Logó

Szalézi Szent Ferenc Gimnázium

3700 Kazincbarcika, Jószerencsét út 2.

2019. szeptember 02-án délelőtt, 10:30-as kezdettel tartotta meg összevont tanévnyitó ünnepségét a Szalézi Szent Ferenc Gimnázium és a Don Bosco Általános Iskola, Szakiskola, Középiskola és Kollégiuma a kazincbarcikai Don Bosco Sportközpontban. Ünnepélyes egyházi keretek között ment végbe e jeles esemény, amelyen a diákok és a tanárok mellett a Szalézi Magyar Tartomány több tagja és Kazincbarcika város vezetősége is részt vett.

Ábrahám Béla atya (fotó Balázs Kitti)

A szentmisét Ábrahám Béla a Szent István Magyar Szalézi Tartomány tartományfőnöke celebrálta.

Az igehirdetésben arról hallhattunk, mennyire fontos küzdeni a jó dolgokért az életünkben. Béla atya rámutatott, hogy jóllehet küzdelmes időszakok jönnek, a küzdésnek mégis van egyfajta szépsége: ez által az ember legyőzi önmagát, kilép komfortzónájából, és új győzelmeket él meg. Olyan dolgokat tud majd tenni, melyeknek valóban van értelme. Ne féljünk hát a küzdelmektől, mert ezek célja az, hogy valamivel jobbak, többek, felkészültebbek legyünk. Rámutatott arra, hogy a tanulás is Isten ajándéka számunkra, ezért vegyük komolyan. Két nagy „küzdő” – Szalézi Szent Ferenc és Bosco Szent János – életéből vett példákkal illusztrálta, mennyire megéri a Jóisten segítségével végig küzdeni pályánkat, mert a nehézségek ezáltal javunkra válnak, és mi pedig embertársaink javára tudunk tevékenykedni. A kis dolgokon sok múlik, mert az apró szeretet-cselekedeteink által lesz jobbá ez a világ.

E tartalmas és mély gondolatok után az évnyitó ünnepség hátralévő részében a két Szalézi intézmény igazgatója is röviden felszólalt.

Balla Árpád, a Szalézi Szent Ferenc Gimnázium újonnan kinevezett igazgatója beszédében kiemelte, hogy mint ahogyan Bosco Szent Jánosnak és Martin Luther Kingnek is volt egy-egy álma, melyet Isten segítségével meg is valósítottak, neki is van egy álma: új megbízatásában arra fog törekedni, hogy egy jó iskolát még jobbá tegyen. Ehhez kérte az intézmény fenntartójának, minden tagjának, a pedagógusainak és diákjainak segítségét, támogatását.

Balla Árpád (fotó: Balázs Kitti)

A Don Bosco Iskola igazgatója, Molnár-Gál Béla szintén megosztotta velünk gondolatait az új tanév indulása kapcsán: egy kis történet segítségével szemléltette, mennyire fontos, hogy szívünk soha ne keményedjen meg. A nehézségek közepette soha ne adjuk fel, legyünk mindig kitartóak. S mint ahogyan a lefőtt kávé megváltoztatja, finommá varázsolja a víz ízét, úgy változtassuk meg mi is pozitív módon környezetünket. Ám mindez csak akkor tud megvalósulni, ha dolgozunk azon, hogy jövőnket megvalósítsuk, kiaknázva Istentől kapott képességeinket, és betöltve küldetésünket.

Molnár-Gál Béla (fotó: Balázs Kitti)

E fenti, nemes gondolatok fényében kívánok Istentől áldott, új tanévet mindenkinek – diákoknak, tanároknak, a vezetőségnek és a fenntartónak egyaránt!

Elleh Hajnalka

a Szalézi Szent Ferenc Gimnázium tanára

 

 

 

Balla Árpád On szeptember - 2 - 2019

Categories

Gimi, Hírek, Kiemelt

Tags

Related Posts

  • No related posts found

Comments are closed.

  • Digitális Napló (E-kréta)
  • Menzarendelés
  • LanguageCert
  • Gimnáziumi fórum
  • Facebook
  • Youtube
  • RSS

Alkalmazások

  • Menüválasztás!!!
  • Gimnáziumi fórum
  • Digitális napló.
  • Angol nyelvvizsga vizsgahely
  • Jelentkezés fogadóórára
  • Menő menza a Szalézi Szent Ferenc Gimnáziumban:
    Kattintson a képre ! Menő menza a Szalézi Szent Ferenc Gimnáziumban

A sagim.hu oldal nyu

Kedves Látogató! A sagim.hu oldal a továbbiakban nem frissül, kérjük, látogasson ...

Menzások, figyelem!

A következő árváltozás lép életbe a tanév első napjától (09.01.): ...

Menzások, figyelem!

A szeptemberi étlap már elérhető. A mai naptól augusztus 25. ...

Javító-, osztályo

A javító-, különbözeti-, és osztályozóvizsgák (ez utóbbi csak az egyéni ...

Ságváris Öregdiá

Már csak két hét, és itt a nagy nap. Íme, ...