Logó

Szalézi Szent Ferenc Gimnázium

3700 Kazincbarcika, Jószerencsét út 2.

Ebben a tanévben is lezajlott a kilencedikes évfolyam tánc és dráma projektje, május 8-10. között bonyolítottuk le. A 9. A osztály Varbón, a D-sek Szilvásváradon, a B-sek és a C-sek az Égervölgye táborban teljesítették a feladatokat szerdán és csütörtökön. Sajnos nem sikerült az egész évfolyamot összehozni, majd csak a 3. napon, Herbolyán. Az első két nap a szokásos feladatokkal, játékokkal telt, míg a harmadik napon igazi színpadra léphettek a tanulók. Idén az időjárással csak részben volt szerencsénk, az első két napon hűvös, esős időben igyekeztünk megküzdeni a feladatokkal, de a harmadik napon szép napsütéssel ajándékozott meg bennünket a Jóisten. A négy osztályban 16 csapat alakult, akik a mintha-helyzetekben, kommunikációs játékokban, híradó készítésében, egy prózai darab előadásában próbálhatták az együttműködést, egymás segítését, irányítását, ismerhették meg önmagukat is. Pénteken aztán bemutathatták, mire jutottak. Négy fős zsűri, az egész évfolyam és sok szülő kíváncsi tekintete követte az előadásokat. A zsűri tagjai most a 10. évfolyamról verbuválódtak, ill. elnöknek Gadóczy Gergőt hívtuk meg, akinek bőven van tapasztalata szereplésben. (A zsűri tagjai: Bencsik Tamás, Elleh Emily, Gadóczy Gergő, Viczek Viktória Napsugár)

Változatos témájú, műfajú előadásokat láthattunk. Változatlanul kedveltek a mesék, a klasszikus mesefigurák történeteinek feldolgozásai. Ötletes jelmezekkel, díszletekkel, látványos plakátokkal jelentek meg a csapatok. Hercules, Harry Potter, Hamupipőke, Piroska, Hófeketécske, a két Lotty követték egymást a színpadon, hogy csak néhányat említsek. De voltak filmfeldolgozások is.

Osztályonként hirdettünk győztest, így a 9. A osztályban a Hercules, a B-ben a Titanic, a C-ben a Tóth, Creed fia, a D-ben pedig a Pletykás asszonyok c. előadás bizonyult a legjobbnak. A legjobb díszlet címet az Utazás a dzsungel sötét bugyraiban c. előadás kapta.  Fantasztikus díszletet festettek farostlemezre, ill. élethű terepjárót varázsoltak a színpadra, amelybe még be is tudtak „szállni” négyen. A legjobb főszereplő Székely Lili lett a Piroska és a farkas c. előadásban, míg a legjobb mellékszereplőnek Csorba Emíliát látta a zsűri, a Tóth, Creed fia c. előadásban.

Feldobottan, fáradtan és megkönnyebbülve hagyták el a tanulók a Szalézi Házat. Mindenkinek gratulálunk!

                                                                                   Harasztosi Viola és kollegái

[flagallery gid=408 name=”Gallery”]

admin On június - 3 - 2019

Categories

Egyéb, Hírek, Kiemelt

Tags

Related Posts

  • No related posts found

Comments are closed.

  • Digitális Napló (E-kréta)
  • Menzarendelés
  • LanguageCert
  • Gimnáziumi fórum
  • Facebook
  • Youtube
  • RSS

Alkalmazások

  • Menüválasztás!!!
  • Gimnáziumi fórum
  • Digitális napló.
  • Angol nyelvvizsga vizsgahely
  • Jelentkezés fogadóórára
  • Menő menza a Szalézi Szent Ferenc Gimnáziumban:
    Kattintson a képre ! Menő menza a Szalézi Szent Ferenc Gimnáziumban

A sagim.hu oldal nyu

Kedves Látogató! A sagim.hu oldal a továbbiakban nem frissül, kérjük, látogasson ...

Menzások, figyelem!

A következő árváltozás lép életbe a tanév első napjától (09.01.): ...

Menzások, figyelem!

A szeptemberi étlap már elérhető. A mai naptól augusztus 25. ...

Javító-, osztályo

A javító-, különbözeti-, és osztályozóvizsgák (ez utóbbi csak az egyéni ...

Ságváris Öregdiá

Már csak két hét, és itt a nagy nap. Íme, ...