Logó

Szalézi Szent Ferenc Gimnázium

3700 Kazincbarcika, Jószerencsét út 2.

A múlt héten tombolt a diákhét, egymással versenyeztek a 11-es osztályok: videók, reggeli kavalkádok, nagyszüneti műsorok és az elmaradhatatlan ebéd alatti kiszolgálás, plakátháború. Mind-mind a kampány része volt, amely azt szolgálta, hogy meggyőzze a diákokat arról, hogy ők a legjobbak, rá szavazzanak.

Az összegyűlt tanszerek

És van egy osztály, amelyik csavart egyet a dolgon. Nem azt kérték, hogy mindenki az osztály színét idéző pólóba jöjjön, és nem azt ígérték, hogy az az osztály, amelyik a legtöbb ilyen színű pólóban jelenik meg, megnyeri a főnyereményt. Nem. Ők rájöttek arra, hogy valami olyan mellé állhatnak be, ami túlmutat az iskola falain, ami egy nemesebb ügyet segít.

A 11. C úgy döntött, hogy támogat egy olyan kezdeményezést, amelyik a leszakadó, rossz körülmények között élő fiataloknak kínál kitörési pontot. A szaléziak által Herbolyán nyitott Tanoda megsegítését tűzték ki célul. És ezért a diákokat arra kérték, hogy hozzanak a 11. C napján tanszereket (ceruzát, tollat, papírt, stb.), és a legadakozóbb osztályt jutalmazzák a főnyereményükkel.

Hihetetlen mennyiségű adomány gyűlt össze. A diáknapon Molnár Mariann, a Don Bosco Tanoda szakmai vezetője vehette át jelképesen a csomagot egyetlen doboz formájában. A többit hétfőn szállították el az iskola kisbuszával, hiszen más módon lehetetlen küldetés lett volna.

„Légy vidám, és tedd a jót!” – mondta Don Bosco. A 11. C megfogadta ezt a tanácsot, és talán még nem is gondoltak arra, hogy mennyire illik ez a kezdeményezés az általuk ihletet adó Star Wars filmekhez. A Skywalker saga a jó és a gonosz örök küzdelméről szól, de – ahogy Luke is megérezte a velejéig gonosz apjában, hogy maradt benne jó – a jótékonykodás is megmutatta, hogy még azokban a diákokban is megvan a hajlandóság segíteni, akik a mindennapokban alaposan próbára teszik a tanáraink és tanulóink türelmét.

A 11. C osztály

 És innentől kezdve nem az számít, hogy melyik osztály nyerte a választást, hiszen a képzeletbeli dobogó tetejére a 11. A mellett (akiknek ezúton is gratulálok) a 11. C is felállhat.

Köszönöm a Szalézi Szent Ferenc Gimnázium diákjainak, a 11. C osztálynak és nem utolsó sorban az osztályfőnöküknek, Szabóné Gonda Zsuzsának, hogy kitalálták, és meg is valósították ezt.

Szállítás előtt

És mint minden mesében, a jó itt is elnyeri a méltó jutalmát, ma kaptuk ezt az emailt.:

Kedves Vezetőség!

A Don Bosco Barcika Tanoda gyermekei és munkatársai ezúton is kifejezik Tiszteletteljes hálájukat és köszönetüket a Szalézi Szent Ferenc Gimnázium diákjainak és dolgozóinak az összegyűjtött adományokért.

Mérföldkőnek tartjuk a kezdeményezést, melyet a 11. C osztály kampányuk részévé tett.

Szeretettel meghívjuk a 11.C osztály diákjait és osztályfőnökét az Oroszlánkirály című színdarab megtekintésére október 10-én 15:00 órától a Herbolyai Közösségi Házba.

Mellékelve csatolom a meghívót, kérem juttassátok el az érintett osztályhoz, pedagógushoz.

Köszönettel: Molnár Mariann szakmai vezető

Balla Árpád On október - 2 - 2019

Categories

Gimi, Hírek, Kiemelt

Tags

Related Posts

 • No related posts found

Comments are closed.

 • Digitális Napló (E-kréta)
 • Menzarendelés
 • LanguageCert
 • Gimnáziumi fórum
 • Facebook
 • Youtube
 • RSS

Alkalmazások

 • Menüválasztás!!!
 • Gimnáziumi fórum
 • Digitális napló.
 • Angol nyelvvizsga vizsgahely
 • Jelentkezés fogadóórára
 • Menő menza a Szalézi Szent Ferenc Gimnáziumban:
  Kattintson a képre ! Menő menza a Szalézi Szent Ferenc Gimnáziumban

IMG_20200317_122810

Nyári ügyfélfogad

  Nyári ügyfélfogadás rendje: 2020. július 6. és 2020. augusztus 20. között az ...

IMG_20200317_122810

Beiratkozás - kicsi

Kedves Leendő Tanítványaink, Kedves Szülők! Először is gratulálok mindenkinek a sikeres ...

Valamikor ő is túlesett a felvételin - a képen már érettségizik, ma már diplomás

Előrehozott éretts

Tájékoztatás az előrehozott érettségikkel kapcsolatban 2019 decemberében több ponton is módosították ...

szalezi_felirat

Bizonyítványosztá

Mivel mind a mai napig a korlátozásokat nem oldották fel, ...