Logó

Szalézi Szent Ferenc Gimnázium

3700 Kazincbarcika, Jószerencsét út 2.

2012. november 16-án rendezték Vácon, az Apor Vilmos Katolikus Főiskolán a Katolikus középiskolák országos helyesírási versenyét. Idén először iskolánk tanulói is részt vettek a megmérettetésen, hiszen Gimnáziumunk immár második éve részese a Szalézi örökségnek. Bár erről a rendezvényről nem voltak korábbi tapasztalataink, a tanárkollégák egyöntetű véleménye, az iskolai teljesítmény és az eddigi sikerek már előre jelezték, hogy diákjaink sikeresen veszik ezt az akadályt is. Reményeinket csodálatosan váltották be. A korareggeli órákban indultunk, hogy a tíz órai kezdésre megérkezzünk. Már az utunk is kalandos volt, hiszen a pesti átszállást futva tettük meg, de ennek ellenére a lelkes tanulók a vonatúton is végig készültek, olvasgattak, gyakoroltak. Vácon már az állomáson vártak minket, s útközben egy kis idegenvezetést is kaptunk. A szervezés precíz és színvonalas volt, a verseny feszültségét pedig kulturális programok oldották fel. A megmérettetésről az első helyezett tanuló mesél:
A Katolikus középiskolák V. országos helyesírási versenyén Juhász Petrával örömmel vettünk részt. Kísérőtanárunk Farkas Fanni tanárnő volt. Az ünnepélyes megnyitót követően a II. János Pál Teremben kezdtük el a versenyt. A feladatsor három részből állt: először száz szót kellett kipótolnunk ly – nal vagy j – vel , ezután egy tollbamondás következett – amit dr. Gasparics Gyula, a főiskola tanára, több könyv szerzője diktált –, melyben az egyházi kifejezések helyes leírása különleges kihívást jelentett, végül pedig egy komplex feladatlapot oldottunk meg.
Ebéd után egy rövid sétát tettünk az iskola impozáns épületében, majd pedig a főiskola tanulóinak hangversenyét hallgattuk meg. Az igazat megvallva ekkor már türelmetlenek voltunk: vártuk az eredményhirdetést, azonban egy kicsit tartottunk is tőle.”Mi lenne, ha inkább hazamennénk?” – nyaggattuk tanárnőt. „Sokba kerülne azt a nagy kupát elküldeni postán” –válaszolta sejtelmesen. Végül elkezdődött az eredményhirdetés! Természetesen nem kerülte el a figyelmünket az elöl kihelyezett vándorkupa, amely már „kíváncsian figyelt”. De nemcsak ő, mi is. Konkrét rangsort nem állítottak fel; az első három helyezettet emelték ki. A képzeletbeli dobogó harmadik fokát foglalta el a 10. B osztályos Juhász Petra, én pedig első helyezést értem el, s így egy évig én lehetek a vándorkupa büszke tulajdonosa. Nagyszerű érzés volt, hogy a dobogó első és harmadik fokán is mi állhattunk.
Köszönetünket fejezzük ki tanárainknak, Harasztosi Viola tanárnőnek, jelenlegi felkészítőnknek, én pedig külön köszönettel tartozom Szabóné Gonda Zsuzsa tanárnőnek, aki az előző tanévekben sokat foglalkozott velem.
Punk Enikő 11. E.

Gratulálunk a szép szerepléshez!

Balla Árpád On november - 21 - 2012

Categories

Hírek, Kiemelt

Tags

Related Posts

  • No related posts found

Comments are closed.

  • Digitális Napló (E-kréta)
  • Menzarendelés
  • LanguageCert
  • Gimnáziumi fórum
  • Facebook
  • Youtube
  • RSS

Alkalmazások

  • Menüválasztás!!!
  • Gimnáziumi fórum
  • Digitális napló.
  • Angol nyelvvizsga vizsgahely
  • Jelentkezés fogadóórára
  • Menő menza a Szalézi Szent Ferenc Gimnáziumban:
    Kattintson a képre ! Menő menza a Szalézi Szent Ferenc Gimnáziumban

A sagim.hu oldal nyu

Kedves Látogató! A sagim.hu oldal a továbbiakban nem frissül, kérjük, látogasson ...

Menzások, figyelem!

A következő árváltozás lép életbe a tanév első napjától (09.01.): ...

Menzások, figyelem!

A szeptemberi étlap már elérhető. A mai naptól augusztus 25. ...

Javító-, osztályo

A javító-, különbözeti-, és osztályozóvizsgák (ez utóbbi csak az egyéni ...

Ságváris Öregdiá

Már csak két hét, és itt a nagy nap. Íme, ...