Logó

Szalézi Szent Ferenc Gimnázium

3700 Kazincbarcika, Jószerencsét út 2.

„Van, akit érdekel, ami benned rejlik”

2013 nagyon fontos év a Don Bosco Szaléziak számára, hiszen ebben az évben ünneplik magyarországi letelepedésük századik évfordulóját. A centenáriumi év központi gondolatával -„Van, akit érdekel, ami benned rejlik”- a gimnázium már hagyományosan megrendezett, tehetségeket bemutató műsora új értelmet nyert. Január 24-én Szalézi Szent Ferencre emlékeztünk, és egyben szerettünk volna hozzájárulni a centenáriumi eseménysorozathoz.

Az iskolanap a Szalézi Show diákbemutatójával indult, amelyen jelenlegi és volt diákjaink húsz káprázatos produkcióval nyűgözték le a közönséget. A programban szerepelt próza, tánc, szalaggyakorlat, tornabemutató, ének, valamint a gimnázium vegyes kórusa is szórakoztatta a nagyérdeműt. „Nagyon fontosnak tartjuk, hogy ne csak az iskolapadban jeleskedjenek a diákjaink. Egy ilyen alkalom olyan diákoknak is teret ad, akikről nem is gondolnánk, hogy tehetségesek valamiben.” – nyilatkozta az iskola egyik tanára.

Nagyításhoz katt a képre

 A show után a művelődési központ előtti téren a tanulók megtartották a „flashmob” főpróbáját, amelyben az iskola összes tanulója élőképet alkot. Ezt élesben szombaton, Budapesten, a Szent István Bazilika előtti téren fogják megismételni a Szalézi Ünnepi Év hivatalos megnyitójaként tartott szentmise után, melyet Erdő Péter bíboros, prímás, esztergom-budapesti érsek, a centenárium fővédnöke fog celebrálni.

 A nap a szalézi tartományfőnök által celebrált ünnepi szentmisével zárult a diákok számára, de a fellépők a teljes műsort előadták délután is a szülők és a város érdeklődő közönsége előtt. Andrásfalvi János atya köszöntője után a diákok újra színpadra álltak változatos produkcióikkal, melyek közül a legjobbak a közönség szavazatai, valamint a zsűri véleménye alapján az est végén jutalomban részesültek.

 Balogh Ákos, Saláta Domonkos és Köntös Balázs modern zenére bemutatott népitánc produkciója osztatlan sikert aratott a diákság, az esti közönség és a zsűri körében is. Nem csoda, hiszen mindenkit megleptek azzal, hogy a néptáncukat modern köntösbe bújtatva, modern zenére koreografálták. Produkciójuk így nem csak a tánc kategória első helyét nyerte el, de a legtöbb közönség szavazatot is ők kapták. A zsűri úgy döntött, hogy a közönség díjat a második legtöbb voksot szerző Budai Dénesnek és Szanyi Dánielnek ítéli, akik humorukkal is feldobták fellépésüket és most már joggal énekelhetik ’Dénes és Dani a király’. Próza kategóriában Csorba Kamilla erélyi népmeséje, ének kategóriában pedig a tavaly felfedezett, aranytorkú Lakatos Noémi előadása nyert. Ezüstérmesek lettek a lélegzetelállító akrobatikus gyakorlatokat bemutató tornászfiúk valamint Spicze Zsófia és Antal Kata Máté Péter ’Most élsz’ c. dalával, továbbá próza kategóriában Dolap Szatmári Elmaz és Szolnoki Nelli. Harmadik helyezett lett Dékány Eszter ének, a szalagos lányok tánc kategóriában. A díjazottak listájából is láthatjuk, milyen sokszínű este részesei lehettünk, de ahogy a finálé dalban is elhangzott, „lehet zöld az ég és lehet kék a fű”, nekünk ez így volt gyönyörű.

 

Tamási Tímea és Balla Árpád

                     tanár

Szalézi Show:

[flagallery gid=117 name=”Gallery”]

Ünnepi Szentmise:

[flagallery gid=118 name=”Gallery”]

admin On január - 25 - 2013

Categories

Gimi, Hírek, Kiemelt, Mi történt?

Tags

Related Posts

  • No related posts found

Comments are closed.

  • Digitális Napló (E-kréta)
  • Menzarendelés
  • LanguageCert
  • Gimnáziumi fórum
  • Facebook
  • Youtube
  • RSS

Alkalmazások

  • Menüválasztás!!!
  • Gimnáziumi fórum
  • Digitális napló.
  • Angol nyelvvizsga vizsgahely
  • Jelentkezés fogadóórára
  • Menő menza a Szalézi Szent Ferenc Gimnáziumban:
    Kattintson a képre ! Menő menza a Szalézi Szent Ferenc Gimnáziumban

A sagim.hu oldal nyu

Kedves Látogató! A sagim.hu oldal a továbbiakban nem frissül, kérjük, látogasson ...

Menzások, figyelem!

A következő árváltozás lép életbe a tanév első napjától (09.01.): ...

Menzások, figyelem!

A szeptemberi étlap már elérhető. A mai naptól augusztus 25. ...

Javító-, osztályo

A javító-, különbözeti-, és osztályozóvizsgák (ez utóbbi csak az egyéni ...

Ságváris Öregdiá

Már csak két hét, és itt a nagy nap. Íme, ...