Logó

Szalézi Szent Ferenc Gimnázium

3700 Kazincbarcika, Jószerencsét út 2.

2018 november 15.-én részt vehettünk a Nyíregyházi Egyetem Kémia ankét programján ahova az iskolánkból Béresné Madai Krisztina tanárnő és Balla Árpád tanárúr kapott meghívást mint előadó. Nekem és három kémia fakultációs diáktársamnak adatott meg a lehetőség hogy részt vegyünk ezen a programon tanárnőékkel.

Mikor megérkeztünk az egyetemre körbevezettek minket a növénytan és állattan tanszéken.Betekintést nyerhettünk a hidrobiológián keresztül a molekurális biológiába is. Aztán következtek az előadások,az egyetem egyik professzorától az elején hallhattunk egy szakmai előadást melynek az volt a célja,hogy megmutassa a víz fontosságát a kémiában.

Prof. Dr. Balogh József, ny. egyetemi tanár, Nyíregyházi Egyetem

Utána következtek azok az előadások melyek a kémia oktatás módszertanába engedtek betekintéseket. Érdekes volt látni,hogy hányféleképpen lehet megszerettetni és izgalmassá tenni a kémia órákat.Ugyanakkor nem csak a kémia órákról kaptunk információkat hanem magáról a pedagógiáról is,mivel ugyanúgy említést tettek a hátrányosabb helyzetűek különös bánásmód igényéről is.Azonban volt egy dolog amit több előadás is kidomborított: ami pedig nem más mint hogy hazánkban nem kap elég figyelmet a kémia oktatás. Nagyon kis óraszámban tanulják a diákok ezt a tantárgyat,holott ez is ugyanolyan fontos mint bármelyik más tantárgy.

Dr. Egri Károly, kutatótanár, Sárospataki Árpád Vezér Gimnázium és Kollégium

Tanárnőék előadása arról szólt,hogy hogyan tudnánk még interaktívabbá tenni az oktatást és talán még hasznosabb tanítási módszereket kitalálni online teszteken keresztül.Ezen online tesztes tanulásnak mi voltunk az első kipróbálója fakultáción.Ahogy az az előadásban is elhangzott ezután a módszer után a csoportból majdnem mindenki négyes és ötös dolgozatot írt az adott témából.Tehát bátran kimondhatjuk,hogy a giminkből két tanár által kitalált módszer tökéletesen működik.

A mi tanáraink adnak elő

Egy hatalmas élmény volt meglátogatni az egyetemet ahol Balla Árpád tanárúr és Béresné Madai Krisztina tanárnő is tanult és látni azokat a laborokat ahol tanárnő is megtanulta a biológia rejtelmeit. A végére már sajnos a gyakorlatra nem jutott időnk egy laborban sem viszont mai napog használatban van az a mikroszkóp amin még tanárnő tanult egyetemistaként. Végezetül köszönjük a lehetőséget,hogy elmehettünk tanárnővel és tanárúrral egy remek élmény volt mindannyiunk számára.

 

Kosiczki Árpád 12.A

Balla Árpád On november - 19 - 2018

Categories

Gimi, Hírek, Kiemelt

Tags

Related Posts

 • No related posts found

Comments are closed.

 • Digitális Napló (E-kréta)
 • Menzarendelés
 • LanguageCert
 • Jó reggelt!
 • Facebook
 • Youtube
 • RSS

Alkalmazások

 • Menüválasztás!!!
 • Szalézi Szent Ferenc Gimnázium -- Jó reggelt ! -- műsorai.
 • Digitális napló.
 • Angol nyelvvizsga vizsgahely
 • Jelentkezés fogadóórára
Tehetsegutlevel_kiemelt

Tehetségútlevél a

Eger városáról először a vár és az egri védők hősiessége ...

ado_1szazalek_kiemelt

1 % az adóból

Újra elérkezett egy új év eleje, és újra meggondolhatjuk, ...

Vandor_kiallitas_kiemelt

„Itt születtem, i

Demeter Zoltán, országgyűlési képviselő úr nyitotta meg a Kazincbarcikai Gobelin ...

Szalezi_het_kiemelt

Szalézi hét a szal

A tavalyi évhez hasonlóan idén második alkalommal rendeztük meg iskolánkban ...