Logó

Szalézi Szent Ferenc Gimnázium

3700 Kazincbarcika, Jószerencsét út 2.

  a Szalézi Szent Ferenc Gimnáziumban

2019. március 21-én szalézi konferencián vett részt tantestületünk, ahol vendégünk volt P. Havasi József SDB nyugalmazott tartományfőnök.

Megnyitó beszédében intézményünk vezetője Petróczi Gábor igazgató úr egy Vándor Judit idézettel  köszöntötte a  március 14-én 90. életévét betöltött tartományfőnököt:

”Ha szíved fiatalosan lüktető, az idő nem tényező”

Majd a tantestület tiszteletét, az atya iránt érzett nagyrabecsülésünket fejezte egy József atya számár készített üdvözlőkártyával, amelyen – többek közt – ezt olvashattuk.

„A mindannyiunk által szeretett Havasi atyának, aki

- mindig őszintén érdeklődik irántunk

- soha nem hagy minket magunkra

- nagyra tartja az iskolánkban folyó munkánkat,

- elkötelezetten szereti a diákokat és pedagógusokat.”

A konferencia első részében a nagytiszteletű atya röviden vázolta életútját, a szaléziak megpróbáltatásait, a rend megszüntetésével, majd újraszervezésével kapcsolatos nehézségeket. A Vándor Judit-idézethez hűen korát meghazudtoló lendülettel, lelkesedéssel beszélt a pedagógusok felelősségéről a fiatalok nevelésében. Többször hangsúlyozta, hogy a tanári hivatáshoz szív kell. Optimistán tekint a mai fiatal nemzedékre, látja bennük a jövőt jóságukkal, csibészségükkel együtt. Jól ismeri a fiatalokat, akiknek nagy az igazságérzetük, de nekünk kell adni a ránk bízott ifjúság számára a perspektívát, mert ezzel tudjuk nevelni, pozitív irányba formálni őket.

Munkája során mindig Don Bosco szavait tartotta irányadónak, mi szerint, ha valami jót akarsz tenni, akkor neveld az ifjúságot.  Az atya ma is egyik legszebb hivatásnak tekinti a pedagógus pályát.

Szavai megszívlelendők a mai pedagógusok számára is és jó irányt ad azoknak a gyakorló pedagógusoknak, akik ma ezt a hivatást gyakorolják. Szeressük tanítványainkat, legyünk következetesek és követeljünk. Szavait idézve ”A mi feladatunk vetni, de a termést már nem mi aratjuk le.”

További jó egészséget kívánunk Havasi József atyának, köszönjük emlékezetes előadását!

 
Schmiedné Rácz Tünde tanár
Szalézi Szent Ferenc Gimnázium

Konferencia_Havasi_atyaval

[img title="" alt="" src="http://sagim.hu/wp-content/flagallery/konferencia_havasi_atyaval/thumbs/thumbs_konf_havasi_01.jpg"][img title="" alt="" src="http://sagim.hu/wp-content/flagallery/konferencia_havasi_atyaval/thumbs/thumbs_konf_havasi_02.jpg"][img title="" alt="" src="http://sagim.hu/wp-content/flagallery/konferencia_havasi_atyaval/thumbs/thumbs_konf_havasi_03.jpg"][img title="" alt="" src="http://sagim.hu/wp-content/flagallery/konferencia_havasi_atyaval/thumbs/thumbs_konf_havasi_04.jpg"][img title="" alt="" src="http://sagim.hu/wp-content/flagallery/konferencia_havasi_atyaval/thumbs/thumbs_konf_havasi_05.jpg"][img title="" alt="" src="http://sagim.hu/wp-content/flagallery/konferencia_havasi_atyaval/thumbs/thumbs_konf_havasi_06.jpg"][img title="" alt="" src="http://sagim.hu/wp-content/flagallery/konferencia_havasi_atyaval/thumbs/thumbs_konf_havasi_07.jpg"][img title="" alt="" src="http://sagim.hu/wp-content/flagallery/konferencia_havasi_atyaval/thumbs/thumbs_konf_havasi_08.jpg"][img title="" alt="" src="http://sagim.hu/wp-content/flagallery/konferencia_havasi_atyaval/thumbs/thumbs_konf_havasi_09.jpg"][img title="" alt="" src="http://sagim.hu/wp-content/flagallery/konferencia_havasi_atyaval/thumbs/thumbs_konf_havasi_10.jpg"][img title="" alt="" src="http://sagim.hu/wp-content/flagallery/konferencia_havasi_atyaval/thumbs/thumbs_konf_havasi_11.jpg"][img title="" alt="" src="http://sagim.hu/wp-content/flagallery/konferencia_havasi_atyaval/thumbs/thumbs_konf_havasi_12.jpg"]
admin On március - 22 - 2019

Categories

Egyéb, Hírek, Kiemelt

Tags

Related Posts

 • No related posts found

Comments are closed.

 • Digitális Napló (E-kréta)
 • Menzarendelés
 • LanguageCert
 • Jó reggelt!
 • Facebook
 • Youtube
 • RSS

Alkalmazások

 • Menüválasztás!!!
 • Szalézi Szent Ferenc Gimnázium -- Jó reggelt ! -- műsorai.
 • Digitális napló.
 • Angol nyelvvizsga vizsgahely
 • Jelentkezés fogadóórára
 • Menő menza a Szalézi Szent Ferenc Gimnáziumban:
  Kattintson a képre ! Menő menza a Szalézi Szent Ferenc Gimnáziumban

Te_Deum_2019_kiemelt

Te Deum 2019. júniu

2019. június 12-én Petróczi Gábor igazgató úr vezetésével lelkes kis ...

vakacio_kiemelt

Hurrá, vakáció!

Végre, végre ez is eljött! Az utolsó tanítási nap a ...

Tour_de_Hongrie_kiemelt

„Kétkeréken Bizt

A tanítványaim újra szép sikert értek el! Nagyon büszke vagyok ...

A Foglalt csapat diákjai

DBS Kvíz bajnokság

A kazincbarcikai Don Bosco Sportközpont a 2018/18-es évadban kvíz bajnokságot ...

Ped-nap_2019_kiemelt

Kitüntetések, elis

2019. május 7-én a Don Bosco Sportközpontban tartott városi pedagógusnapi ...