Logó

Szalézi Szent Ferenc Gimnázium

3700 Kazincbarcika, Jószerencsét út 2.

 Tisztelt Diákok, Kollégák, Kedves Érdeklődők!

         Örömmel értesítünk mindenkit, hogy a Szalézi Szent Ferenc Gimnázium Gimi Galériája elnyerte Kazincbarcika Város Képviselő-testületének Kazincbarcika Közművelődéséért Érték díját.

A díjat 2019. január 22-én a Magyar Kultúra Napján rendezett városi ünnepségen dr. Makkai Orsolya, a Barcika Art Kft. ügyvezető igazgatója adta át a Gimi Galériát vezető Bukodiné Sólyom Ilona tanárnőnek, valamint az intézmény vezetőjének.

A Gimi Galéria 25 éve áll a gimnazisták, a pedagógusok és a művészetkedvelő emberek szolgálatában. A gimnázium nevelőtestülete két és fél évtizede iktatta pedagógiai programjába egy iskolai állandó kiállítóhely működtetésének szándékát. A tanév minden hónapjában megnyitunk egy-egy kiállítást, amelyre meghívjuk a város vezetőit, akik minden alkalommal megtisztelnek minket megjelenésükkel. Meghívjuk a helyi sajtó képviselőit is, akik rendszeres tudósításokban számolnak be a Galéria eseményeiről. Iskolánk honlapján minden alkalommal már a kiállítás napján képes beszámolót teszünk közzé. A Gimi Galéria rendezvényeiről évtizedek óta a meghívóval és a kiállított műalkotások fényképével színesített vendégkönyvet vezetünk. Galériánkban országosan elismert helyi, városkörnyéki és távoli kiállítók műveit is bemutatjuk, a kiállítások felölelik a képzőművészet, alkotóművészet lehető legszélesebb skáláját.

A Gimi Galéria kiállításainak tervezési, szervezési és koordinációs munkáit 2001-től Bukodiné Sólyom Ilona rajz- és vizuális kultúra, médiaismeretek szakos Podmaniczky-díjas tanár végzi, aki fáradhatatlan energiával szervezi a kiállításokat, végzi az egyeztetéssel kapcsolatos időrabló feladatokat, fotózza a kiállítások anyagát. Kiemelkedő eredményességgel kutatja föl azokat a tanítványait, akik a művészetekben maradandót tudnak alkotni, minden évben tucatnyi országos pályázaton ér el tanítványaival első, második helyezéseket és más kiemelkedő eredményeket. A művészetoktatáshoz kapcsolódóan évente több diákja vesz részt saját kutatásaival városunk és a környező települések épített környezetének feltárásában. A környezeti értékek dokumentálása és az utókornak történő megmentése ügyében tevékenykedő pedagógusok között országosan ő a listavezető. A Gimi Galéria legnagyobb eredménye azonban nem a megvalósult kiállítások vagy a meghívott neves vagy akár amatőr alkotó számában tükröződik, hanem a 640 gimnazista állandó szemléletformálásában, gazdagításában; abban, ahogyan ezáltal is tanítjuk őket saját személyes útjuk felkutatására, személyiségük kiteljesítési módjának megtalálására.

A Gimi Galéria az eltelt 25 évével és megrendezett 250 tárlatával a kiállítások megvalósítása, a fiatalok művészeti szemléletformálása területén eredményesen dolgozik, megelőzve ezzel számos hivatalos kiállítóhely tevékenységét. A Gimi Galériának és vezetőjének, a Szalézi Szent Ferenc Gimnázium közösségének az elnyert kitüntetéshez szívből gratulálunk!

Petróczi Gábor

igazgató

admin On január - 23 - 2019

Categories

Gimigaléria, Hírek, Kiemelt

Tags

Related Posts

 • No related posts found

Comments are closed.

 • Digitális Napló (E-kréta)
 • Menzarendelés
 • LanguageCert
 • Jó reggelt!
 • Facebook
 • Youtube
 • RSS

Alkalmazások

 • Menüválasztás!!!
 • Szalézi Szent Ferenc Gimnázium -- Jó reggelt ! -- műsorai.
 • Digitális napló.
 • Angol nyelvvizsga vizsgahely
 • Jelentkezés fogadóórára
 • Menő menza a Szalézi Szent Ferenc Gimnáziumban:
  Kattintson a képre ! Menő menza a Szalézi Szent Ferenc Gimnáziumban

Medve-matek_2019_kiemelt

Medve Matek Szabadt

2019. április 6-án az iskolánk tanulói ismét részt vettek a ...

Szaval_kiemelt

Ma van a szülinapod

„Én egész népemet fogom nem középiskolás fokon taní- tani!” 2019. április 11-én, a költészet ...

Kegl_Imre_kiemelt

Varázslatos termés

2019. április 10-én nyitotta meg Galériánkban Kégl Imre kazincbarcikai kötődésű, ...

Tadeusz_Atya_kiemelt

A Szalézi Család v

Tadeus Rozmus atya látogatása Kazincbarcikán A Rendfőnök atya képviseletében vendégünk volt ...

Szinhaz-bejaras_kiemelt

Barangolás a csodá

„A színháznak nem az a dolga, hogy az arcunkba tolja a ...