Logó

Szalézi Szent Ferenc Gimnázium

3700 Kazincbarcika, Jószerencsét út 2.

  2019. május 15-én Vitális Gábor SDB c.apát, plébános, tartományfőnöki vikárius nyitotta meg a tanév utolsó kiállítását. Kovács Éva (született: Boncsér Éva) festőművész munkáit ajánlotta az érdeklődők figyelmébe, miután Szatmári Gizella Emese elmondta saját költeményét, és az iskola énekkara elénekelt egy Don Boscoról szóló dalt. Ezután Kovács Éva

Don Boscoról és Szalézi Szent Ferencről készített festményeit ajánlotta fel iskolánknak.

“A színek világa, mint mágnes úgy vonz magához, s ebben az elvarázsolt világban itt boldogságra találok.”- mondja magáról a művésznő, akinek művész neve Kovács Éva, férje, Kovács István után.

Boncsér Éva 1962-ben született Ózdon.

Az alkotás iránti vágy már gyermekkorában is hihetetlen erővel tört fel benne. Rajzolt, festett, kézimunkázott. Általános Iskolai tanulmányai során tanárai művészi pályát javasoltak számára, de ő a vegyészetet választotta.

Vegyipari Technikusként több pozícióban 35 éven keresztül a BorsodChem Wanhua-nál dolgozott.

„Az olajfestéssel 2006-ban kezdtem el komolyabban foglalkozni, de család és munka mellett, nagyon kevés időt tudtam a festővászon előtt tölteni.  2014 év végén úgy döntöttem, feladom addigi életem és azt fogom csinálni, ami örömet okoz számomra, ami boldogabbá tesz. 

 A színek világa és az olajjal történő technikai módszerek kipróbálása és elsajátítása egyre nagyobb teret engedett képzeletemnek.  Elsősorban a csendélet és tájképfestés áll közel hozzám, de szívesen festek portrét, életképet, illetve modern és absztrakt képeket is.” – vallotta magáról a művésznő.

Alkotásait leánykori nevével is szignózza.

Az interneten keresztül a közösségi oldalak művészeti csoportjaihoz is csatlakozott, ahol különféle és számos nemzetközi elismerésekkel jutalmazták alkotásait. A PORTRETISTO (portréfestő) nemzetközi projekten is több alkalommal is sikeresen szerepelt, több művész portréját megfestette, s ezzel egy időben 2015  szeptemberben felkerült a JOSE GALVAN féle ARTSCAD nemzetközi  könyvtárba. Az Anna German lengyel énekesnőről készített alkotása, melyet a Planet Anna című projekt keretén belül alkotott, egy nemzetközi albumban is helyet kapott. Számos kiállításon vett részt és több Antológiában is megjelentek alkotásai.

Hivatalosan is tagja a Magyar Alkotók Internetes Társulása Egyesületnek és a Cserhát Művészkörnek.

„2016-ban a Magyar Alkotók Internetes Társulása Egyesület által meghirdetett  „Szavakba Szőtt Idő című Jubileumi Pályázatra beküldött képeim közül két alkotásomra a zsűri Nívódíjat és Bronzecset-díjat adományozott.  Ezt követően 2017-ben a ” Földről nézve” című pályázatra beküldött ” Újjászületésem emlékére” jeligéjű alkotásommal első helyezést értem el, a zsűri Bor István Iván díjjal jutalmazta.  2018-ban a Cserhát Művészkör által kiírt pályázatra beküldött alkotásaimat, a zsűri Batsányi János Képzőművészeti Nagydíjjal, Tompa Mihály Emlékdíjjal és Időtlenség Képzőművészeti Díjjal jutalmazta.

2018 év végén Művészetek Mestere Cím Bronz Fokozata kitüntetést vehettem át a MAIT Egyesülettől.”- mesélte Kovács (Boncsér) Éva.    

2017. novemberben saját galériát nyitott szülőfalujában, Dédestapolcsányban.                   

Számos Festői Nap alkalmából, mint művészeti vezető vett részt.

Számtalan alkotása van magántulajdonban, illetve adományozott képeket jótékonysági célból közintézményeknek, galériának is.

A festés fortélyait autodidakta módon igyekszik elsajátítani, és folyamatosan törekszik a minél jobb eredmény elérésére. 

„Nem büszkélkedhetek neves mesterekkel, csupán az elhivatottságom a tanítóm.”– mondja magáról Kiállítónk.

Kívánjuk, hogy minden vágya teljesüljön, legyen sok ihlete!

Bukodiné Sólyom Ilona

 [flagallery gid=406 name=”Gallery”]

 

 

admin On május - 17 - 2019

Categories

Gimigaléria, Hírek, Kiemelt

Tags

Related Posts

  • No related posts found

Comments are closed.

  • Digitális Napló (E-kréta)
  • Menzarendelés
  • LanguageCert
  • Gimnáziumi fórum
  • Facebook
  • Youtube
  • RSS

Alkalmazások

  • Menüválasztás!!!
  • Gimnáziumi fórum
  • Digitális napló.
  • Angol nyelvvizsga vizsgahely
  • Jelentkezés fogadóórára
  • Menő menza a Szalézi Szent Ferenc Gimnáziumban:
    Kattintson a képre ! Menő menza a Szalézi Szent Ferenc Gimnáziumban

A sagim.hu oldal nyu

Kedves Látogató! A sagim.hu oldal a továbbiakban nem frissül, kérjük, látogasson ...

Menzások, figyelem!

A következő árváltozás lép életbe a tanév első napjától (09.01.): ...

Menzások, figyelem!

A szeptemberi étlap már elérhető. A mai naptól augusztus 25. ...

Javító-, osztályo

A javító-, különbözeti-, és osztályozóvizsgák (ez utóbbi csak az egyéni ...

Ságváris Öregdiá

Már csak két hét, és itt a nagy nap. Íme, ...