nyelvvizsga-helyként nálunk helyben lehet vizsgázni. Részben ennek is köszönhető, hogy a 2018-ban érettségiző diákjaink minden eddiginél nagyobb számarányban rendelkeznek legalább középfokú „C”-típusú nyelvvizsga-bizonyítvánnyal, mert idén a Szalézi Gimnáziumban maturáló diákok 72%-a komplex nyelvvizsgával a tarsolyában vágott neki az érettségi vizsgáknak. De az alsóbb évfolyamosok aktivitása és eredményessége is példás: a nyelvi tagozatos 11. évfolyamon a 36 tanuló közül már 31-nek megvan a „C”-típusú nyelvvizsgája, ez a diákok 87%-át (!) jelenti. De összesítve a nem végzős évfolyamok adatait azt láthatjuk, hogy az érettségiző diákok 89 nyelvvizsgája mellett további 92 komplex nyelvvizsga-bizonyítványt tudhatnak magukénak.

Köszönjük a Szalézi Szent Ferenc Gimnázium nyelvvizsgát szervező és lebonyolítót vizsgáztató tanárainak a lelkiismeretes felkészítést és az eredményes vizsgáztatást. A sikeres nyelvvizsgát tett 44 diáknak (akik közül 26-an középfokú, 18-an felsőfokú nyelvvizsgát szereztek) gratulálunk, a most frissen vizsgázottaknak és a további jelentkezőknek pedig csak azt kívánhatjuk: hát csak így tovább!

 

Petróczi Gábor igazgató
Szalézi Szent Ferenc Gimnázium

admin On május - 29 - 2018

Categories

Hírek, Kiemelt, Mi történt?

Tags

Related Posts

 • No related posts found

Comments are closed.

 • Digitális Napló (E-kréta)
 • Menzarendelés
 • LanguageCert
 • Gimnáziumi fórum
 • Facebook
 • Youtube
 • RSS

Alkalmazások

 • Menüválasztás!!!
 • Gimnáziumi fórum
 • Digitális napló.
 • Angol nyelvvizsga vizsgahely
 • Jelentkezés fogadóórára
 • Menő menza a Szalézi Szent Ferenc Gimnáziumban:
  Kattintson a képre ! Menő menza a Szalézi Szent Ferenc Gimnáziumban

DSC_0528_01

A 11. D honismereti

2021. október 21. napja mozgalmas volt az iskolában. Sokan írtak ...

meghivo

Ismét nyitva a Gimi

A tanév első kiállítását október 18-án nyitottuk meg. Kérem, olvassák ...

DSC_0528_01

'56-ra emlékeztünk

Két év után először ünnepelt az egész iskola együtt.

DSC_0236_01

Közeleg a novemberi

Kérünk minden tanulót és dolgozót, hogy ne felejtse el 2021. október ...