Logó

Szalézi Szent Ferenc Gimnázium

3700 Kazincbarcika, Jószerencsét út 2.

2019. szeptember 02-án délelőtt, 10:30-as kezdettel tartotta meg összevont tanévnyitó ünnepségét a Szalézi Szent Ferenc Gimnázium és a Don Bosco Általános Iskola, Szakiskola, Középiskola és Kollégiuma a kazincbarcikai Don Bosco Sportközpontban. Ünnepélyes egyházi keretek között ment végbe e jeles esemény, amelyen a diákok és a tanárok mellett a Szalézi Magyar Tartomány több tagja és Kazincbarcika város vezetősége is részt vett.

Ábrahám Béla atya (fotó Balázs Kitti)

A szentmisét Ábrahám Béla a Szent István Magyar Szalézi Tartomány tartományfőnöke celebrálta.

Az igehirdetésben arról hallhattunk, mennyire fontos küzdeni a jó dolgokért az életünkben. Béla atya rámutatott, hogy jóllehet küzdelmes időszakok jönnek, a küzdésnek mégis van egyfajta szépsége: ez által az ember legyőzi önmagát, kilép komfortzónájából, és új győzelmeket él meg. Olyan dolgokat tud majd tenni, melyeknek valóban van értelme. Ne féljünk hát a küzdelmektől, mert ezek célja az, hogy valamivel jobbak, többek, felkészültebbek legyünk. Rámutatott arra, hogy a tanulás is Isten ajándéka számunkra, ezért vegyük komolyan. Két nagy „küzdő” – Szalézi Szent Ferenc és Bosco Szent János – életéből vett példákkal illusztrálta, mennyire megéri a Jóisten segítségével végig küzdeni pályánkat, mert a nehézségek ezáltal javunkra válnak, és mi pedig embertársaink javára tudunk tevékenykedni. A kis dolgokon sok múlik, mert az apró szeretet-cselekedeteink által lesz jobbá ez a világ.

E tartalmas és mély gondolatok után az évnyitó ünnepség hátralévő részében a két Szalézi intézmény igazgatója is röviden felszólalt.

Balla Árpád, a Szalézi Szent Ferenc Gimnázium újonnan kinevezett igazgatója beszédében kiemelte, hogy mint ahogyan Bosco Szent Jánosnak és Martin Luther Kingnek is volt egy-egy álma, melyet Isten segítségével meg is valósítottak, neki is van egy álma: új megbízatásában arra fog törekedni, hogy egy jó iskolát még jobbá tegyen. Ehhez kérte az intézmény fenntartójának, minden tagjának, a pedagógusainak és diákjainak segítségét, támogatását.

Balla Árpád (fotó: Balázs Kitti)

A Don Bosco Iskola igazgatója, Molnár-Gál Béla szintén megosztotta velünk gondolatait az új tanév indulása kapcsán: egy kis történet segítségével szemléltette, mennyire fontos, hogy szívünk soha ne keményedjen meg. A nehézségek közepette soha ne adjuk fel, legyünk mindig kitartóak. S mint ahogyan a lefőtt kávé megváltoztatja, finommá varázsolja a víz ízét, úgy változtassuk meg mi is pozitív módon környezetünket. Ám mindez csak akkor tud megvalósulni, ha dolgozunk azon, hogy jövőnket megvalósítsuk, kiaknázva Istentől kapott képességeinket, és betöltve küldetésünket.

Molnár-Gál Béla (fotó: Balázs Kitti)

E fenti, nemes gondolatok fényében kívánok Istentől áldott, új tanévet mindenkinek – diákoknak, tanároknak, a vezetőségnek és a fenntartónak egyaránt!

Elleh Hajnalka

a Szalézi Szent Ferenc Gimnázium tanára

 

 

 

Balla Árpád On szeptember - 2 - 2019

Categories

Gimi, Hírek, Kiemelt

Tags

Related Posts

 • No related posts found

Comments are closed.

 • Digitális Napló (E-kréta)
 • Menzarendelés
 • LanguageCert
 • Gimnáziumi fórum
 • Facebook
 • Youtube
 • RSS

Alkalmazások

 • Menüválasztás!!!
 • Gimnáziumi fórum
 • Digitális napló.
 • Angol nyelvvizsga vizsgahely
 • Jelentkezés fogadóórára
 • Menő menza a Szalézi Szent Ferenc Gimnáziumban:
  Kattintson a képre ! Menő menza a Szalézi Szent Ferenc Gimnáziumban

szalezi_felirat

Ha nem vesznek fel,

A Don Bosco szaléziak elsődleges feladata, hogy a fiataloknak segítsenek ...

DSC_8991

Tanulói jogviszony

A jelenlegi járványhelyzet miatt rendkívüli intézkedések sorát kell/kellett bevezetni az ...

language-cert-logo

LanguageCert nyelvvi

Kedves nyelvtanulók, nyelvvizsgázók! A járványügyi helyzet miatt sokan nem tudták elkezdeni ...

szalezi_felirat

Tanulók felügyelet

Egy ma megjelent kormányrendelet (220/2020. (V.22.) szerint minden iskolában, így ...