Logó

Szalézi Szent Ferenc Gimnázium

3700 Kazincbarcika, Jószerencsét út 2.

2019. április 10-én nyitotta meg Galériánkban Kégl Imre kazincbarcikai kötődésű, miskolci fotóművész kiállítását Varga István fotóművész, a kiállító művész egyik barátja.

Személyes hangú beszédéből megtudtuk, hogy a kiállítási anyag, Kégl Imre elmúlt években készült természetfotóiból lett összeállítva. Olyan képek kerültek Galériánkba, melyek a fotós számára valamiért fontosak és mások számára is érdekesek lehetnek.

A fotók egy részén művészi utómunkálatok eredménye is látható.

“Kégl Imre természetfotói egy elvarázsolt, olykor sejtelmes, mégis ismerős világba kalauzolnak minket. A képeken kreatív fantáziákat, grafikus elemeket, megbúvó figurákat talál a figyelmes szemlélő. Az elkapott, kedves hangulatokat friss, újszerű látványként tálalja a művész.”- írta róla Herendy Adrienn, akivel mi is egyetérthetünk.

„Természetfotói őszinték, beavatók és a mindenséggel mérik magukat. Az igazat mondják, nem csak a valódit, de mindezt a tehetség és művészet eszközeivel. Képei sokkal többek természetábrázolásnál, a világ lényegét tárják fel nekünk misztikus, filozofikus, fizikán túli erők segítségével. Kégl Imre egyedi színharmóniája, különleges dinamikája és lázas szenvedélye jól felismerhető, karakteres művészetet és örök érvényű műveket hoz létre.”- vallotta róla Csohány Domitilla.

Imre a fotózással 2007-től kezdett el foglalkozni, egy Sony kompakt fényképezőgéppel a kezében, de komolyabbá csak 2012 tájékán vált az érdeklődése a fotózás iránt.

Megtudtuk, hogy fő érdeklődési köre az ember. Hamarosan lesz majd egy portré kiállítása is. „Kezdetben főként önmagam fotózásával, autodidakta módon fejlesztgettem az „ember fotózási” ismereteimet. Megtanultam, hogyan lehet egy testet, egy arcot különböző módon ábrázolni. Szeretek játszani a fényekkel és főként a kreatív világítást preferálom. Egy idő után felébredt bennem a vágy, hogy megmutassam a fotóim másoknak. Erre a legkézenfekvőbb megoldásnak a különböző internetes fotós oldalak mutatkoztak. Több fotós oldalon is regisztráltam, itt voltak az első sikerélményeim. Ezek hatására kipróbáltam magam a fotózás számos területén (természet, absztrakt, város, modell, stb.).”- meséli a művész.

2015-től lett a Miskolci Fotóklub tagja. Itt biztatták, hogy induljon fotópályázatokon. Egyre többet került kiállításra munkássága, pályázatokat nyert. 2017-ben a Nikon 7 fotópályázaton három kategória győzelemmel összesített második helyet ért el. A 2018-as Sony Word Photograhy Awards-on a legjobbak közt kiemelték a képét, és külön dicséretben részesült. 2018-tól a Diósgyőri Vasas Fotóművészeti Kör tagja is.

Az itt kiállított képek misztikus tájképek, grafikára emlékeztető sokatmondó beszélő fák, és a kis virágok csodái, ahogy Ő látja, amire rácsodálkozhatunk, amik mellett mi sietve elmegyünk, észre sem vesszük, hiszen kicsi kis csodákról van szó.  A fények, az árnyékok, a színek játéka, néhol a formák, textúrák kiemelésével.

Ajánlom mindenki figyelmébe, aki szereti a szépet, a természet csodálatos világát!

Bukodiné Sólyom Ilona

[flagallery gid=401 name=”Gallery”]

admin On április - 12 - 2019

Categories

Gimigaléria, Hírek, Kiemelt

Tags

Related Posts

  • No related posts found

Comments are closed.

  • Digitális Napló (E-kréta)
  • Menzarendelés
  • LanguageCert
  • Gimnáziumi fórum
  • Facebook
  • Youtube
  • RSS

Alkalmazások

  • Menüválasztás!!!
  • Gimnáziumi fórum
  • Digitális napló.
  • Angol nyelvvizsga vizsgahely
  • Jelentkezés fogadóórára
  • Menő menza a Szalézi Szent Ferenc Gimnáziumban:
    Kattintson a képre ! Menő menza a Szalézi Szent Ferenc Gimnáziumban

A sagim.hu oldal nyu

Kedves Látogató! A sagim.hu oldal a továbbiakban nem frissül, kérjük, látogasson ...

Menzások, figyelem!

A következő árváltozás lép életbe a tanév első napjától (09.01.): ...

Menzások, figyelem!

A szeptemberi étlap már elérhető. A mai naptól augusztus 25. ...

Javító-, osztályo

A javító-, különbözeti-, és osztályozóvizsgák (ez utóbbi csak az egyéni ...

Ságváris Öregdiá

Már csak két hét, és itt a nagy nap. Íme, ...