Logó

Szalézi Szent Ferenc Gimnázium

3700 Kazincbarcika, Jószerencsét út 2.

„Évek – pillanatok” címmel nyílt Dudás László, nyugdíjas pedagógus festménykiállítása a Gimi Galériában 2020. január 15-én. A kiállítást Pelle Anna az Idővár Nyugdíjas Kulturális Klub vezetője nyitotta meg bensőséges szavakkal, miután Balla Árpád, a gimnázium igazgatója köszöntötte a megjelent érdeklődőket, és P. Dányi Gabriella, amatőr költő és festő, elmondta saját költeményét, Csák Panna gitárjátékának kíséretében.

Dudás László 1953-ban született Putnokon. 10 éves korától él Kazincbarcikán. A Ságvári Endre Gimnáziumban érettségizett. Ezután Sajókazán képesítés nélküli nevelőként dolgozott. 1976-ban végezett Egerben, a Ho Si Minh Tanárképző Főiskolán magyar-történelem szakon. 1976-ban átkerült az akkori nevén Alsóvárosi Általános Iskolába. Ez később Georgi Dimitrov Általános Iskola lett, majd utána a Herman Ottó Általános Iskola nevet kapta. Jelenleg a Tompa Mihály Református Általános Iskola működik az épületben. 1996-ban megszerezte Miskolcon a német szakos diplomát is.

Utolsó pedagógus éveit a Pollack Mihály Általános Iskola Ádám Jenő Tagiskolájában töltötte el. Közben a más tagintézménybe való átjárás révén tanított a Dózsa György Tagiskolában, a Kazinczy Ferenc Tagiskolában és Szuhakállóban is. Majd nyugdíjas lett 2016-ban.

Pedagógusként aktívan vett részt diákjaival különféle programokon, versenyeken, vetélkedőkön.  Rendszeresen zsűrizett szavalóversenyeken. Többször részt vett pedagógiai pályázatokon.

Nyugdíjasként is igyekszik aktívan részt venni a közösségi munkákban, ezért tagja az Idővár Nyugdíjas Kulturális Klubnak és a Kazinci Klubnak.

Egy évtizede foglalkozik festészettel komolyabban. A realista festészet áll közel hozzá. Minden féle téma érdekli, kísérletező alkat.

„Örömmel tölt el, ha meglátok egy különleges, egyedi, szép témát. Ez inspirál arra, hogy a saját módszereimmel, elképzelésem szerint megörökítsem.

Önképzéssel, elismert festők képeinek tanulmányozásával, szakkönyvek beszerzésével igyekeztem elmélyedni a festészet világában. Olajfestékkel, akrillal, pasztellkrétával készítek képeket. A viszonylag nagyobb méretű képeket kedvelem. A festészet ösztönzőleg hat rám, segít teljesebbé tenni az életemet.” – vallja magáról a művész.

Dudás Lászlónak Galériánkban ez a második kiállítása, feleségével, Dudásné Kisvarga Mártával Gyermekek Házában, majd Nagybarcán, a Tollas Tibor Emlékházban volt már tárlata. Kazincbarcikán kétszer, Miskolcon egyszer vett részt csoportos kiállításon műveivel.

Kívánunk Dudás Lászlónak jó egészséget, sok ihletet a további alkotáshoz!

Bukodiné Sólyom Ilona

 [flagallery gid=418 name=”Gallery”]

admin On január - 16 - 2020

Categories

Gimigaléria, Hírek, Kiemelt

Tags

Related Posts

  • No related posts found

Comments are closed.

  • Digitális Napló (E-kréta)
  • Menzarendelés
  • LanguageCert
  • Gimnáziumi fórum
  • Facebook
  • Youtube
  • RSS

Alkalmazások

  • Menüválasztás!!!
  • Gimnáziumi fórum
  • Digitális napló.
  • Angol nyelvvizsga vizsgahely
  • Jelentkezés fogadóórára
  • Menő menza a Szalézi Szent Ferenc Gimnáziumban:
    Kattintson a képre ! Menő menza a Szalézi Szent Ferenc Gimnáziumban

A sagim.hu oldal nyu

Kedves Látogató! A sagim.hu oldal a továbbiakban nem frissül, kérjük, látogasson ...

Menzások, figyelem!

A következő árváltozás lép életbe a tanév első napjától (09.01.): ...

Menzások, figyelem!

A szeptemberi étlap már elérhető. A mai naptól augusztus 25. ...

Javító-, osztályo

A javító-, különbözeti-, és osztályozóvizsgák (ez utóbbi csak az egyéni ...

Ságváris Öregdiá

Már csak két hét, és itt a nagy nap. Íme, ...