Logó

Szalézi Szent Ferenc Gimnázium

3700 Kazincbarcika, Jószerencsét út 2.

Két tanuló vállalkozott arra, hogy leírja a gondolatait a múlt héten tartott diákhétről.

A hetedikes Szombati Zsófia írása:

   Az idei diákigazgató választás szeptember 23-tól 27-ig tartott. Nekem ez volt az első ilyen programsorozat, amin részt vehettem.

11. A osztály

Mindegyik osztály nagyon igyekezett a saját jelöltjét segíteni, hogy megnyerhessék a választást. Az A-sok kaszinót rendeztek be az udvarra, a B-sek elhozták a Barcika Sound fesztivált, a C-sek a Star Wars témát választották, és a D-sek Disney-s mesehősöket varázsoltak nekünk. Az ebédlőben kiszolgálták az étkező diákokat, és sütivel kínáltak minden arra járót. A kampányfilmek nagyon egyedik és ötletesek lettek, a nagyszünetben pedig eljátszották a kisfilmek folytatását. Minden reggel játékok és feladatok vártak bennünket az udvaron és a csengő hangjait is a jelöltek választották ki. Péntekre az osztályoknak akadályversenyt rendezett a tizenegyedikes évfolyam.

A 11-s osztályok képviselői

Az idei nyertes osztály az A lett, de a többiek se csüggedjenek, hiszen közösen összehoztak egy feledhetetlen hetet a tanulók számára!

Szombati Zsófia 7/NY

A 9-es Antal Rebeka pedig ezt tapasztalta:

   A múlt héten, vagyis a szeptember 23-i héten lezajlott a minden évben megrendezésre kerülő diákigazgató-választás. 4 napon keresztül 4 osztály szervezésében vehettünk részt különféle eseményeken, amelyek egyik nap sem voltak ugyanazok. A 11. évfolyam osztályai hosszú heteken keresztül készültek, hogy az egész gimnázium számára emlékezetes napokat hozzanak össze. Lássuk, sikerült-e nekik.

A 4 napra négy 11.-es osztály jutott, akik minden napon különféle koncepciókat megragadva hozták össze előadásaikat és a neten megtalálható kisfilmjeiket.

Sorban haladva, a hétfői napot a D osztály vállalta el, akik Disney témájú előadás és programok keretein belül próbálták belopni magukat a diákok és a tanárok szívébe. A koncepció és a videó is briliáns volt, de úgy tűnt, a nagyszünet nem volt elég egy megnyerő előadás összeállításához. Amilyen izgalmas videót hoztak össze, annyira csapták össze a műsorukat. De a reggeli programok és az ebéd mindenkit kárpótolhatott.

A 11. B osztály

A keddi napot a B osztály kapta, akik fesztiválos — vagy ahogy ők nevezték — Barcika Sound témájú napjukkal próbálták visszahozni a nyáron szerzett emlékeket, és újakat adni. A műsoruk alatt a hangosítás ellenük játszott, de az ebédnél nagyon odatették magukat.

A szerda az A osztály kaszinó- és szerencsejáték napja volt. Már reggel eléggé erős kezdésnek bizonyult a műbika és a mobil-wc fotófülke, az egyéb kártya és „szerencsejátékokról” nem is beszélve. A műsoruknál is meglátszott a rengeteg szponzor és a belefektetett pénz, bár náluk az ebéd nem nyerte el a tetszésem.

Végül csütörtökön a C osztály kalauzolt el minket a messzi-messzi galaxisba. Ezen a napon reggel sajnos nem tudtam részt venni a programokon, de az előadásuk valami csodálatos volt! A nagyszüneti műsort remekül megrendezték, és az improvizálásuk is kapóra jött a fiúk táncánál. Az ebéddel sem volt semmi kifogásolni valóm.

A 11. D osztály

Lement a 4 nap, és ezekkel együtt 4 osztály kampányideje is. Már csak a mi dolgunk volt pénteken eldönteni, kinek a nyakában szerettük volna látni a kulcsot. Mindenki más szempontokat vett figyelembe a szavazáskor, de mivel nem tudhatom ki, miért és kire szavazott, felsorolnék pár szempontot, amelyek alapján én tettem le a voksom amellett az osztály mellett, amelyik a legjobban elnyerte a tetszésem. Már maga a kampány témája fontos lehet egy ilyen választásnál, mert nem mindegy, miből mit lehet kihozni. Ha valamiben meglátja valaki a potenciált, és az adott dolog híres a fiatalok körében, vagy nagy sikert arathat, akkor egy nagyon jó pontot kaphat az az osztály. De nem elég a jó terv, az osztály lelkesedése, összefogottsága is hatalmas löketet adhat ennek. Stabil osztályközösség a kreatív osztályközösség. Így olyan reggeli programok és díjak is születhetnek, amelyekre hamar rákaphat a nép. A műsorról nem is beszélve. A vicces, jól kitalált műsor is nagy kulcsa a sikeres kampánynak. Az ebédnél való sütemények és egyéb finomságok meg már csak a pluszt adják a végére.

Én így láttam és így gondolkodtam a 2019-es diákigazgató-választásról, és már várom a következő évit!

Antal Rebeka 9.D

 

Balla Árpád On október - 2 - 2019

Categories

Gimi, Hírek, Kiemelt, média szakkör

Tags

Related Posts

  • No related posts found

Comments are closed.

  • Digitális Napló (E-kréta)
  • Menzarendelés
  • LanguageCert
  • Gimnáziumi fórum
  • Facebook
  • Youtube
  • RSS

Alkalmazások

  • Menüválasztás!!!
  • Gimnáziumi fórum
  • Digitális napló.
  • Angol nyelvvizsga vizsgahely
  • Jelentkezés fogadóórára
  • Menő menza a Szalézi Szent Ferenc Gimnáziumban:
    Kattintson a képre ! Menő menza a Szalézi Szent Ferenc Gimnáziumban

A sagim.hu oldal nyu

Kedves Látogató! A sagim.hu oldal a továbbiakban nem frissül, kérjük, látogasson ...

Menzások, figyelem!

A következő árváltozás lép életbe a tanév első napjától (09.01.): ...

Menzások, figyelem!

A szeptemberi étlap már elérhető. A mai naptól augusztus 25. ...

Javító-, osztályo

A javító-, különbözeti-, és osztályozóvizsgák (ez utóbbi csak az egyéni ...

Ságváris Öregdiá

Már csak két hét, és itt a nagy nap. Íme, ...