Logó

Szalézi Szent Ferenc Gimnázium

3700 Kazincbarcika, Jószerencsét út 2.

2011. december 7-én a Szalézi Szent Ferenc Gimnázium nevelési igazgató helyettese, P. Andrásfalvy János SDB. nyitotta meg a Barcikai Tűzők kiállítását a Gimi Galériában.

A csoport 2004-ben alakult Kazincbarcikán a foltvarrás iránt érdeklődő lelkes lányokból, asszonyokból. 2008-tól lettek céh csoport. Kéthetente találkoznak a Pollack Mihály úti iskolában. Az együtt varrás baráti társasággá kovácsolta az ügyes kezű hölgyeket. A csoport tagjai:   Bakos Bertalanné, Berzeviczy Ágnes, Boros Józsefné, Demjén Lászlóné, Érsek Ferencné, Fogarasiné Lukács Ilona, Ganyu Sándorné, Jóna Illésné, Kiss Lászlóné (csoportvezető), Kovács Béláné, Marton Zsuzsanna, Sebő Béláné, Szabóné Szabó Erzsébet, T. Tóth Gyuláné, Takács Krisztina, Uram Gyuláné, Vargáné Gyenes Judit, Zippenfénig Zoltánné.

A kiállítás címe Titkos medalion. Egy ausztrál hölgy, a Magyar Foltvarró Céh újságjában játékba hívott minden vállalkozó szellemű foltvarrót. A Barcikai Tűzők elfogadták a kihívást. A játék, mely sok szép percet szerzett az alkotás folyamatában mindenkinek, szebbnél szebb alkotást eredményezett. A kiállításon ezek is megtekinthetők. A csoport már sok szép eredményt könyvelhet el magának. Részt vettek 2007-ben a Sárospataki Katolikus Egyház pünkösdi ünnepére meghirdetett Árpád-házi Szent Erzsébet zászlókészítés pályázaton két fővel, Kiss Lászlóné és Szabóné Szabó Erzsébet személyében. Ez a zászlókiállítás a sárospataki Erzsébet- Házban látható. Bakos Bertalanné napraforgós faliképével részt vett a Szekszárdon, a 2007. évi Országos Foltvarró Találkozón. Az évenként megrendezésre kerülő Határtalanul című Nemzetközi Kiállításon pedig, a közönség díját nyerte el a Lovarda című faliképével. 2008-ban a tiszaújvárosi Derkovits Gyula Művelődési Ház által meghirdetett „Modern reneszánsz foltokban” pályázatra két pályaművel neveztek be. A „Kerti hajnalka” című falikép a zsűri különdíját kapta. A „30 éves a Tisza-tó” pályázatra lelkesen készült a csoport két tagja. A „Nádas tavon” és a „Tőkés réce” című pályaműveket a zsűri elismerésben részesítette. A képeket Kiss Lászlóné és T. Tóth Gyuláné készítette.

Szívesen vesznek részt foltvarró találkozókon, továbbképzéseken, hogy minél többet tanuljanak a foltvarrás rejtelmeiről. A pályázatokon való részvétel lehetőséget ad a megmérettetésre. Ezekből a pályázati munkákból is látható a kiállításon néhány munka. A kiállítás a közeledő karácsony hangulatát is idézi. Gyönyörű alkotások várják az érdeklődőket.

 „Valljuk, hogy a foltvarrás nem csak annak okoz örömet, aki varrja, hanem annak is, aki megnézheti, aki ajándékba kapja, vagy aki használja.” Kívánunk a csoport minden tagjának, és a kiállítás látogatóinak békés, örömökben gazdag karácsonyt, boldog, sikeres, újesztendőt. Köszönjük a hangulatos, szeretetet sugárzó alkotásokat!

Bukodiné Sólyom Ilona[flagallery gid=51 name=”Gallery”]

 

 

 

Balla Árpád On december - 12 - 2011

Categories

Gimigaléria, Hírek

Tags

Related Posts

  • No related posts found

Comments are closed.

  • Digitális Napló (E-kréta)
  • Menzarendelés
  • LanguageCert
  • Gimnáziumi fórum
  • Facebook
  • Youtube
  • RSS

Alkalmazások

  • Menüválasztás!!!
  • Gimnáziumi fórum
  • Digitális napló.
  • Angol nyelvvizsga vizsgahely
  • Jelentkezés fogadóórára
  • Menő menza a Szalézi Szent Ferenc Gimnáziumban:
    Kattintson a képre ! Menő menza a Szalézi Szent Ferenc Gimnáziumban

A sagim.hu oldal nyu

Kedves Látogató! A sagim.hu oldal a továbbiakban nem frissül, kérjük, látogasson ...

Menzások, figyelem!

A következő árváltozás lép életbe a tanév első napjától (09.01.): ...

Menzások, figyelem!

A szeptemberi étlap már elérhető. A mai naptól augusztus 25. ...

Javító-, osztályo

A javító-, különbözeti-, és osztályozóvizsgák (ez utóbbi csak az egyéni ...

Ságváris Öregdiá

Már csak két hét, és itt a nagy nap. Íme, ...