Logó

Szalézi Szent Ferenc Gimnázium

3700 Kazincbarcika, Jószerencsét út 2.

A tavalyi évhez hasonlóan idén második alkalommal rendeztük meg iskolánkban a szalézi hetet Szalézi Szent Ferenc és Don Bosco ünnepéhez kapcsolódva január 24 – február 4 között. Az ünnepségsorozatot Szalézi Szent Ferenc ünnepével kezdtük. Az iskola két csoportban vett részt a jó reggelten a tornateremben. Itt szó volt különösen az idei strennáról, azaz arról, hogy mindannyian meg vagyunk hívva arra, hogy vidám szentek legyünk, de a közös éneklés és imádság sem maradt el. Ám már ezt megelőzve megkezdtük az ünneplést, hiszen az animátorok és lelkes segítők már reggel a bejáratnál finom kakaóval és kis finomságokkal (keksszel, ropival, nápolyival) várták a diákokat.

Ez a reggeli fogadtatás az egész szalézi hét folyamán tartott: hol meleg tea, hol tejszínhabos kakaó várta reggel a fiatalokat mindig egy kis nasival is mellékelve. A diákok őszintén szólva egész évben elviselnék az ilyenfajta fogadtatást a nap elején. Aztán később a hét folyamán különböző kisebb-nagyobb programokon vehettek részt a diákok. Volt csocsó bajnokság, vagy például a hét két fő napján (jan. 24 és 31-én) a szünetekben akár zenét is küldhettek kedvenc tanáraiknak, diáktársaiknak, iskolai dolgozóknak. Nem maradtak kapott zeneszám nélkül a takarító nénik, portás nénik, gondnokok sem! De ezzel nem zárult be a jó dolgok sokasága, hiszen Don Bosco ünnepét is különös módon tartottuk meg. A diákok a 3. óra után a tornaterembe gyűltek, és egy kis táncra, éneklésre volt lehetőségük, amelyet Péter testvér vezetett. Itt volt egy rövid játék is Don Bosco életével kapcsolatosan, melyben a gyorsan és helyesen válaszolók külön jutalomban részesültek. Az egész szalézi hét nagyon hangulatosan és jó kedvvel telt. A hét lezárásaként február 4-én a hagyományos szalézi gála került megrendezésre. Ezen a napon reggel a diákok misén vettek részt a Szent Család templomban, melyet nagy örömünkre Havasi József atya mutatott be. A prédikációban Andrásfalvy János atya azt a kérdést tette fel, hogy vajon a mai gimnazistáknak mit jelenthet Don Bosco. A választ is hamar megkaptuk: Don Boscóhoz hasonlóan nekünk, mai fiataloknak is ki kell bontakoztatnunk a bennünk levő tehetségeket és mások szolgálatára állítanunk, mert csak így lehetünk igazán boldogok. A mise után az egész iskola átvonult a Don Bosco Sportközpontba, ahol a gimnázium diákjai megmutatták a János atya által is említett tehetségüket énekekkel, táncokkal, versmondással. Nagyon színes és ötletes produkciókat láthattunk, melyek hangulatossá és méltóvá tették iskolánk legnagyobb ünnepét.

Komódi Dominika 9.D.

