Logó

Szalézi Szent Ferenc Gimnázium

3700 Kazincbarcika, Jószerencsét út 2.

A Szalézi Szent Ferenc Gimnáziumban sűrű, izgalmakkal teli programokkal kezdődött a 2013-as év. Még alig ocsúdtunk fel a félévi (diák és tanár) véghajrából, máris a hirdetőtáblákat pásztázta a szemünk, hiszen minden nap újabb és újabb rendezvények, események rajzolódtak ki a januári hónapra.

Különösen nagy öröm, hogy az előre megbeszélt és jelzett szabályok nem fogták vissza sem a bálozók létszámát, sem a jó hangulatot, így az estély a Szalézi hagyományokhoz illően zajlott le. Bár elsősorban a kezdő évfolyamok számára nagy élmény az első közös bál, de végül minden osztály képviselte magát, s a profi zenekar széles repertoárjából mindenki talált kedvére valót.

Már napokkal az esemény előtt az este tervezgetése folyt a folyosókon. A lányok ruhakölteményekről, alkalmi frizurákról, elegáns, de kevésbé kényelmes cipellőkről tárgyaltak, míg a fiúk az öltönyeiket készítették ki, hiszen ez az este az elegancia jegyében folyt le. Valljuk meg érdemes volt mindkét nemnek felöltenie legszebb ruháit, hiszen a stílusos hölgyek mellé fess fiatalemberek dukálnak. Ebben nem is volt hiány, így nem csoda, hogy a felkért zsűri már a jelölésként szolgáló szívecskék feltűzésekor sem volt könnyű helyzetben. Az este egyik fénypontja a bál királyi párjának megválasztása volt. A hosszas mérleges során a zsűri figyelembe vette a megjelenést, a táncparketten nyújtott teljesítményt és természetesen a jelöltek népszerűségét, a közösségben betöltött szerepüket is. A bál szépe Spicze Zsófia Eszter (12E), párja pedig Horváth László József (11E) lett.

A szervezők igyekeztem különböző programokkal színesíteni az estét, így az elmaradhatatlan éjféli tombola mellett táncversenyen is részt vehettek a diákok. A táncosok egy közös vidám hangolódás után elfoglalták a parkettet és különböző kategóriában mérték össze tudásukat. Modern zenére egyéni és páros produkciókkal is készültek, de voltak spontán fellépők is, akik ugyancsak elnyerték a közönség szeretetét, így több különdíjra is sor került. A csapat kategóriára készülő táncosok műsorszáma végül a bál színvonalas és pörgős nyitótánca lett. Ezt követte a tanári kar köszöntő éneke, melyet Bolacsek László konferált fel, aki az este porondmestere volt, s a közönség reakcióiból úgy tűnik, végleg elnyeri ezt a megtisztelő címet. Miután a zenekar elkezdett játszani, nem volt megállás, lassan megtelt a tánctér, a bátrabbak éltek a hölgyválasz lehetőségével, a tanárok is lazítottak kicsit, s engedtek a felkéréseknek, egy-két óra múlva pedig a lányok közül többen már cipő nélkül ropták.

Bár a pálinkáról csak dalban hallottunk, de a szőnyeget felcsavartuk, limbóztunk és megjártuk Afrikát is (na meg egy újabb iskolaépületet), így mondhatjuk, hogy kellő vidámsággal kezdtünk neki az új évnek.

Farkas Fanni

[flagallery gid=116 name=”Gallery”]

 

Balla Árpád On január - 24 - 2013

Categories

Hírek, Kiemelt

Tags

Related Posts

  • No related posts found

Comments are closed.

  • Digitális Napló (E-kréta)
  • Menzarendelés
  • LanguageCert
  • Gimnáziumi fórum
  • Facebook
  • Youtube
  • RSS

Alkalmazások

  • Menüválasztás!!!
  • Gimnáziumi fórum
  • Digitális napló.
  • Angol nyelvvizsga vizsgahely
  • Jelentkezés fogadóórára
  • Menő menza a Szalézi Szent Ferenc Gimnáziumban:
    Kattintson a képre ! Menő menza a Szalézi Szent Ferenc Gimnáziumban

A sagim.hu oldal nyu

Kedves Látogató! A sagim.hu oldal a továbbiakban nem frissül, kérjük, látogasson ...

Menzások, figyelem!

A következő árváltozás lép életbe a tanév első napjától (09.01.): ...

Menzások, figyelem!

A szeptemberi étlap már elérhető. A mai naptól augusztus 25. ...

Javító-, osztályo

A javító-, különbözeti-, és osztályozóvizsgák (ez utóbbi csak az egyéni ...

Ságváris Öregdiá

Már csak két hét, és itt a nagy nap. Íme, ...