Logó

Szalézi Szent Ferenc Gimnázium

3700 Kazincbarcika, Jószerencsét út 2.

Budapest, 2018. november 3.

Don Ángel Fernández Artime rendfőnök atya 2018. november 3-án Budapesten találkozott a szalézi iskolák pedagógusaival, ahol a Szalézi Szent Ferenc Gimnázium nevelőtestületét iskolánk vezetői és tíz pedagógusa képviselte.

Rendfőnök atya elkötelezett szaléziként, bölcs emberként, megfontolt vezetőként, kiváló kapcsolatteremtőként és meggyőző előadóként mutatkozott meg a szalézi pedagógusok előtt. Spanyol nyelvű előadásában végig hatékonyan, egyszerű és életszerű példákkal támasztotta alá mondanivalóját a közel 300 fős pedagógusközönségnek. Beszédét az első percekben mindjárt azzal kezdte, hogy kiemelte a Szalézi Szent Ferenc Gimnázium énekkarának és pedagógusainak az előző napi kazincbarcikai ifjúsági találkozón nyújtott közös fellépését. Elmondta, hogy az a leghatékonyabb pedagógia, amikor diákok és pedagógusok egy akarattal vesznek részt a legfontosabb tevékenységekben, és gratulált iskolánk tanárainak és tanulóinak a nagyszerű közös szerepléshez. Köszönjük a magas szintű elismerést, hálásak vagyunk minden jó szóért!

Rendfőnök atya arról beszélt, hogy a szalézi nevelésnek három pilléren kell nyugodnia: a ráción, a valláson és a szereteten. A racionalitás azért nélkülözhetetlen a szalézi nevelésben, mert a diákoknak világosan érezniük és tudniuk kell, hogy nevelésük, oktatásuk jól felkészíti őket az előttük álló kihívásokra. Az elkötelezett vallásos nevelés azért fontos, mert meg kell mutatnunk fiataljainknak, hogy életüknek értelme van. A fiatalok napjainkban sokszor nem értik az élet értelmét, mert a gyakran irreális elvárások miatt túlságosan nagy nyomás alatt kell élniük és tanulniuk. A rendfőnök atya elmondta; komoly probléma, hogy Európában a fiatalok közül 15%-kal kevesebben tartják magukat boldognak, mint más földrészeken.

A szeretet azért alapvető a szalézi pedagógusok nevelőmunkájában, mert a fiataloknak érezniük kell, hogy aggódunk értük, hogy fontosak számunkra. Ezért nélkülözhetetlen része pedagógusküldetésünknek tanítványaink „elkísérése”, a társul szegődés. Az a valódi szalézi pedagógus, akit tanítványai megtisztelnek azzal a mérhetetlen bizalommal, hogy hozzá fordulnak személyes meghallgatásért, tanácsért, jó szóért. „Ha kellek, hát itt vagyok!” – ezt kell sugallania a szalézi pedagógus mindennapi tevékenységének és személyiségének.

Rendfőnök atya előadásának zárásaként elmondta meggyőződését, hogy azzal a lelki békével kommunikálunk, amit át tudunk adni diákjainknak. Azt kell mutatnunk, mondanunk és sugároznunk: „a mi oldalunkon álljatok, hogy együtt mehessünk az úton”! Don Ángel Fernández Artime rendfőnök atyával való találkozásunk mindannyiunkban maradandó nyomot hagyott. Ennek elsődleges oka talán az, hogy Don Ángel atya feltett kérdésére, „mit jelent az, hogy a mi iskolánk szalézi iskola?”, mától sokkal bizonyosabban tudjuk saját válaszunkat. Egyetlen lényeges szempontot kell szem előtt tartanunk: tanítványainkkal együtt kell haladnunk, együtt kell dolgoznunk a közös cél elérése érdekében. Ezen az úton megyünk immár hosszú ideje a Szalézi Szent Ferenc Gimnázium diákjaival és nevelőtestületével, amelyhez kérjük, reméljük és várjuk az Isteni Gondviselést – és persze fenntartónk értékelő, felismerő és elismerő támogatását!

Kazincbarcika, 2018. november 3.

Petróczi Gábor igazgató

Szalézi Szent Ferenc Gimnázium

admin On november - 5 - 2018

Categories

Egyéb, Hírek, Kiemelt

Tags

Related Posts

  • No related posts found

Comments are closed.

  • Digitális Napló (E-kréta)
  • Menzarendelés
  • LanguageCert
  • Gimnáziumi fórum
  • Facebook
  • Youtube
  • RSS

Alkalmazások

  • Menüválasztás!!!
  • Gimnáziumi fórum
  • Digitális napló.
  • Angol nyelvvizsga vizsgahely
  • Jelentkezés fogadóórára
  • Menő menza a Szalézi Szent Ferenc Gimnáziumban:
    Kattintson a képre ! Menő menza a Szalézi Szent Ferenc Gimnáziumban

A sagim.hu oldal nyu

Kedves Látogató! A sagim.hu oldal a továbbiakban nem frissül, kérjük, látogasson ...

Menzások, figyelem!

A következő árváltozás lép életbe a tanév első napjától (09.01.): ...

Menzások, figyelem!

A szeptemberi étlap már elérhető. A mai naptól augusztus 25. ...

Javító-, osztályo

A javító-, különbözeti-, és osztályozóvizsgák (ez utóbbi csak az egyéni ...

Ságváris Öregdiá

Már csak két hét, és itt a nagy nap. Íme, ...