Logó

Szalézi Szent Ferenc Gimnázium

3700 Kazincbarcika, Jószerencsét út 2.

„Soha nem késő” címmel nyílt kiállítás a Gimi Galériában 2019. augusztus 28-án. A 2019/2020- as tanév első kiállítását Angáné Nagy Anita nyitotta meg. Vida Jánosné Gizike amatőr festőművész mutatja meg munkáit a nagyközönségnek.

Béresné Madai Krisztina igazgató helyettes asszony köszöntője után Gál Renáta, a gimnázium diákja gitározott, miközben P. Dányi Gabriella felolvasta Vida Jánosné versét https://www.sportzfuel.com/, és saját költeményét. Ezután Angáné Nagy Anita ismertette az alkotó életútját, munkásságát. Méltatta bátorságát, s emelte ki, a kiállítás mottóját, hogy soha nem késő elkezdeni alkotni, kipróbálni magunkat egy új dologban, ami ezután betöltheti az életünket, hiszen Alkotónk nyugdíjba vonulása után kezdett festeni, néhány éve.

Vida Jánosné és férje Berentéről származik. A Ságvári Endre Gimnáziumban érettségizett 50 évvel ezelőtt. Néhány nap múlva lesz a találkozójuk, ahol büszkén megmutathatja a régi osztálytársaknak műveit.

1973-tól élnek Kazincbarcikán. Tizenhárom évet dolgozott a Borsodi Vegyi Kombinátban, majd gépi hímző vállalkozó lett. Egyedi tervezésű művei bejárták a világot. A budapesti Váci utcától Belgiumon keresztül NewYorkba is eljutottak munkái. 1995-ben az Iparkamara jutalmaként a Budapesti Nemzetközi Vásáron külön standon állíthatta ki alkotásait.

1998-tól a családi vendéglátós és kereskedelmi vállalkozásuk lekötötte minden idejét, de már fantáziájában megjelent, hogy nyugdíjasként el fog kezdeni festeni. Még diákkori tervei is megbújtak a fiókban, amit meg kellett valósítania.

Beváltotta magának tett ígéretét. Úgy gondolja soha sem késő elkezdeni. S ebben a rohanó világban meg kell állni egy- egy pillanatra feltöltődni, örömöt szerezni magunknak és másoknak. A fiától kapott tablet kinyitotta előtte a világot, láthatja mások munkáit, és meg is mutathatja magát!

„Évekkel ezelőtt egy fiatal művész azt mondta: „Ezeknek a képeknek már rég kiállításon lenne a helyük.” Én úgy éreztem, még nem méltóak erre a tisztségre. „ Mire tetszik még várni? Hány éves tetszik lenni?” –és mosolygott. Akkor 62 voltam. Teltek az évek, gyarapodtak a művek és azok a pozitív visszajelzések, amiknek köszönhetően megkaptam azt az önbizalmat, ami döntést szült. Itt az idő!”- mesélte Vidáné Gizike.

2018-ban kiállított Berentén, Tardonán, Kazincbarcikán az I.sz Idősek Klubjában.

2019-ben városunkban a Mezey István Művészeti Központban, majd itt most a Gimi Galériában mutatja meg műveit.

Vida Jánosné Gizikének nagyon sok alkotó évet, jó egészséget és sok sikert kívánunk, és ne felejtsük, örömteli 50 éves találkozót a Gimnáziumunkban!

Bukodiné Sólyom Ilona

[flagallery gid=412 name=”Gallery”]

admin On szeptember - 4 - 2019

Categories

Gimigaléria, Hírek, Kiemelt

Tags

Related Posts

  • No related posts found

Comments are closed.

  • Digitális Napló (E-kréta)
  • Menzarendelés
  • LanguageCert
  • Gimnáziumi fórum
  • Facebook
  • Youtube
  • RSS

Alkalmazások

  • Menüválasztás!!!
  • Gimnáziumi fórum
  • Digitális napló.
  • Angol nyelvvizsga vizsgahely
  • Jelentkezés fogadóórára
  • Menő menza a Szalézi Szent Ferenc Gimnáziumban:
    Kattintson a képre ! Menő menza a Szalézi Szent Ferenc Gimnáziumban

A sagim.hu oldal nyu

Kedves Látogató! A sagim.hu oldal a továbbiakban nem frissül, kérjük, látogasson ...

Menzások, figyelem!

A következő árváltozás lép életbe a tanév első napjától (09.01.): ...

Menzások, figyelem!

A szeptemberi étlap már elérhető. A mai naptól augusztus 25. ...

Javító-, osztályo

A javító-, különbözeti-, és osztályozóvizsgák (ez utóbbi csak az egyéni ...

Ságváris Öregdiá

Már csak két hét, és itt a nagy nap. Íme, ...