Szalezi_het_2019

[img title="" alt="" src="http://sagim.hu/wp-content/flagallery/szalezi_het_2019/thumbs/thumbs_szalezi_het_01.jpg"][img title="" alt="" src="http://sagim.hu/wp-content/flagallery/szalezi_het_2019/thumbs/thumbs_szalezi_het_02.jpg"][img title="" alt="" src="http://sagim.hu/wp-content/flagallery/szalezi_het_2019/thumbs/thumbs_szalezi_het_03.jpg"][img title="" alt="" src="http://sagim.hu/wp-content/flagallery/szalezi_het_2019/thumbs/thumbs_szalezi_het_04.jpg"][img title="" alt="" src="http://sagim.hu/wp-content/flagallery/szalezi_het_2019/thumbs/thumbs_szalezi_het_05.jpg"][img title="" alt="" src="http://sagim.hu/wp-content/flagallery/szalezi_het_2019/thumbs/thumbs_szalezi_het_06.jpg"][img title="" alt="" src="http://sagim.hu/wp-content/flagallery/szalezi_het_2019/thumbs/thumbs_szalezi_het_07.jpg"][img title="" alt="" src="http://sagim.hu/wp-content/flagallery/szalezi_het_2019/thumbs/thumbs_szalezi_het_08.jpg"][img title="" alt="" src="http://sagim.hu/wp-content/flagallery/szalezi_het_2019/thumbs/thumbs_szalezi_het_09.jpg"][img title="" alt="" src="http://sagim.hu/wp-content/flagallery/szalezi_het_2019/thumbs/thumbs_szalezi_het_10.jpg"][img title="" alt="" src="http://sagim.hu/wp-content/flagallery/szalezi_het_2019/thumbs/thumbs_szalezi_het_11.jpg"][img title="" alt="" src="http://sagim.hu/wp-content/flagallery/szalezi_het_2019/thumbs/thumbs_szalezi_het_12.jpg"][img title="" alt="" src="http://sagim.hu/wp-content/flagallery/szalezi_het_2019/thumbs/thumbs_szalezi_het_13.jpg"][img title="" alt="" src="http://sagim.hu/wp-content/flagallery/szalezi_het_2019/thumbs/thumbs_szalezi_het_14.jpg"][img title="" alt="" src="http://sagim.hu/wp-content/flagallery/szalezi_het_2019/thumbs/thumbs_szalezi_het_15.jpg"][img title="" alt="" src="http://sagim.hu/wp-content/flagallery/szalezi_het_2019/thumbs/thumbs_szalezi_het_16.jpg"][img title="" alt="" src="http://sagim.hu/wp-content/flagallery/szalezi_het_2019/thumbs/thumbs_szalezi_het_17.jpg"][img title="" alt="" src="http://sagim.hu/wp-content/flagallery/szalezi_het_2019/thumbs/thumbs_szalezi_het_18.jpg"][img title="" alt="" src="http://sagim.hu/wp-content/flagallery/szalezi_het_2019/thumbs/thumbs_szalezi_het_19.jpg"][img title="" alt="" src="http://sagim.hu/wp-content/flagallery/szalezi_het_2019/thumbs/thumbs_szalezi_het_20.jpg"][img title="" alt="" src="http://sagim.hu/wp-content/flagallery/szalezi_het_2019/thumbs/thumbs_szalezi_het_21.jpg"][img title="" alt="" src="http://sagim.hu/wp-content/flagallery/szalezi_het_2019/thumbs/thumbs_szalezi_het_22.jpg"][img title="" alt="" src="http://sagim.hu/wp-content/flagallery/szalezi_het_2019/thumbs/thumbs_szalezi_het_23.jpg"][img title="" alt="" src="http://sagim.hu/wp-content/flagallery/szalezi_het_2019/thumbs/thumbs_szalezi_het_24.jpg"][img title="" alt="" src="http://sagim.hu/wp-content/flagallery/szalezi_het_2019/thumbs/thumbs_szalezi_het_25.jpg"]

admin On február - 6 - 2019

Categories

Hírek, Kiemelt, Szalézi

Tags

Related Posts

 • No related posts found

Comments are closed.

 • Digitális Napló (E-kréta)
 • Menzarendelés
 • LanguageCert
 • Gimnáziumi fórum
 • Facebook
 • Youtube
 • RSS

Alkalmazások

 • Menüválasztás!!!
 • Gimnáziumi fórum
 • Digitális napló.
 • Angol nyelvvizsga vizsgahely
 • Jelentkezés fogadóórára
 • Menő menza a Szalézi Szent Ferenc Gimnáziumban:
  Kattintson a képre ! Menő menza a Szalézi Szent Ferenc Gimnáziumban

szalezi_felirat

Ha nem vesznek fel,

A Don Bosco szaléziak elsődleges feladata, hogy a fiataloknak segítsenek ...

DSC_8991

Tanulói jogviszony

A jelenlegi járványhelyzet miatt rendkívüli intézkedések sorát kell/kellett bevezetni az ...

language-cert-logo

LanguageCert nyelvvi

Kedves nyelvtanulók, nyelvvizsgázók! A járványügyi helyzet miatt sokan nem tudták elkezdeni ...

szalezi_felirat

Tanulók felügyelet

Egy ma megjelent kormányrendelet (220/2020. (V.22.) szerint minden iskolában, így ...