Logó

Szalézi Szent Ferenc Gimnázium

3700 Kazincbarcika, Jószerencsét út 2.

 Tisztelt Diákok, Kollégák, Kedves Érdeklődők!

         Örömmel értesítünk mindenkit, hogy a Szalézi Szent Ferenc Gimnázium Gimi Galériája elnyerte Kazincbarcika Város Képviselő-testületének Kazincbarcika Közművelődéséért Érték díját.

A díjat 2019. január 22-én a Magyar Kultúra Napján rendezett városi ünnepségen dr. Makkai Orsolya, a Barcika Art Kft. ügyvezető igazgatója adta át a Gimi Galériát vezető Bukodiné Sólyom Ilona tanárnőnek, valamint az intézmény vezetőjének.

A Gimi Galéria 25 éve áll a gimnazisták, a pedagógusok és a művészetkedvelő emberek szolgálatában. A gimnázium nevelőtestülete két és fél évtizede iktatta pedagógiai programjába egy iskolai állandó kiállítóhely működtetésének szándékát. A tanév minden hónapjában megnyitunk egy-egy kiállítást, amelyre meghívjuk a város vezetőit, akik minden alkalommal megtisztelnek minket megjelenésükkel. Meghívjuk a helyi sajtó képviselőit is, akik rendszeres tudósításokban számolnak be a Galéria eseményeiről. Iskolánk honlapján minden alkalommal már a kiállítás napján képes beszámolót teszünk közzé. A Gimi Galéria rendezvényeiről évtizedek óta a meghívóval és a kiállított műalkotások fényképével színesített vendégkönyvet vezetünk. Galériánkban országosan elismert helyi, városkörnyéki és távoli kiállítók műveit is bemutatjuk, a kiállítások felölelik a képzőművészet, alkotóművészet lehető legszélesebb skáláját.

A Gimi Galéria kiállításainak tervezési, szervezési és koordinációs munkáit 2001-től Bukodiné Sólyom Ilona rajz- és vizuális kultúra, médiaismeretek szakos Podmaniczky-díjas tanár végzi, aki fáradhatatlan energiával szervezi a kiállításokat, végzi az egyeztetéssel kapcsolatos időrabló feladatokat, fotózza a kiállítások anyagát. Kiemelkedő eredményességgel kutatja föl azokat a tanítványait, akik a művészetekben maradandót tudnak alkotni, minden évben tucatnyi országos pályázaton ér el tanítványaival első, második helyezéseket és más kiemelkedő eredményeket. A művészetoktatáshoz kapcsolódóan évente több diákja vesz részt saját kutatásaival városunk és a környező települések épített környezetének feltárásában. A környezeti értékek dokumentálása és az utókornak történő megmentése ügyében tevékenykedő pedagógusok között országosan ő a listavezető. A Gimi Galéria legnagyobb eredménye azonban nem a megvalósult kiállítások vagy a meghívott neves vagy akár amatőr alkotó számában tükröződik, hanem a 640 gimnazista állandó szemléletformálásában, gazdagításában; abban, ahogyan ezáltal is tanítjuk őket saját személyes útjuk felkutatására, személyiségük kiteljesítési módjának megtalálására.

A Gimi Galéria az eltelt 25 évével és megrendezett 250 tárlatával a kiállítások megvalósítása, a fiatalok művészeti szemléletformálása területén eredményesen dolgozik, megelőzve ezzel számos hivatalos kiállítóhely tevékenységét. A Gimi Galériának és vezetőjének, a Szalézi Szent Ferenc Gimnázium közösségének az elnyert kitüntetéshez szívből gratulálunk!

Petróczi Gábor

igazgató

admin On január - 23 - 2019

Categories

Gimigaléria, Hírek, Kiemelt

Tags

Related Posts

  • No related posts found

Comments are closed.

  • Digitális Napló (E-kréta)
  • Menzarendelés
  • LanguageCert
  • Gimnáziumi fórum
  • Facebook
  • Youtube
  • RSS

Alkalmazások

  • Menüválasztás!!!
  • Gimnáziumi fórum
  • Digitális napló.
  • Angol nyelvvizsga vizsgahely
  • Jelentkezés fogadóórára
  • Menő menza a Szalézi Szent Ferenc Gimnáziumban:
    Kattintson a képre ! Menő menza a Szalézi Szent Ferenc Gimnáziumban

A sagim.hu oldal nyu

Kedves Látogató! A sagim.hu oldal a továbbiakban nem frissül, kérjük, látogasson ...

Menzások, figyelem!

A következő árváltozás lép életbe a tanév első napjától (09.01.): ...

Menzások, figyelem!

A szeptemberi étlap már elérhető. A mai naptól augusztus 25. ...

Javító-, osztályo

A javító-, különbözeti-, és osztályozóvizsgák (ez utóbbi csak az egyéni ...

Ságváris Öregdiá

Már csak két hét, és itt a nagy nap. Íme, ...